ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

کاوشگر چینی به سوی مریخ می‌رود

  • کد خبر: ۳۴۹۰۳
  • ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۶
کاوشگر چینی به سوی مریخ می‌رود
قرار است چینی‌ها ماموریت «تیان ون -۱» (Tianwen-۱) را با استفاده از موشک "لانگ مارچ ۵" (Long March ۵) در اواخر ژوئیه یا اوایل اوت سال جاری به فضا ارسال کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، «تیان ون -۱» یک پروژه بلندپروازانه است که شامل یک مدارگرد، یک فرودگر و یک مریخ نورد ۲۴۰ کیلوگرمی به اندازه یک سبد گلف کوچک است.

مقامات چینی در مورد این مأموریت کاملا بومی چین، محتاطانه و محرمانه عمل کرده‌اند و هنوز به طور رسمی و عمومی مکان فرود نهایی آن را روی مریخ اعلام نکرده‌اند، اما ابزار‌های علمی "تیان ون-۱" حاکی از یک عملیات اکتشاف گسترده در محیط مریخ است.

مدارگرد "تیان ون-۱" دارای شش ابزار است که شامل دوربین با وضوح بالا، مغناطیس سنج و طیف سنج مواد معدنی است که به اعضای تیم مأموریت این امکان را می‌دهد که ترکیب سنگ‌های سطح مریخ را شناسایی کنند.

مریخ نورد "تیان ون-۱" نیز دارای شش ابزار از جمله ایستگاه هواشناسی، یک ردیاب میدان مغناطیسی و یک رادار قابل نفوذ به زیر سطح مریخ است که می‌تواند یخ-آب‌های زیرسطحی را تا عمق حدود ۱۰۰ متر شناسایی کند.

اگر ماموریت "تیان ون-۱" موفق باشد، چین پس از اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده به عنوان سومین کشوری شناخته خواهد شد که یک فضاپیما در مریخ می‌نشاند و این فرود حماسی می‌تواند راه را برای کار‌های بزرگ‌تر در آینده نزدیک هموار کند؛ از جمله اینکه مقامات فضایی چین از تمایل خود برای اجرای یک مأموریت بازگرداندن نمونه‌های مریخی صحبت کرده‌اند که احتمالاً در اوایل سال ۲۰۳۰ پرتاب شود.

"لی بنجی" (Li Benq) از فرماندهان ماموریت اظهار کرد، آزمایش تمام موارد فنی موشک، مریخ‌نورد و منطقه پرتاب تکمیل شده است.

هم‌اکنون موشک لانگ‌مارچ در محل پرتاب قرار گرفته است و چینی‌ها از این پروژه حمایت گسترده‌ای انجام داده‌اند.

این پرتاب از مرکز پرتاب‌های فضایی "ونچانگ" (Wenchang) انجام خواهد شد.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->