آمریکا به شرق سوریه تجهیزات لجستیکی سنگین ارسال کرد ویدئو | تصاویری متفاوت از حضور رهبر انقلاب در چادر عشایر اردبیل در سال ۱۳۷۹ هشدارها درباره افزایش شمار شهدا بر اثر گرسنگی و تله‌های مرگبار در مراکز کمک‌رسانی مالکی: میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی بیانگر نقش آفرینی جمهوری اسلامی در حمایت از حقوق بشر است احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار‌های کنترل‌شده در خمین (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۱ شهید و ۵۰ زخمی دیگر در غزه | ۶ نفر در شبانه‌روز گذشته به علت سوء تغذیه جان باختند (۵ مرداد ۱۴۰۴) حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس موقت (۵ مرداد ۱۴۰۴) بازداشت گسترده اعضای حزب بعث در عراق ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد عراقچی، شهریور ۱۴۰۴ در مشهد | دومین نشست دیپلماسی استانی در شرق ایران برگزار خواهد شد قانون مجلس در تعلیق همکاری با آژانس کاملا روشن و شفاف است شیوه‌نامه تبدیل وضعیت معلمان پیش‌دبستانی هرچه سریع‌تر ابلاغ شود تذکر کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی: افغانستانی‌های بدون پروانه اقامت از کشور اخراج شوند رئیس سازمان اداری استخدامی: تعطیلی ادارات اولویت ما نبود، اما در شرایط اضطراری اجتناب‌ناپذیر است بزرگداشت ۵۱ شهید اقتدار نیروی زمینی سپاه پاسداران با حضور فرمانده کل سپاه آتش به دروازه‌های چهارمین شهر بزرگ ترکیه رسید + فیلم پهنه صنعتی_معدنی سنگان خواف خراسان رضوی فاقد برنامه جامع برای آب پایدار است استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم برگزاری تورهای صنعتی در استان برای پیوند نسل جوان با کارآفرینی معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی ارتش: مقاومت و پایمردی رمز موفقیت ایران در جنگ ۱۲ روزه بود تقدیر نمایندگان مجلس از پیشرفت‌های راهبردی فضایی و ارسال ماهواره مخابراتی ناهید ۲ قالیباف: تعلیق همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی باید طبق قانون انجام شود اسنپ بک را گران به ما نفروشند! تظاهرات گسترده ضد ترامپ در اسکاتلند تشکیل‌نشدن «سازمان بهینه‌سازی انرژی»، خلاف قانون است دسترسی نمایندگان به تلفن همراه در صحن و کمیسیون ممنوع شد مصوبه ویژه مجلس برای مهاجرت معکوس نخبگان ایرانی
سرخط خبرها

ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها

  • کد خبر: ۳۴۷۷۳۶
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها
ناترازی در بخش‌های حیاتی برق و آب، به یکی از چالش‌های بزرگ کشور تبدیل شده است؛ مسئله‌ای که ریشه‌اش را باید در شکاف میان تولید و مصرف جست‌و‌جو کرد.

ناترازی در بخش‌های حیاتی برق و آب، به یکی از چالش‌های بزرگ کشور تبدیل شده است؛ مسئله‌ای که ریشه‌اش را باید در شکاف میان تولید و مصرف جست‌و‌جو کرد. درواقع، افزایش مصرف نسبت به ظرفیت تولید، هر سال بیشتر خود را آشکار می‌سازد و برای مدیریت آن هیچ راهی جز اصلاح هر دو سوی معادله، یعنی «کاهش مصرف» و «افزایش تولید» وجود ندارد. 

این موضوع حالا دیگر نه‌تنها دغدغه‌ای فنی، که چالشی راهبردی برای توسعه پایدار کشور به حساب می‌آید. از یک‌سو، عوامل متعددی مانند فرسودگی زیرساخت‌ها و شبکه‌های انتقال و توزیع، نبود سرمایه‌گذاری کافی در سال‌های گذشته و کاهش انگیزه برای ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید برق و آب، همه بر ضعف سمت تولید افزوده‌اند. 

از سوی دیگر، تغییرات اقلیمی که نمود آن را در افزایش دمای هوا، کاهش بارندگی و تداوم خشک‌سالی شاهدیم، اوضاع را دشوارتر ساخته است؛ به‌طوری‌که تغییرات اقلیم، میزان مصرف برق را در فصل گرم بالا برده و هم‌زمان، حجم منابع آب را نیز کاهش داده است. در این میان، کمیسیون انرژی مجلس سیاست‌ها و راهبرد‌هایی را با هدف پایدارسازی وضعیت انرژی و آب کشور در دستورکار قرار داده است. 

تمرکز ویژه بر موضوع بهره‌وری انرژی به‌عنوان راه‌حلی بنیادین مطرح شده است. زیرا ارتقای بهره‌وری افزون بر کاهش اتلافات، درنهایت منجر به افزایش تولید مؤثر و کاهش فشار بر زیرساخت‌های کنونی خواهد شد. علاوه‌براین، پیگیری پروژه‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر به شکل جدی دنبال می‌شود تا بتوان بخشی از خلأ تولید را با منابع پا‌یدار و کم‌هزینه‌تر جبران کرد. 

در زمینه تولید برق، اقدامات ویژه‌ای برای کنترل و کاهش مصارف غیرمجاز مانند برخورد قضایی با فعالیت غیرمجاز ماینرها، در کنار توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، ثمربخش بوده است. افزایش سهم نیروگاه‌های کوچک و پراکنده (DG)، حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه برق پاک و ایجاد زیرساخت‌های هوشمندسازی شبکه برق نیز در همین راستا پیگیری می‌شود. در حوزه مدیریت آب نیز تمرکز بر مسائلی، چون حفاظت و گسترش آبخیزداری، تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی جزو اولویت‌هاست. 

شیوه‌هایی همچون مدیریت تقاضا، اصلاح الگو‌های مصرف، مهار هدررفت آب و توسعه تصفیه و بازچرخانی منابع آب، از برنامه‌های کلیدی دیگر به شمار می‌روند. درنهایت باید اذعان کرد که مقابله با بحران ناترازی برق و آب، نیازمند رویکردی همه‌جانبه و حمایتی از سوی سیاست‌گذاران، تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و عموم جامعه است. بی‌شک با انسجام، مدیریت علمی و توجه به آینده‌پژوهی، می‌توان بر این چالش چیره شد و راه توسعه پایدار انرژی و منابع آب کشور را هموار کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->