به گزارش شهرآرانیوز؛ سید جوادحسینی رئیس سازمان بهزیستی عصر امروز در در دیدار با روسا و معاونین ادوار بهزیستی به مناسبت هفته بهزیستی، با اشاره به ضرورت تقویت ساختارهای سلامت اجتماعی و روانی گفت: در سازمان بهزیستی، تجربیات و تلاشهای بسیاری حاصل شده که قابل توجه است. در اینجا، لازم میدانم یادی کنیم از دو بزرگوار موسس در این حوزه؛ یکی از ایشان که به درجه شهادت نائل آمده و دیگری که هنوز در میان ما هستند و در خدمت به جامعه فعالیت دارند.
حسینی با اشاره به سفرهای اخیر خود اظهار کرد: در هفتهای پرتراکم، نشستهای متعددی داشتیم. از جمله سفر دو روزهام به کرمان که بسیار پربار بود؛ همه خیرین کرمان در یک نشست جمع بودند. در آنجا از نزدیک با فعالیتهای مؤسسه غدیر در حوزه کارآفرینی و خدمات نوین به افراد دارای اوتیسم آشنا شدم. این مرکز با رویکردی کاملاً علمی و استاندارد در حال ارائه خدمات در سطح جهانی است.
وی در ادامه سخنانش به افتتاح یک پروژه بزرگ در قم برای بیماران اعصاب و روان اشاره کرد و گفت: در قم، یک مرکز ویژه بیماران اعصاب و روان را افتتاح کردیم که در واقع یک مربع طلایی متشکل از دولت، استانداری، بهزیستی و خیرین است. این پروژه با مشارکت اتاق بازرگانی و با اعتبار ۱۳ میلیارد تومان راهاندازی شده و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین با اشاره به جلسات متعدد و گسترش خدمات، بیان کرد: امروز صبح نیز نشستی بسیار مؤثر داشتیم و تعداد مراکز موبایل خدماترسان به ۵۵ عدد افزایش یافت. با همکاری سایر دستگاهها از جمله شرکتهای صنعتی، این روند سرعت گرفته است.
وی سپس به دیدگاه خود درباره مفهوم سلامت پرداخت و تأکید کرد: ما اگر سلامت را فقط در بعد جسمی ببینیم، اشتباه کردهایم. امروزه پذیرفته شده که سلامت، شامل سلامت روانی، اجتماعی و حتی معنوی نیز میشود. اما در نظامهای اداری، ساختار مناسبی برای تحقق این ابعاد سلامت بهویژه اجتماعی و روانی هنوز شکل نگرفته است. در واقع با نوعی تأخر ساختاری مواجه هستیم.
حسینی ادامه داد: در سطح جهانی نیز این عقبماندگی دیده میشود. به همین دلیل است که استادانی همچون دکتر افروز هم بر ضرورت ایجاد ساختارهای دارای مرجعیت و نفوذ برای تحقق سلامت اجتماعی تأکید دارند. ما نیز در بهزیستی تلاش میکنیم تا این مسیر را با جدیت پی بگیریم.
وی با اشاره به دو راهبرد کلیدی برای توسعه خدمات سازمان بهزیستی اظهار کرد:
برای ارتقای سلامت اجتماعی، دو مؤلفه را در دستور کار قرار دادهایم؛ یکی گسترش خدمات از نظر پوششدهی جمعیتهای هدف (عنصر تمامیت)، و دیگری استانداردسازی کیفیت خدمات.
حسینی افزود: برای تحقق این هدف، به دو سیاست اصلی در دولت نیاز داریم: نخست، توسعه زیستبوم مشارکت اجتماعی با ابعاد متنوع، و دوم، توسعه خدمات اجتماعمحور و توانمندسازانه که اکنون ۱۲ مسیر اجرایی برای آن طراحی شده و در حال نزدیک شدن به فاز اجرایی هستیم.
وی در ادامه تأکید کرد: ما به شدت با کمبود فضا و نیرو مواجهیم. یکی از پیشنهادها استفاده از مدارس در ساعات غیر آموزشی است. در کشور ۱۱۵ هزار مدرسه داریم که میتوانند در قالب این طرح به مراکز خدمات اجتماعی در محلات تبدیل شوند.
وی درباره نیروی انسانی نیز گفت: ما نیروی کافی نداریم، اما در محلات افراد متخصص بسیاری هستند که میتوانند این خدمات را استاندارد و منسجم ارائه دهند.
رئیس سازمان بهزیستی در پایان گفت: میتوان با استفاده از ظرفیتهای ورزشی و هنری نیز محلات را فعال کرد. برگزاری مسابقات ورزشی، فعالیت گروههای هنری، و بازسازی فرهنگی فضاها از جمله راههایی است که میتواند محلات را احیا کرده و خدمات اجتماعی را مردمیتر و گستردهتر سازد. امیدواریم با کمک همه عزیزان، بتوانیم گامهای مؤثری در این مسیر برداریم.
منبع: فارس