ویدئو| بیست و ششمین نمایشگاه صنعت ساختمان در مشهد آغاز به‌کار کرد مصرف برق کشور از ۷۶ هزار مگاوات عبور کرد جزییات طرح فروش فوری ۱۱ محصول ایران‌خودرو از شنبه (۴ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌برداری از پروژه هوشمندسازی شبکه گاز مشهد مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: زمستان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ و تابستان ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی داریم دستور وزیر کشاورزی بر اصلاح قیمت لبنیات استاندار خراسان رضوی: امروز من شرمنده مردم هستم که قطعی آب و برق داریم مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران: باید ۴.۱ میلیون بخاری راندمان بالا را طی دو سال جایگزین کنیم آغاز طرح جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان بالا با ۲۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) ریزش سنگین قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت بررسی قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ساینا اتوماتیک ۶۰۲ میلیون تومان بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت رسمی دینار عراق در بانک مرکزی چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) تأمین اعتبار ۴۱ پروژه عمرانی در خراسان رضوی با مالیات‌های نشان‌دار به‌روزرسانی اطلاعات خانوار‌ها | درآمد حاصل از حذف یارانه ثروتمندان، بین دهک‌های پایین توزیع می‌شود توزیع ۲۰ هزار تن نهاده‌های دامی در خراسان رضوی آغاز فروش بلیت پرواز‌های اربعین از هشتم مردادماه ۱۴۰۴ شروع سرد بورس در گرم‌ترین ماه سال | گزارش وضعیت بازار سهام (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری دلار در کانال ۸۸ هزار تومان نماینده ویژه رئیس جمهور از ظرفیت‌های شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد بازدید کرد بازدید نماینده ویژه رئیس‌جمهور و استاندار خراسان رضوی از ایستگاه راه‌آهن و گمرک شهید مطهری مشهد تشریح وضعیت پوشش آنتن‌دهی تلفن همراه در مشهد | علت اختلال‌ها چیست؟ قیمت طلا در مشهد به کانال بالاتر صعود کرد (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز چقدر است؟ (یکم مرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی نفت، امروز (یکم مرداد ۱۴۰۴) چقدر است؟ قیمت مصوب جدید نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد (یکم مرداد ۱۴۰۴) مهلت استرداد اظهارنامه مالیات و بخشودگی جرائم مالیاتی مربوط به بهار ۱۴۰۴ تمدید شد مرثیه دنباله دار قطعی برق برای صنایع خراسان رضوی | در برنامه جدید قطعی برق، صنایع استان تنها مجاز به ۳ روز فعالیت در هفته هستند! قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) | لیموترش کیلویی ۱۰۰ هزار تومان
سرخط خبرها

فشار‌های چندجانبه بر بازار نفت، مانع تداوم روند افزایشی قیمت‌ها شده است

  • کد خبر: ۳۴۶۷۵۵
  • ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
فشار‌های چندجانبه بر بازار نفت، مانع تداوم روند افزایشی قیمت‌ها شده است
سخنگوی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگاه نفت و فرآورده‌های نفتی، گازی و پتروشیمی گفت: بازار نفت این روز‌ها تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی، سیاسی و تحریم‌ها از چند جهت تحت فشار قرار گرفته و بعید است روند افزایشی قیمت‌ها در کوتاه‌مدت حفظ شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حمید حسینی با ارایه تحلیلی از آخرین وضعیت بازار جهانی نفت اظهار داشت: بازار نفت این روز‌ها تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی، سیاسی و تحریم‌ها از چند جهت تحت فشار قرار گرفته و بعید است روند افزایشی قیمت‌ها در کوتاه‌مدت حفظ شود.

وی در ارزیابی تازه‌ای از تحولات بازار جهانی نفت اضافه کرد: دوشنبه (نخستین روز کاری بازار جهان) بازار نفت برنت با قیمت ۶۹.۰۴ دلار آغاز به کار کرد، اما در ادامه معاملات روز این رقم ۶۸.۸۸ دلار کاهش یافت.

حسینی افزود: یکی از مهم‌ترین علل کاهش قیمت نفت در روز‌های اخیر، تحریم‌های تازه اتحادیه اروپا علیه روسیه بوده است. ضمن این‌که اعضای ائتلاف اوپک پلاس طی سه ماه گذشته بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه به عرضه نفت افزوده‌اند و مقرر است این میزان در ماه آگوست (مرداد - شهریور) تا بیش از ۵۰۰ هزار بشکه دیگر نیز افزایش یابد.

رشد اقتصادی چین و افزایش نرخ تورم آمریکا

این تحلیلگر حوزه نفت درباره تحولات اقتصاد جهانی نیز گفت: نرخ رشد ۶ ماهه اقتصاد چین به ۵.۲ درصد رسیده که گرچه از پیش‌بینی‌ها بهتر بود، اما همچنان با هدف‌گذاری ۵.۸ درصدی فاصله دارد. از سوی دیگر، داده‌های آماری از افزایش نرخ تورم در آمریکا حکایت دارد که احتمالاً مانع کاهش نرخ بهره خواهد شد و در نتیجه موجب تقویت ارزش دلار می‌شود؛ دلار قوی معمولاً به ضرر بازار نفت تمام می‌شود و این خود فشار مضاعفی بر قیمت‌ها وارد کرده است.

وی با اشاره به تنش‌های سیاست خارجی موجود در جهان، خاطرنشان کرد: پس از تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به تحریم روسیه، بازار شاهد رشد قیمت بود، اما اکنون عربستان تلاش دارد قیمت فروش نفت صادراتی روسیه را از ۶۰ به ۴۷ دلار برساند.

حسینی ادامه داد: در این تحریم‌ها، یکی از پالایشگاه‌های هند که شرکت روس‌نفت در آن مشارکت دارد، در لیست تحریم قرار گرفته است. اروپا از این طریق می‌کوشد توان مالی روسیه برای تداوم جنگ را کاهش دهد و همزمان تشدید جنگ روسیه و اوکراین نیز اثر مستقیم بر بازار نفت گذاشته است.

اختلاف برآورد اوپک و آژانس بین المللی انرژی درباره مصرف نفت

به گفته حسینی، دبیرخانه اوپک به تازگی در پیش‌بینی تازه خود، سهم نفت از سبد انرژی جهان را تا سال ۲۰۲۹ میلادی را معادل ۱۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه و تا ۲۰۵۰ میلادی را معادل ۱۲۲ میلیون بشکه برآورد کرده است؛ رقمی که با دیدگاه آژانس بین‌المللی انرژی اختلاف آشکار دارد.

این تحلیلگر انرژی اضافه کرد: در حالی که اوپک نماینده تولیدکنندگان نفت محسوب می‌شود و معمولا روند رو به رشد تقاضا را نشان می‌دهد، آژانس بین‌المللی انرژی که منافع مصرف‌کنندگان غربی را دنبال می‌کند، بر این باور است که بعد از سال ۲۰۳۰ میلادی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، برقی شدن حمل‌ونقل و افزایش سهم گاز، سهم نفت کاهش خواهد یافت.

سخنگوی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگاه نفت و فرآورده‌های نفتی، گازی و پتروشیمی درباره خروج آمریکا از توافقات آب‌وهوایی و اثر آن بر بازار سوخت‌های فسیلی نیز گفت: در اجلاس کاپ ۲۸ در باکو، مقرر شد تا سال ۲۰۳۵ میلادی ظرفیت انرژی‌های نو سه برابر و تا ۲۰۵۰ میلادی هم ظرفیت انرژی هسته‌ای سه برابر شود.

حسینی ادامه داد: با این وجود، مخالفت ترامپ با توافق پاریس و حذف مشوق‌های انرژی نو در لایحه جدید بودجه آمریکا، این روند را تهدید می‌کند. ایالات متحده نه فقط تخفیف مالیاتی انرژی‌های نو را از ۲۰۲۷ میلادی کاهش داده، بلکه مشوق‌های گسترده‌ای برای انرژی‌های فسیلی در نظر گرفته و هزاران هکتار زمین را برای استخراج زغال‌سنگ بازگشایی کرده است.

این کارشناس حوزه نفت تاکید کرد: سیاست‌های جدید آمریکا در حمایت از انرژی‌های فسیلی و خروج از معاهدات آب‌وهوایی، به‌ویژه معاهده پاریس، به نفع کشور‌های خاورمیانه، به‌ویژه ایران، تمام خواهد شد و احتمالاً ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ کربن، مشمول جریمه‌های مرتبط با کربن نخواهد شد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->