درخواست طلاق از مردی که برای دزدی از خانه پدرزنش نقشه کشید درخواست نبش قبر برای کشف راز مرگ مرد تهرانی در ترکیه میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود عسلویه روی دور زلزله؛ زمین‌لرزه ششم هم ۴ریشتری بود (۶ مرداد ۱۴۰۴) شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی پساب خروجی «زبرخان» را تعیین تکلیف کند راهکارهایی ساده برای صرفه جویی بیشتر در مصرف آب و مدیریت اقتصادی خانواده توضیحات رئیس کل دادگستری استان تهران درباره درخواست توبه «تتلو» ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده چه می‌گوید؟ بررسی چند راهکار برای کاهش اثرات زیست‌محیطی فاضلاب‌های شهری نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند تأکید دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ارتقای جایگاه معلمان درخواست وزیر محیط زیست زیمباوه برای گسترش همکاری دوجانبه با ایران آیا خشم به ارث می‌رسد؟ | بررسی عوامل ژنتیکی در بروز عصبانیت آمبولانس وسیله تبلیغات نیست | با متخلفان تا حد «لغو پروانه» برخورد خواهد شد زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند هر آنچه که باید در مورد درد سیاتیک بدانید میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۱ تا ۵۲ سال اعلام شد جانباز جنگ ۱۲ روزه با صهیونیست‌ها در کاشان به شهادت رسید درگیری خونین در یک شرکت خصوصی مشهد قتل خانم مدیرعامل توسط شوهر خیانتکار در جلسه کاری! التماس مادر قاتل از مادر الهه حسین‌نژاد مقابل دادگاه + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۴) طرح ورود خودروهای مسافران خارجی به کشور اجرا می‌شود حمله گروهی گراز‌ها به مزارع کشاورزی خراسان شمالی (۶ مرداد ۱۴۰۴) افزایش ۱۹ درصدی مصدومین ناشی از سگ گزیدگی در مازندران کشف گسترده گونه‌های جانوری قاچاق در عملیات اخیر یگان محیط زیست تهران (۶ مرداد ۱۴۰۴) کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در نیکشهر تورهای گردشگری صنعتی فریمان، گامی مهم در توسعه اقتصادی خراسان رضوی لزوم تغییر قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور و تأکید بر حفظ حقوق کارگران
سرخط خبرها

نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند

  • کد خبر: ۳۴۸۰۸۳
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰
نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، خواستار توجه جدی به رویکرد آینده‌نگر، پرهیز از واکنش‌گرایی صرف و اولویت‌بندی نظام‌مند مشکلات با مدل‌های علمی در عرصه تعلیم و تربیت کشور شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی محبی در نشست تخصصی «بررسی چالش‌ها و تحولات آموزش و پرورش ایران با تأکید بر منابع انسانی» که در دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش و با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، معاونان آموزش و پرورش استان‌ها و مسئولان حوزه تربیت و آموزش برگزار شد، با اشاره به ضرورت رویکرد نوین و علمی در مواجهه با مشکلات اساسی این حوزه گفت: در شرایط فعلی آموزش و پرورش کشور، با انبوهی از مسائل ریز و درشت روبه‌رو هستیم، اما هنر مدیریت، انتخاب درست اولویت‌هاست. نباید به همه مشکلات همزمان بپردازیم یا آن‌ها را بدون تحلیل، یکسان ببینیم بلکه باید با مدل‌های علمی، هر چالش را با توجه به ضریب تاثیرش بر مأموریت‌ها و رسالت اصلی نظام تعلیم و تربیت شناسایی و دسته‌بندی کنیم تا بتوانیم به حل ریشه‌ای و مؤثر آن‌ها دست یابیم.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش و رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور افزود:‌ آن‌چه امروز بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده، وجود یک نگاه آینده‌نگر در تصمیم‌سازی‌هاست. واکنش‌گرایی صرف باعث شده برخی از مشکلات مانند کمبود معلم، بعد از بروز به سراغ برنامه‌ریزی برویم. این مدل نتیجه‌ای جز تکرار مشکلات در سال‌های آینده ندارد. 

وی در ادامه گفت: امروز کشورهای پیشرو به جای آینده‌پژوهی صرف، به آینده‌سازی می‌اندیشند و از همین حالا با تحلیل روندهای جمعیتی، مهاجرتی و فناوری، آینده مطلوب خود را رقم می‌زنند.

محبی با اشاره به نقش جلسات و میزگردهای علمی در تصمیم‌سازی‌های کلان افزود: این گردهمایی‌های تخصصی فرصت مغتنمی است تا اندیشه‌ها و تجارب مختلف را گرد هم آوریم و با بهره‌گیری از الگوهای علمی، به راه‌حل‌های نوینی برای مسائل آموزش و پرورش دست یابیم.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی صورت گرفته افزود: در پژوهشگاه، مشکل‌شناسی راهبردی با هدف ارائه راهکارهای علمی و قابل اجرا در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفته است. یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که پرداختن به مسائل منابع انسانی، نیازمند برنامه‌ریزی فرابخشی و هم‌افزایی میان نهادهای آموزشی، دانشگاهی، اجرایی و حتی اجتماعی است.

علی محبی گفت: شرایط فعلی نظام تعلیم و تربیت ایران اقتضا می‌کند علاوه بر توجه به مشکلات ساختاری، به تغییر و بهبود نگرش‌ها، مدل‌های یاددهی-یادگیری، فناوری‌های آموزشی نوین و تقویت مدرسه به عنوان محور تحول بنیادین، توجه ویژه شود.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش در پایان گفت: همکاری و هم‌فکری میان مجامع علمی، دانشگاهیان، معلمان و کنشگران حوزه تعلیم و تربیت شرط موفقیت تمام تحولات اساسی در نظام آموزش و پرورش است و امید می‌رود با تداوم این نشست‌های تخصصی و توجه به نتایج مطالعات پژوهشی، نظام آموزشی کشور بیش از پیش در مسیر توسعه و رفع مسائل پیش رو گام بردارد. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->