ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا

  • کد خبر: ۳۴۷۴۹۹
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۱
نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا
یک روان درمانگر درمورد چگونگی مدیریت اضطراب در شرایط بحران گفت: ورزش و سایر فعالیت‌هایی که باعث افزایش ضربان قلب می‌شود، میزان ترشح سرتونین را افزایش داده و احساساتی همچون ترس و اضطراب را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این روزها، اخبار قطعی برق و جدول‌های زمان‌بندی قطعی‌ها، به پربازدیدترین محتوا‌های فضای مجازی تبدیل شده‌اند. تقریبا هر جا را که نگاه می‌کنیم، با هشدار ساعات قطعی برق مواجه می‌شویم؛ آسانسور، ورودی مجتمع‌های تجاری و مسکونی و هر جای دیگری که نبود برق می‌تواند مشکل‌ساز شود.

طی چند سال گذشته، بحران‌های انرژی، ما را گرفتار تاریکی و بی‌آبی‌های چند ساعته کرده؛ به طوری که در این گرمای کم‌سابقه تابستانی، تمام اعضای خانواده را بی‌تاب و حتی درگیر مشکلات روانی نظیر اضطراب کرده است که مبادا بی‌هوا برق بر باد برود و باز هم چند ساعتی ما را با مصائب کوچک و بزرگ تنها بگذارد.

مقابله با اضطراب روش‌های متعددی دارد، اما اضطرابی که افراد در شرایط بحران تجربه می‌کنند، کمی جنس متفاوت‌تری از دیگر مسائل دارند. ترس و اضطراب در شرایطی که فرد درگیر بحران‌هایی مانند قطع آب یا برق می‌شود، کاملاً طبیعی و واکنشی انسانی است، اما زمانی که این اضطراب تبدیل به نشخوار فکری و منجر به اختلالاتی در خواب و خوراک فرد شود، باید با انجام روش‌های گوناگون از پیشروی بیشتر آن جلوگیری کرد. یک روان درمانگر راهکار‌هایی درخصوص مدیریت اضطرابی که افراد در موقعیت بحران تجربه می‌کنند، توضیحاتی داده است که در ادامه می‌خوانید.

راهکارهای مقابله‌ای با اضطراب در شرایط بحران

ریحانه صبورنژاد درمورد روش‌های مقابله‌ای افراد مختلف با شرایط بحران بیان کرد: زمانی که فشار روانی سختی به فرد وارد می‌شود یا درگیر بحران جدی می‌شود، می‌تواند با واکنش‌های مختلفی با آن مواجه شود؛ به عنوان مثال بعضی افراد هیجان‌مدارانه برخورد می‌کنند و احساسات خود را بروز می‌دهند، گریه می‌کنند، درمورد ترس‌هایشان با دیگران صحبت می‌کنند و سعی بر آرام کردن خود دارند. این دسته از افراد درگیر حل مسئله نمی‌شوند و صرفاً احساسات درونی خود را با دیگران اشتراک می‌گذارند.

این روان درمانگر در ادامه گفت: دسته دیگری از مردم هنگام مواجهه با یک مشکل بزرگ، به دنبال راه‌حلی برای برطرف کردن آن می‌گردند. درمورد بحران فکر می‌کنند و به کمک روش‌های مدیریتی سطح تاب آوری‌شان را ارتقا می‌بخشند. گروه دیگری هم هستند که نسبت به موقعیت‌های بحرانی، واکنش اجتنابی دارند و از آنچه رخ داده است، فرار می‌کنند. این دسته از افراد سعی می‌کنند کمتر اخبار را دنبال کنند و هیچ کاری در آن موقعیت آنجام نمی‌دهند.

چطور در بحران‌ها آرام بمانیم؟

صبورنژاد بهترین نحوه مواجهه با شرایط بحرانی را حل مسئله و پیدا کردن راهکاری برای بهبود وضعیت عنوان کرد و افزود: اگر به فکر این باشیم که در بحران‌های به وجود آمده چه کاری از دست ما برمی‌آید، هم خودمان آرام‌تر خواهیم شد و هم کمک چشمگیری به بهبود وضعیت کشور و تأمین انرژی‌ها کرده‌ایم؛ به عنوان مثال اگر در راستای صرفه‌جویی در مصرف برق یا آب، میزان مصرف را به حداقل ممکن کاهش دهیم، با یک تیر ساده، ۲ نشان مهم را هدف گرفته‌ایم.

او در ادامه، برنامه‌ریزی‌های کوچک روزانه را در مدیریت اضطراب بسیار مؤثر دانست و تشریح کرد: داشتن برنامه‌ریزی‌های منظم و مداوم مانند ورزش نقش چشمگیر و مهمی در کاهش اضطراب در شرایط بحران دارد. ورزش و سایر فعالیت‌هایی که باعث افزایش ضربان قلب می‌شود، میزان ترشح سرتونین را افزایش داده و احساساتی همچون ترس و اضطراب را کاهش می‌دهد. دیدار با دوستان و اعضای نزدیک خانواده نیز نقش پررنگی در مدیریت اضطراب خواهد داشت. صحبت‌های امیدوار کننده و خوش‌بینانه در جمع‌های صمیمی موجب آرامش خاطر افراد خواهد شد.

صبورنژاد بر اهمیت خوش‌بینی به آینده تأکید و خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم هنگام گفت‌و‌گو با کودکان و نوجوانان، از لحنی ناامید و افکاری منفی استفاده می‌کنند و تأثیر بسیار بدی بر ذهنشان می‌گذارند. لازم است که والدین بدانند در چنین شرایطی باید به فرزندانشان نگاهی روشن و خوب بدهند و این امید را در دلشان زنده کنند که «آینده ایران روشن خواهد بود».

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->