توضیحات رئیس کل دادگستری استان تهران درباره درخواست توبه «تتلو» ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده چه می‌گوید؟ بررسی چند راهکار برای کاهش اثرات زیست‌محیطی فاضلاب‌های شهری نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند تأکید دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ارتقای جایگاه معلمان درخواست وزیر محیط زیست زیمباوه برای گسترش همکاری دوجانبه با ایران آمبولانس وسیله تبلیغات نیست | با متخلفان تا حد «لغو پروانه» برخورد خواهد شد زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند هر آنچه که باید در مورد درد سیاتیک بدانید میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۱ تا ۵۲ سال اعلام شد جانباز جنگ ۱۲ روزه با صهیونیست‌ها در کاشان به شهادت رسید درگیری خونین در یک شرکت خصوصی مشهد قتل خانم مدیرعامل توسط شوهر خیانتکار در جلسه کاری! التماس مادر قاتل از مادر الهه حسین‌نژاد مقابل دادگاه + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۴) طرح ورود خودروهای مسافران خارجی به کشور اجرا می‌شود حمله گروهی گراز‌ها به مزارع کشاورزی خراسان شمالی (۶ مرداد ۱۴۰۴) افزایش ۱۹ درصدی مصدومین ناشی از سگ گزیدگی در مازندران کشف گسترده گونه‌های جانوری قاچاق در عملیات اخیر یگان محیط زیست تهران (۶ مرداد ۱۴۰۴) کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در نیکشهر تورهای گردشگری صنعتی فریمان، گامی مهم در توسعه اقتصادی خراسان رضوی لزوم تغییر قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور و تأکید بر حفظ حقوق کارگران آیا سن بازنشستگی تأمین اجتماعی افزایش یافته است؟ مشهد در محاصره کانون‌های گرد و غبار ۶۵۰ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کردند وزیر آموزش و پرورش: باید از ظرفیت‌های مردمی برای محرومیت‌زدایی از آموزش استفاده شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ مرداد ۱۴۰۴) | دمای بالای ۴۰ درجه در نواحی گرم‌سیر صابون یا مایع دستشویی کدام بهتر است؟
سرخط خبرها

توصیه‌های بهداشتی برای مادران باردار و شیرده در اربعین

  • کد خبر: ۳۴۷۹۷۱
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰
توصیه‌های بهداشتی برای مادران باردار و شیرده در اربعین
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حضور در مراسم پیاده‌روی اربعین برای مادران باردار و شیرده، در صورت رعایت شرایط پزشکی و بهداشتی، امکان‌پذیر است.

به گزارش شهرآرانیوز، زهرا پناهی در رابطه با گفت: حضور در مراسم پیاده‌روی اربعین برای مادران باردار و شیرده، در صورت رعایت شرایط پزشکی و بهداشتی، امکان‌پذیر است؛ شرکت در این سفر معنوی باید با مشورت پزشک و رعایت نکات ایمنی انجام شود تا از خطرات احتمالی برای مادر و کودک جلوگیری شود.

وی ادامه داد: مادران باردار در صورتی که در سه‌ماهه دوم بارداری قرار داشته و مشکلاتی مانند فشار خون بالا، دیابت بارداری، زایمان زودرس یا انقباضات رحمی نداشته باشند، می‌توانند با تأیید پزشک خود در پیاده‌روی اربعین شرکت کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اذعان کرد: مادران شیرده نیز در صورتی که از نظر جسمی سالم باشند و نوزادشان بیشتر از سه ماه سن داشته باشد، امکان حضور در این سفر را دارند. البته باید شیردهی به‌صورت منظم ادامه داشته و مراقبت‌های تغذیه‌ای و بهداشتی به‌دقت رعایت شود.

چه کسانی نباید در پیاده‌روی اربعین شرکت کنند؟

پناهی اظهار داشت: مادرانی که کمتر از ۱۴ هفته بارداری دارند یا در هفته‌های پایانی بارداری هستند، نباید در این پیاده‌روی شرکت کنند. همچنین، زنانی که سابقه سه زایمان زودرس، مشکلاتی نظیر دیابت، فشار خون بالا، کم‌خونی یا انقباضات رحمی دارند، در معرض خطر بالاتری قرار دارند و باید از شرکت در این مراسم خودداری کنند.

این متخصص زنان و زایمان افزود: برای مادران شیرده نیز در صورتی که نوزادشان زیر سه ماه سن دارد، وزن کمی دارد یا سابقه بیماری دارد، بهتر است از سفر اجتناب کنند. گرمای شدید، کمبود مایعات و تغذیه ناکافی می‌تواند سلامت نوزاد را به خطر بیندازد و حتی موجب کاهش کیفیت شیر مادر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: با توجه به ازدحام جمعیت و احتمال شیوع بیماری‌های ویروسی و باکتریایی در مسیر پیاده‌روی اربعین، رعایت موارد بهداشتی برای مادران باردار و شیرده بسیار حیاتی است. شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از ژل ضدعفونی‌کننده، استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ، نوشیدن آب پاک و بسته‌بندی‌شده، و مصرف غذا‌های پخته و مطمئن از جمله نکاتی است که باید رعایت شود.

وی ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود مادران دستمال مرطوب همراه داشته باشند، از تماس با افراد دارای علائم بیماری مانند تب یا لرز پرهیز کنند و دارو‌های ضروری، مکمل‌های تغذیه‌ای، کرم ضد آفتاب و دارو‌های شخصی خود را همراه داشته باشند.

نکاتی برای مراقبت در طول مسیر پیاده‌روی

پناهی تاکید کرد: در طول مسیر پیاده‌روی، مادران باید استراحت‌های مکرر داشته باشند و زمان پیاده‌روی را به ساعات خنک‌تر مانند نزدیک غروب یا شب موکول کنند. نوشیدن مایعات فراوان، استفاده از لباس‌های خنک، نخی و راحت، و پوشیدن کفش مناسب پیاده‌روی نیز اهمیت دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در صورت داشتن نوزاد، استفاده از کالسکه یا آغوشی توصیه می‌شود تا فشار کمتری به مادر وارد شود. همچنین، توجه به علائم هشداردهنده مانند سرگیجه، تب، لکه‌بینی یا درد شکم ضروری است. در چنین مواردی باید فوراً اقدامات پزشکی انجام شود.

رژیم غذایی مناسب برای مادران در سفر اربعین

پناهی در ادامه گفت: مادران باردار بهتر است از غذا‌های سبک، پرانرژی و کم‌حجم مانند خرما، موز، مغزها، نان و پنیر استفاده کنند. نوشیدنی‌هایی نظیر دوغ، آب‌میوه طبیعی و آب کافی باید در برنامه روزانه گنجانده شود. مصرف مکمل‌هایی مانند آهن و مولتی‌ویتامین طبق تجویز پزشک ضروری است. پرهیز از غذا‌های چرب، خیابانی و با شرایط بهداشتی نامناسب توصیه اکید می‌شود.

وی اظهار داشت: مادران شیرده نیز برای حفظ شیردهی مؤثر، باید مصرف مایعات مانند آب، آب‌میوه و شیر را افزایش دهند. تغذیه پُرکالری با استفاده از مواد غذایی مانند سوپ، عدسی، تخم‌مرغ، برنج و گوشت، نقش مهمی در تأمین انرژی آنها دارد. بهتر است از غذا‌های ناآشنا یا آلوده نیز پرهیز شود.

لزوم همراهی و آمادگی کامل

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران متذکر شد: مادران باردار یا شیرده فقط در صورت داشتن همراه مطمئن در این سفر شرکت کنند. همراهی فردی آگاه برای کمک در شرایط اضطراری اهمیت زیادی دارد. داشتن مدارک پزشکی، نسخه داروها، دارو‌های مسکن مجاز و لباس‌های سبک و نخی نیز الزامی است.

پناهی خاطر نشان کرد: سفر اربعین با وجود معنویت بالا، سفری سخت و نیازمند آمادگی جسمی، بهداشتی و تغذیه‌ای کامل است. تصمیم به شرکت در این مسیر باید با مشورت پزشک و رعایت کامل نکات ایمنی اتخاذ شود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->