به گزارش شهرآرانیوز، سورنا ستاری امروز (سه شنبه- ۳۱ تیرماه) در نشست خبری در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در حوزه مقابله با کرونا شرکتهای دانش بنیان بسیاری در کشور فعالیت خوبی داشتند و در یک ماه توانستیم تولید کننده ماسکهای سه لایه و ان ۹۵ باشیم و خوشبختانه در این حوزه هرگز کمبودی در کشور ایجاد نشد.
وی به تولید داروهای داخلی در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نیز با ۶ شرکت قرارداد همکاری در زمینه تولید واکسن کرونا امضا شده و دو شرکت به نتایج خوبی رسیده اند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه باید از فرهنگی که نفت به ما تحمیل کرده، بیرون بیایم بر ضرورت سرمایه گذاری بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: بحث پول در اولویتهای پنجم و ششم توسعه اکوسیستم کارآفرینی و فناوری قرار دارد و اول باید اکوسیستم تشکیل شود.
ستاری اضافه کرد: سال گذشته از حدود بیش از ۴ هزار شرکت دانش بنیان در کشور، رقم ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فروش این شرکتها تا پایان سال ۹۸ به دست آمد.
وی افزود: امسال نیز تا این لحظه بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند که تا آخر سال پیش بینی میشود به تعداد ۶ هزار شرکت دانش بنیان افزایش یابد و قطعا فروش این شرکتها دو برابر سال گذشته خواهد بود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید براینکه شرکتهای دانش بنیان در حال بزرگ شدن هستند و نیاز به صندوقهای خطپذیر بالاتر داریم، تاکید کرد: خوشبختانه بودجه خوبی امسال در اختیار معاونت قرار داده شده که البته هنوز عملیاتی نشده است، اما امیدوار به تایید این بودجه و ارائه حمایتهای خوب به شرکتهای دانش بنیان هستیم.
ستاری در پاسخ به ایسنا در خصوص نتیجه سفر به اصفهان گفت: تفاهماتی انجام شد و قرار است مبالغی به اصفهان اختصاص داده شود که پس از جمع بندی اعلام خواهد شد. علاوه بر این چندین پروژه کلان در اصفهان در حال انجام است. پروژه بیسیک ساینس که به دلیل کرونا با توقف روبه رو شد، تا اوایل سال آینده به بهره برداری میرسد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص آمادگی شرکتهای دانش بنیان در صورت تشدید بیماری کووید ۱۹ در پاییز و زمستان، تصریح کرد: همکاری بسیار نزدیکی با وزارت بهداشت داریم و در حوزه تولید دارو و واکسن اتفاقات خوبی در جریان است. امیدواریم اولا واکسن آنفلوانزا تا مهر به بازار عرضه شود. همچنین دو یا سه واکسن دیگر نیز قبل از مهر به بازار میآید و در مورد داروهای مرتبط با کووید ۱۹ دارویای ویای جی برای اولین بار تولید شده و یکی از افتخارات ما است.
ستاری ادامه داد: در پاییز و زمستان اگر مورد اضطراری به وجود بیاید، شرکتهای دانش بنیان آمادگی کمک و ارائه خدمات را دارند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه مجوز صادرات از وزارت بهداشت و صمت گرفته شده، اظهار کرد: به جز یکی دو محصول مجوز صادرات داده شد. به جز کیتها و ماسکها و محدودیتهای دستگاههای ونتیلاتور در بحث صادرات مشکلی وجود ندارد.
ستاری خاطرنشان کرد: درحال رایزنی هستیم مواردی که مجوز صادرات ندارند مجوز بگیرند، اما در این بخش اول نیازمندیهای داخل با قیمت مناسب اولویت است.
وی به ضرورت فعالیت در زمینه امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: باید بتوانیم جایگزینی برای مواد غذایی که جایگزین برای آن نداریم داشته باشیم. در این حوزه کشت جایگزین میخواهیم و با وزارت کشاورزی بسیار جدی وارد مذاکره شده ایم.
ستاری ادامه داد: در بحث آنزیمها هم به جد مشغول کار هستیم و البته کمبودهایی داریم که نیار به کار دارند. همچنین در حال تولید جلبک هستیم، زیرا پتانسیل خوبی در کشور داریم و حوزه جدیدی است. اکنون استارت اپها و سرمایه گذاریهای بسیاری در این حوزه وارد شده است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد پروژه اصلاح نژاد دام در پژوهشکده رویان اصفهان گفت: به دلیل تکنولوژی رویان امیدوار به موفقیت این پروژه هستیم.
منبع:ایسنا