میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود عسلویه روی دور زلزله؛ زمین‌لرزه ششم هم ۴ریشتری بود (۶ مرداد ۱۴۰۴) شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی پساب خروجی «زبرخان» را تعیین تکلیف کند راهکارهایی ساده برای صرفه جویی بیشتر در مصرف آب و مدیریت اقتصادی خانواده توضیحات رئیس کل دادگستری استان تهران درباره درخواست توبه «تتلو» ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده چه می‌گوید؟ بررسی چند راهکار برای کاهش اثرات زیست‌محیطی فاضلاب‌های شهری نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند تأکید دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ارتقای جایگاه معلمان درخواست وزیر محیط زیست زیمباوه برای گسترش همکاری دوجانبه با ایران آیا خشم به ارث می‌رسد؟ | بررسی عوامل ژنتیکی در بروز عصبانیت آمبولانس وسیله تبلیغات نیست | با متخلفان تا حد «لغو پروانه» برخورد خواهد شد زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند هر آنچه که باید در مورد درد سیاتیک بدانید میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۱ تا ۵۲ سال اعلام شد جانباز جنگ ۱۲ روزه با صهیونیست‌ها در کاشان به شهادت رسید درگیری خونین در یک شرکت خصوصی مشهد قتل خانم مدیرعامل توسط شوهر خیانتکار در جلسه کاری! التماس مادر قاتل از مادر الهه حسین‌نژاد مقابل دادگاه + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۴) طرح ورود خودروهای مسافران خارجی به کشور اجرا می‌شود حمله گروهی گراز‌ها به مزارع کشاورزی خراسان شمالی (۶ مرداد ۱۴۰۴) افزایش ۱۹ درصدی مصدومین ناشی از سگ گزیدگی در مازندران کشف گسترده گونه‌های جانوری قاچاق در عملیات اخیر یگان محیط زیست تهران (۶ مرداد ۱۴۰۴) کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در نیکشهر تورهای گردشگری صنعتی فریمان، گامی مهم در توسعه اقتصادی خراسان رضوی لزوم تغییر قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور و تأکید بر حفظ حقوق کارگران آیا سن بازنشستگی تأمین اجتماعی افزایش یافته است؟ مشهد در محاصره کانون‌های گرد و غبار
سرخط خبرها

زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند

  • کد خبر: ۳۴۸۰۵۳
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۴
زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آستانه برگزاری پیاده‌روی اربعین و همزمان با تشدید تابش اشعه فرابنفش در فصل گرم سال، نسبت به افزایش خطرات ناشی از پرتو‌های خورشیدی هشدار داد و بر لزوم رعایت نکات بهداشتی و حفاظتی توسط زائران، موکب‌داران و مدیران کاروان‌ها تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن فرهادی اظهار کرد: باتوجه به اینکه پیاده‌روی اربعین در فصلی است که شدت پرتو‌های فرابنفش خورشید بالا است، زائران، موکب داران و مدیران کاروان‌های زیارتی باید برای حفظ سلامت خود و دیگران دقت ویژه داشته باشند.

پرتو‌های فرابنفش سلامت چشم و پوست را تهدید می‌کنند

وی افزود: خورشید عمده‌ترین منبع اشعه فرابنفش (UV) در محیط اطراف است و در تابستان به بیشترین شدت می‌رسد. آسیب پرتو‌های فرابنفش عمدتاً قابل اجتناب است. مواجهه بیش از حد با اشعه فرابنفش به عنوان علت اصلی اثرات مضر بر روی پوست، چشم و سیستم ایمنی شناخته شده است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرد: زائران سعی کنند که زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را در ساعات آفتاب ظهر محدود کنند، زیرا این تشعشعات دو ساعت قبل تا دو ساعت پس از ظهر یعنی از ساعت ۱۰ تا ۱۴ بسیار شدید هستند و در طول این ۴ ساعت افراد حدود ۶۰ درصد از پرتو‌های فرابنفش آن روز را دریافت می‌کنند، اما در ساعات اولیه صبح و اواخر بعدازظهر خطر آفتاب سوختگی بسیار کاهش می‌یابد.

زائران سعی کنند که زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را در ساعات آفتاب ظهر محدود کنند، زیرا این تشعشعات دو ساعت قبل تا دو ساعت پس از ظهر یعنی از ساعت ۱۰ تا ۱۴ بسیار شدید هستند

فرهادی ادامه داد: زائران باید به شاخص UV دقت کنند و هنگامی که این شاخص برابر ۳ یا بالاتر است، در انجام اقدامات حفاظتی دقت ویژه داشته باشند. مقادیر شاخص UV برای منطقه یا مکان خاص و در ساعت‌های مختلف روز در وبسایت‌های هواشناسی یا در نرم افزار‌های معتبر جهانی نشان داده می‌شود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه زائران در حد امکان از سایه استفاده کنند، افزود: باید دقت شود که اماکن سایه‌دار از قبیل درختان، چتر‌ها یا سایبان‌ها، حفاظت کامل در برابر پرتو‌های فرابنفش را تأمین نمی‌کنند و زمانی هم که در سایه هستیم تا ۵۰ درصد با پرتو‌های فرابنفش مواجهه داریم.

وی بر استفاده از لباس مناسب در گرما، تاکید و بیان کرد: لباس‌های آستین دار و شلوار بلند پوشیده شود تا مواجهه با پرتو‌های فرابنفش را کاهش دهد. بهترین حفاظت در برابر UV با استفاده از لباس (دارای بافت متراکم) حاصل می‌شود. یک کلاه با لبه پهن (۷.۵ سانتی متر پهنا) حفاظت در برابر UV را برای چشم، گوش، صورت و پشت گردن را تأمین می‌کند.

فرهادی گفت: اگر کلاه بتواند پشت گردن و روی گوش‌ها را هم بپوشاند، بهتر است. در صورت همراه نداشتن کلاه، چفیه، چادر و روسری به نحوی استفاده شود که تماس مستقیم نورخورشید با پوست را نداشته باشیم.

عینک آفتابی مناسب آسیب‌های چشمی را کاهش می‌دهد

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: عینک آفتابی مناسب که کاملاً اطراف چشم را بپوشاند، آسیب‌های چشمی ناشی از مواجهه با خورشید را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. عدسی‌های عینک آفتابی باید اشعه UV-A و UV-B را تا طول موج ۴۰۰ نانومتر جذب کنند (علامت "UV ۴۰۰").

وی با بیان اینکه زائرین باید از کرم‌های ضد آفتاب برای نواحی پوستی که نمی‌توانند با لباس پوشانده شوند، استفاده کنند، خاطرنشان کرد: کرم ضد آفتاب با طیف گسترده (حفاظت UV-A و UV-B) با حداقل SPF ۳۰ توصیه می‌شود. برای دستیابی به حفاظت مناسب، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از تماس با خورشید، کرم ضد آفتاب را به صورت ضخیم و یکنواخت روی تمام قسمت‌های بدن که در معرض خورشید است، بمالید.

فرهادی تصریح کرد: به قسمت‌هایی که بیشتر در معرض مواجهه خورشید هستند، از قبیل گوش، بینی، پیشانی و گردن، توجه ویژه داشته باشید. کرم ضد آفتاب را هر دو ساعت یکبار و به خصوص بعد از حمام کردن و تعریق، دوباره استفاده کنید.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: زائران توجه داشته باشند که کودکان نسبت به بزرگسالان در برابر تشعشعات فرابنفش حساس‌تر هستند؛ به این منظور، ایجاد سایبان و حفاظت‌های لازم شامل کلاه، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب برای آنها نیز الزامی است.

وی تاکید کرد: زائران با رعایت این اقدامات بهداشتی می‌توانند بدون نگرانی این سفر معنوی را به انجام رسانند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->