به گزارش شهرآرانیوز، رکورد پیک مصرف برق روز گذشته با وجود اجرای همه برنامههای مدیریت بار، دوباره شکست و به ۵۸ هزار و ۲۵۲ مگاوات رسید. در حالی که بیشترین میزان لحظهای مصرف برق ثبت شده در سال گذشته ۵۷ هزار و ۶۸۱ مگاوات بود، روز گذشته (۲۹ تیرماه) به ۵۸ هزار و ۲۵۲ مگاوات رسید که تاکنون نسبت به پیک سال گذشته نزدیک به یک درصد (۵۷۱ مگاوات) افزایش نشان میدهد.
سال ۹۸ نیز پیک مصرف برق درتاریخ ۳۱ تیرماه به ثبت رسید و با توجه به پیشبینیها درخصوص گرمتر شدن هوا در هفته جاری، احتمال آنکه بیشترین میزان مصرف برق در همین روزها دوباره به ثبت برسد، بسیار است. با این حال در صورتی که مشترکان با بهکار بستن راهکارهای ساده و بیهزینه مدیریت مصرف، با صنعت برق همکاری کنند، میتوان شرایط پیش رو را مدیریت و از آن با موفقیت عبور کرد.
شش استان و یک کلانشهر در محدوده قرمز
علاوه بر این انتشار نقشه مصرف برق کشور نشان داد که هم اکنون شش استان و یک کلانشهر در محدوده قرمز و ۱۳ استان و ۵ کلانشهر در محدوده زرد قرار دارند. بررسی نقشه مصرف برق امروز ۳۰ تیر حاکی از آن است که در حال حاضر استانهای مازندران، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد و کلانشهر مشهد در محدوده قرمز مصرف برق قرار دارند.
هموطنان ساکن در مناطق یاد شده میتوانند با کاهش تنها ۱۰ درصدی مصرف برق خود، به وضعیت سبز مصرف بازگشته و امکان بهرهمندی همه مردم بهویژه هموطنان ساکن در مناطق جنوبی از برق را که در حال حاضر با گرمای شدیدی روبه رو هستند و نیاز به استفاده از وسایل خنک کننده دارند، فراهم کنند.
همچنین استانهای خراسان رضوی، سمنان، تهران، گیلان، قزوین، زنجان، قم، آذربایجان غربی، یزد، لرستان، ایلام، منطقه جنوبی کرمان و سیستان و بلوچستان و کلانشهرهای تهران، شیراز، اهواز، اصفهان و تبریز نیز در محدوده زرد مصرفی قرار دارند.
هموطنان ساکن در این مناطق نیز میتوانند تنها با کاهش ۵ درصدی مصرف برق خود، در بازگشت به وضعیت سبز تاثیری فوری داشته باشند.
تامین برق مطمئن و پایدار با کاهش ۱۰ درصدی مصرف
در این راستا مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق با اشاره به رشد بیسابقه بخشهای مولد کشور در سال جهش تولید از هموطنان خواست تنها با ۱۰ درصد کاهش مصرف، ضمن کمک به شکوفایی کشور، صنعت برق را در تامین برق مطمئن و پایدار و عبور بیدغدغه از تابستان یاری کنند.
وی مصرف برق سیستمهای سرمایشی در کشور را معادل ۲۳ هزار مگاوات ذکر کرد که با مجموع مصرف برق ۴ کشور همسایه برابری میکند، اظهار کرد: بیش از ۴۰ درصد مصرف برق کشور به سیستمهای سرمایشی در تابستان اختصاص دارد، مدیریت مصرف در این بخش از طریق تنظیم برودت کولرهای گازی روی ۲۴ درجه و استفاده از دور کند در کولرهای آبی راهگشا است.
وی از هموطنان خواست طی ساعات ۱۳ تا ۱۷ که ساعات اوج مصرف محسوب میشود از استفاده از لوازم برقی پرمصرف مانند ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی، جاروبرقی، اتو و ... خودداری و زمان استفاده از این لوازم را به ساعات اولیه صبح تا ساعت ۱۱ منتقل کنند و افزود: استفاده از نور طبیعی در روز و خاموش کردن لامپ اضافی از دیگر راهکارها استو تنظیم کولرهای گازی روی عدد ۲۴ درجه را با ۲۰ درصد کاهش مصرف، استفاده از سایبان برای کولرهای آبی تا ۳۰ درصد کاهش مصرف و خاموش کردن یک لامپ اضافه توسط هر ایرانی را با ۱۰۰۰ مگاوات کاهش مصرف برق در کشور همراه دانست که علاوه بر کاهش صورتحساب برق مشترکان، به ازای هر ۱۰ درصد کاهش معادل ۲۰ درصد کاهش تشویقی صورتحساب را به دنبال دارد.
رجبی مشهدی بخشی از اقدامات صنعت برق برای عبور مطمئن و بیدغدغه از تابستان امسال را افزایش توان نیروگاههای موجود و افزودن ۲۰۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور، احداث شبکههای جدید و رفع محدودیت شبکههای برق قدرت برشمرد و با اشاره به تامین هزار مگاوات تقاضای جدید بخش صنعت در سال گذشته اظهار داشت: خبر خوش برای هموطنان عزیز، رشد بی سابقه بخشهای مولد کشور در ماههای ابتدایی سال جهش تولید است به طوریکه از ابتدای امسال رشد صنعتی کشور به ویژه صنایع بزرگ ۱۰.۶ درصد و تولیدات کشاورزی بیش از ۴ درصد افزایش یافته که جهش بیسابقه و دلگرم کنندهای است و تلاشگران صنعت برق با اقدامات شبانه روزی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در فصل سرما و گرما، آمادگی واحدها را برای کار بیوقفه در تابستان و تامین برق مطمئن و پایدار فراهم ساختند.
وی تاکید کرد: ما در شرایط سخت کنونی و شیوع بیماری جدید تمام تلاشمان را برای تامین برق پایدار به ویژه تامین برق مراکز درمانی انجام میدهیم و با تمام توان در کنار پرسنل فداکار مراکز درمانی هستیم و از مردم نیز درخواست داریم با کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق، سهم خود را برای عبور بیدغدغه از تابستان در این شرایط حساس ایفا کنند.
منبع: ایسنا