تورم خدمات به ۴۰ درصد رسید | خدمات فنی صدرنشین تورم خردادماه رشد ۶۳ درصدی وصول مالیات در خراسان رضوی طی سه‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ بازار موبایل ایران زیر و رو شد قیمت رمزارز‌های دیجیتال در بازار امروز در جهان (۵ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین دوباره صعود کرد بررسی قیمت امروز دینار در بازار آزاد مشهد | اختلاف بیش از یک میلیونی بازار آزاد و نرخ رسمی (۵ مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت جدید محصولات ایران خودرو ویژه مرداد ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افت ۱۳ هزار واحدی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ مرداد ۱۴۰۴) سازمان هواپیمایی کشوری: اسامی شرکت‌های ایرانی حاضر در عملیات اربعین ۸ مرداد اعلام می‌شود تمدید مهلت استرداد اظهارنامه و بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴ تا ۲۸ مرداد واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک برای دهک‌های ششم و هفتم از فردا (دوشنبه، ۶ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات کاهش قیمت طلا در مشهد (۵ مرداد ۱۴۰۴) فصل وام‌دهی بانک‌های خراسان رضوی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ مرداد ۱۴۰۴) | دلار کانال ۸۸ هزار تومان را از دست داد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: جیره‌بندی آب به هیچ وجه راهکار ما نیست صرفه‌جویی ۶ میلیون مترمکعبی آب با تعطیلی چهارشنبه‌های مردادماه صدور مجوز تغییر کاربری برای ۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار اعلام شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) | انجیر به بازار مشهد آمد آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد زندگی سخت کارگران و بازنشستگان با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان نصب پمپ مستقیم هزینه قبض آب منازل را تا ۲۰ برابر بیشتر می‌کند ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم
سرخط خبرها

آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد

  • کد خبر: ۳۴۷۶۰۱
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۸
آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد
مدت‌هاست بسیاری از همشهریان ما ناگفته و غیررسمی با افت شدید فشار آب دست‌وپنجه نرم می‌کنند. راه چاره چیست؟ نصب پمپ‌های آب. موضوعی که بازار فروشندگان تجهیزات ساختمانی در بولوار کوشش و قرنی را شلوغ و مقدمات سوء‌استفاده برخی سوداگران را فراهم کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، قطعی‌های منظم برق، روایت مشترکی است که این روز‌ها خیلی از ما با آن دست‌به‌گریبان هستیم. حالا در شرایطی که قطعی‌های برق به‌صورت رسمی از «یک‌روزدرمیان» به «هر روز» تغییرحالت پیدا کرده است، بسیاری از همشهریان ما ناگفته و غیررسمی با قطعی آب هم دست‌وپنجه نرم می‌کنند. البته درست است که موضوع افت فشار یا قطعی کامل آب مثل تهران و کلان‌شهر‌های دیگر، هنوز در مشهد جنبه رسمی پیدا نکرده، اما واقعیت میدان آن است که بسیاری از همشهریان ما به‌خصوص در محلاتی همچون عبدالمطلب، هدایت، کوشش، سیدی، کشاورز، رسالت و طرح‌چی، در ساعاتی از شبانه‌روز آن‌قدر با افت فشار مواجه هستند که درعمل، خروجی آب شرب آن‌ها را به‌ویژه در طبقات بالاتر به صفر می‌رساند. راه چاره چیست؟ نصب پمپ‌های آب؛ موضوعی که این روزها، بازار فروشندگان تجهیزات ساختمانی در بولوار کوشش و قرنی را به‌طور غیرقابل‌باوری شلوغ و سکه کرده است.

نجات از افت فشار، از صفر تا صد

اصل مطلب درباره همین فرایند پمپ‌خریدن است. مختصر و مفیدش همین می‌شود که در این بازار پرطرف‌دار، باید دو عامل را مدنظر قرار دهید. اولاً از نظر قدرت، برای ساختمان یک تا سه‌طبقه موتور‌های یک اسب بخار کافی هستند که حدود ۵ تا ۷ میلیون تومان قیمت دارند. ساختمان‌های چهار یا پنج‌طبقه هم موتور دو اسب بخار نیاز دارند که حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومان به فروش می‌رسند و از آن بیشتر، باید موتور‌های سه اسب بخار در حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان بخرید.

علاوه بر این، از نظر حجم مخزن هم به‌طور استاندارد، باید تعداد واحد‌های مصرف‌کننده ملاک باشد؛ یعنی مثلاً اگر برای خانه خودتان مخزن بخواهید، مخزن‌های ۲۵۰ لیتری اعم از ایستاده، خوابیده، کتابی یا زیرپله‌ای با حدود قیمت ۲ تا ۳.۵ میلیون تومان خوب است، اما این‌طوری هزینه تمام‌شده قدری بالا می‌رود و بهتر است مثلاً با دو نفر از همسایه‌ها اقدام به خرید کنید تا یک مخزن ۸۰۰ لیتری در حدود قیمت ۵ تا ۶.۵ میلیون تومان، هزینه‌هایتان را قدری پایین بیاورد. همه این‌ها در کنارهم، شرایطی را ایجاد می‌کند که در نهایت، اگر تنها باشید و بخواهید حداقل برای واحد خودتان اقدام کنید، در کمترین حالت حدود ۸ میلیون تومان باید هزینه کنید. البته با درنظرگرفتن اجرت نصاب، تجهیزات فنی مثل لوله و اندکی گچ‌کاری و نصب پایه (در موارد خاص)، هزینه کامل نجات از بحران افت فشار و قطعی آب، دست‌کم ۱۰ میلیون تومان برایتان آب می‌خورد.

سوداگران در کمین‌اند!

تا اینجا که همه‌چیز در این بازار منطقی به نظر می‌رسد. حالا مشکل کجاست؟ اینکه به‌دلیل اقبال گسترده بسیاری از همشهریان، هم قیمت‌ها به‌صورت کاذب و غیرمنطقی بالا رفته و هم دست‌های کثیف سوداگری در بحبوحه این نیاز مردم فعال شده است. فروشنده یکی از همین مغازه‌ها در خیابان کوشش می‌گوید: حالا نمی‌گویم تا قبل از این، بازار خیلی خراب بود، اما بالاخره میزان فروش ما یک حد مشخص و معقول داشت. مثلاً انبوه‌ساز‌ها می‌آمدند برای هر پروژه تعداد مشخصی پمپ و مخزن می‌خریدند. اما الان مسئله عمومی شده و این‌هایی که هرروز می‌آیند پمپ و مخزن بخرند، همگی مردم عادی هستند.

او می‌افزاید: همه قالب‌ریز‌هایی که مخزن می‌سازند و البته کارگاه‌های سیم‌پیچی که تولیدکننده انواع پمپ هستند، حدود یک هفته است شبانه‌روزی دارند کار می‌کنند. تا قبل از این، روزی یکی‌دو پمپ می‌فروختیم، اما الان، فروش حداقل ۱۰ برابر شده است! علاوه بر این، عده‌ای هم فعال شده‌اند که به اسم بنکدار، دوره می‌افتند در بازار، از کارگاه‌ها پمپ‌ها و مخزن‌ها را به‌طور گسترده خریداری می‌کنند. از همین الان، رد پای همه این‌ها معلوم است. می‌خواهند جنس را جمع کنند تا بتوانند مثلا‌ً از اواخر مرداد با قیمت بالاتر دست مردم بدهند. به قول معروف، همیشه سود جایی است که مردم بخواهند! حتی همین الان، همین پمپ جتی یک اسب بخار از برند «ورما» که تا قبل از این، حدود ۷ میلیون تومان قیمت داشت، یک‌شبه ۵۰۰ هزار تومان گران شده است.

آخرالزمان آبی همچنان ادامه دارد

از سوء‌استفاده دلال‌ها که بگذریم، یک چالش مهم دیگر درباره خود ما مردم است. مشهدی‌هایی که می‌توانند جنسشان را در عبور از تنگه بی‌آبی جور کنند و پمپ و مخزنی تهیه می‌کنند، شاید از فشار آبی که ایجاد می‌شود، ذوق‌زده شوند، اما نباید از یاد برد که جریان پرفشار خانه‌های ما، منکر واقعیت خشک سد‌های اطراف مشهد نیست. حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد، در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز می‌گوید: سال گذشته در روزی مثل امروز، سد‌های تأمین‌کننده آب مشهد حدود ۱۹ درصد ذخیره داشتند که این میزان، الان به کمتر از ۸ درصد رسیده است. میزان بارندگی ما هم در سال آبی جاری یعنی از ابتدای مهر ۱۴۰۳ تاکنون حدود ۱۲۳ میلی‌متر بوده که به نسبت مدت مشابه پارسال ۴۷ درصد کاهش داشته است.

او بیان می‌کند: در شرایط کنونی، اگرچه بسیاری از هم‌استانی‌های عزیز ازجمله مردم مشهد، ترجیح می‌دهند برای درمان معضل افت فشار، پمپ آب خریداری کنند، اما متأسفانه تعدد این اشتراکات تقویت‌شده در یک محله یا کوچه می‌تواند به کل شبکه توزیع فشار ایجاد کند. مردم ما اولاً باید مخازنی با حجم بالا تهیه کنند تا این آب پس از پمپاژ بتواند به ثبات برسد. علاوه بر این، باید بدانند اگر فشار آب منازل آن‌ها تقویت شد، به این معنا نیست که آخرالزمان آبی ما برطرف شده است. منابع آبی خراسان رضوی خشک و بحران‌زده است و صرفه‌جویی، اولین و آخرین راه همه ما در این وضعیت خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->