به گزارش شهرآرانیوز، کاوه شیرزادی، مدیرکل حج و زیارت استان کردستان به تشریح آخرین وضعیت فعالیتهای این اداره در سه حوزه اصلی حج تمتع، عمره و عتبات عالیات پرداخت و جزئیات ثبتنام زائران اربعین حسینی (ع) را اعلام کرد.
وی، با اشاره به وضعیت حج تمتع، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴، استان کردستان میزبان ۱۰ کاروان حج تمتع با ظرفیت ۱۴۰۵ نفر بوده که از این تعداد ۹ کاروان ویژه اهل سنت و یک کاروان ویژه اهل تشیع بوده است.
مدیر حج و زیارت استان در خصوص سفرهای عمره گفت: پس از یک وقفه ۱۰ ساله، اعزام زائران عمره از سال ۱۴۰۳ آغاز شد، در این راستا، نزدیک به ۶۰ کاروان با ظرفیت حدود ۶۰۰۰ نفر از استان کردستان به این سفر معنوی اعزام شدند.
وی تصریح کرد که استان کردستان در سطح کشور جزء استانهای برتر در زمینه تخصیص کاروان عمره بوده است.
شیرزادی به افزایش چشمگیر اعزام زائران به عتبات عالیات اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۱ اعزام کاروانهای عتبات عالیات هم برای اهل سنت و هم برای اهل تشیع به شکل ویژهای افزایش یافته است.
وی افزود: با نزدیک به ۳۰۰ درصد افزایش اعزام در حوزه عتبات نسبت به سالهای گذشته، امسال در مجموع ۴۴ کاروان با ظرفیت تقریباً ۲۰۰۰ نفر اعزام شدند که ۲۲ کاروان مختص اهل سنت با پکیجهای خاص خود، شامل زیارت بزرگان و شیوخ بغداد نظیر شیخ عبدالقادر گیلانی، به عتبات اعزام شدند، ۲۲ کاروان دیگر نیز مربوط به شیعیان بودند.
مدیر حج و زیارت استان کردستان در خصوص اربعین حسینی (ع)، اظهار کرد: سازمان حج و زیارت متولی کمیته ثبتنام و اعزام اربعین حسینی است و علاوه بر آن، مسئولیت راهنمایی و امور گمشدگان زائران در مرز باشماق نیز بر عهده این سازمان است.
وی افزود: سامانه سماح که مخفف «ساماندهی مشتاقان اربعین حسینی» است، نرمافزار اصلی سازمان حج و زیارت برای ثبتنام زائران است. مشکلات مربوط به راهنمایی و امور گمشدگان زائران در کربلا نیز از طریق همین سامانه و با همکاری سازمان راهنمایی و با کدهای مشخص، خدماتدهی میشود.
شیرزادی تأکید کرد: ثبتنام متقاضیان زیارت اربعین حسینی (ع) از ساعت ۹ صبح روز جمعه، بیست و هفتم تیرماه ۱۴۰۴، در سامانه سماح به نشانی samah.haj.ir آغاز شده است.
وی با اشاره به اهمیت ثبتنام در سامانه سماح، تصریح کرد: به خاطر حوادث احتمالی که ممکن است اتفاق بیفتد، اربعین باید به یک سامانه ثبتنامی تبدیل شود و خروج از مرز حتماً باید دارای بیمه باشد، هر کسی که تمایل به ثبتنام در سامانه دارد، باید حتماً بیمه را انتخاب کند. یک نرخ بیمه ۱۴۰ هزار تومانی بابت ثبتنام و اعزام اعلام شده که ۲۵ هزار تومان آن مربوط به سازمان هلال احمر است، زائر حتماً باید حق بیمه را انتخاب کند و بدون آن، سامانه اجازه ثبتنام نمیدهد.
شیرزادی افزود: در سامانه، مرز خروج باید حتماً مشخص باشد، تاریخ رفت و برگشت تعیین شود و وسیله نقلیه (شخصی یا عمومی) نیز حتماً باید مشخص شود.
وی با اشاره به آمار اولیه ثبتنام کنندگان تا ساعت ۱۲ ظهر روز گذشته، گفت: تاکنون نزدیک به ۲۰۰۰ نفر در استان کردستان برای راهپیمایی اربعین حسینی ثبتنام کردهاند.
شیرزادی همچنین افزود که در حال حاضر ۴ هزار نفر هم مرز باشماق را برای خروج و ورود خود انتخاب کردهاند.
مدیر حج و زیارت استان خاطرنشان کرد: بنا بر مصوبه ستاد مرکزی اربعین، ثبتنام در سامانه سماح اجباری است و زائران بدون ثبتنام در این سامانه اجازه خروج از مرز را نخواهند داشت. این اقدام برای ارائه خدمات بیمهای جامع به زائران است، به عنوان مثال، در صورت فوت معمولی زائر، شرکت بیمهگر مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان خسارت فوت را پرداخت میکند که این مبلغ بسیار بیشتر از هزینه کرایه سفر است.
شیرزادی تاکید کرد: خروج از مرز و ورود به کشور عراق منوط به داشتن گذرنامه معتبر است. همچنین، ثبتنام در سامانه سماح میتواند به صورت گروهی (برای خانوادهها، جوانان و نوجوانان) انجام شود. در مورد افرادی که فاقد گذرنامه هستند، اداره گذرنامه پس از تشخیص واجد شرایط بودن، نسبت به صدور آن اقدام خواهد کرد.
وی همچنین یادآور شد که دانشجویان برای دریافت گذرنامه باید شرایط خاصی را احراز کنند.
مدیر حج و زیارت استان کردستان در خصوص خدمات تغذیه و اسکان، اظهار کرد: خدمات تغذیه و اسکان بر عهده ستاد عتبات عالیات (کمیته تغذیه و تدارکات) است و کیفیت خدمات هر ساله ملموستر و بهتر میشود و سازمان حج و زیارت در بین کشورهای اسلامی، مقام برتر را در حوزه خدماترسانی به حجاج و زائران کسب کرده که مایه افتخار جمهوری اسلامی ایران است.
شیرزادی، به سیستم ارزیابی و آموزش مدیران و عوامل کاروانها اشاره کرد و گفت: سازمان حج و زیارت نزدیک به ۱۲ سال است که قبل از اعزام به حج، حدود ۱۲ جلسه آموزشی برگزار میکند. در این جلسات، تمام مطالب مربوط به احکام، مناسک، بهداشت، نیازهای امدادی و اولیه و تغذیه به زائران آموزش داده میشود.
منبع: ایسنا