به گزارش شهرآرانیوز، قیمت نفت در معاملات روز جمعه با افزایش همراه شد؛ زیرا خوشبینی به آینده مذاکرات تجاری میان قدرتهای اقتصادی جهان، چشمانداز مثبتتری از رشد اقتصادی و تقاضای جهانی برای نفت ترسیم کرده است. این خوشبینی توانست حتی نگرانیها درباره احتمال افزایش عرضه نفت از سوی ونزوئلا را نیز تحتالشعاع قرار دهد.
بر اساس دادههای معاملاتی، بهای معاملات آتی نفت خام برنت با ۲۰ سنت یا ۰.۲۹ درصد افزایش، به ۶۹.۳۸ دلار در هر بشکه رسید که بالاترین سطح در یک هفته اخیر محسوب میشود. همچنین نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز با رشد مشابهی، یعنی ۲۰ سنت یا ۰.۳۰ درصد، به ۶۶.۲۳ دلار در هر بشکه رسید.
بازارهای نفت و سهام هر دو از فضای مثبت حاصل از توافقهای احتمالی تجاری سود بردند؛ فضای مثبتی که پیش از مهلت یکم آگوست برای اعمال تعرفههای جدید بر واردات برخی کشورها شکل گرفته است.
پس از توافق تجاری میان آمریکا و ژاپن در روز چهارشنبه، دو دیپلمات اروپایی اعلام کردند که اتحادیه اروپا نیز به توافقی نزدیک میشود که احتمالاً شامل تعرفه ۱۵ درصدی ایالات متحده بر واردات اروپاییها و برخی معافیتها خواهد بود. تحلیلگران بانک ING در یادداشتی نوشتند: «بهنظر میرسد بازار بیش از آنکه نگران افزایش عرضه نفت از سوی ونزوئلا باشد، بر چشمانداز مثبت مذاکرات تجاری متمرکز است.»
در همین حال، گزارشهایی منتشر شده که از آمادگی آمریکا برای صدور مجوز به شرکتهای خارجی شراکتدار با PDVSA، شرکت ملی نفت ونزوئلا، حکایت دارد. این روند با حضور شرکت آمریکایی شورون آغاز شده و در صورت نهایی شدن، ممکن است تولید نفت ونزوئلا تا بیش از ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد. این مسئله بهویژه برای پالایشگاههای آمریکایی، که نیاز به نفت سنگین دارند، یک خبر مثبت تلقی میشود.
با وجود این چشمانداز، نفت برنت از ابتدای هفته تاکنون حدود ۰.۴ درصد رشد کرده، درحالیکه نفت WTI حدود ۱.۴ درصد کاهش یافته است. هر دو شاخص در معاملات روز پنجشنبه تحت تأثیر گزارشهایی مبنی بر کاهش صادرات بنزین روسیه، حدود یک درصد رشد کردند.
در کنار این عوامل، اختلالات مقطعی در صادرات نفت قزاقستان از طریق دریای سیاه و همچنین بارگیری نفت آذربایجان از بندر جیحان ترکیه نیز از دیگر محرکهای افزایشی قیمت نفت طی هفته جاری بودهاند.
همچنین دادههای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده نشان میدهد که ذخایر نفت خام این کشور طی هفته گذشته ۳.۲ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۴۱۹ میلیون بشکه رسیده است؛ رقمی که بسیار بیشتر از پیشبینی کاهش ۱.۶ میلیون بشکهای تحلیلگران در نظرسنجی رویترز است.
تونی سیکامور، تحلیلگر مؤسسه IG، در این باره گفت: «عملکرد نفت خام در هفته جاری امیدوارکننده بوده و احتمال بازگشت قیمتها به سطح ۷۰ دلار را همچنان حفظ کرده است.»
او افزود که هفته آینده بازار در انتظار انتشار دادههای مهم اقتصادی از چین و ایالات متحده است؛ از جمله آمار تولید کارخانهای، نرخ تورم، اشتغال و موجودی انبارها که میتوانند مسیر آینده بازار نفت را مشخصتر کنند.
منبع: خبرآنلاین