به گزارش شهرآرانیوز، بعد از گزارشهای پیاپی مبنی بر اینکه بانکها کمی بیشتر مراعات زوجهای جوان را کنند، نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه سختگیریها گویا عامدانه هم بیشتر شد.
امروز که در تقارن با روز ازدواج سالروز پیوند حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) است به مشکل یکی از زوجهای جوان در شرف ازدواج پرداخته ایم.
چندی پیش زوجی جوان با باشگاه خبرنگاران جوان تماس گرفته و از روند اعطای وام ازدواج به آنها گلایههای متعددی را مطرح کردند.
خانم جوان در ادامه به شرط عجیب یکی بانکها برای اعطای وام ازدواج اشاره کرده و بیان میکند: یکی از بانکها رسمی کشور که از بردن نام آن معذورم برای اعطای وام ازدواج از زوجین، طلب ضامن رسمی با سابقه کاری زیر ۱۲ سال و با حقوق بالای ۳ میلیون تومان میکنند که نکته جالب اینجاست که در ادامه بیان شروط نکته قابل تاملی را مطرح میکنند. متصدی بانک با گفتن این جمله" ترجیحا ضامن نزدیک به فوت و پیر نباشد" منجر به تعجب ما شد.
حال سوال اینجاست که اگر سابقه کاری بالایی داشته باشد میتواند درخواست بازنشستگی کند، یا اگر بمیرد چه؟
اما مسئله مهم اینجاست. با چنان شرایطی که ارگانهای دولتی کمتر افرادی را استخدام رسمی میکنند، چگونه زوجهای جوان ضامن رسمی با سابقه کاری زیر ۱۲ سال پیدا کنند؟
ضمانت یک نفر کارمند رسمی، پیمانی، بازنشسته دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهادها و موسسات عمومی (نظیر شهرداری و بنیاد، کمیته امداد، هلال احمر)، کارگر یا کارمند شرکتهای تولیدی صنعتی بزرگ و فعال، با ارائه آخرین فیش حقوقی و حکم کارگزینی و … امکان پذیر است.
به اطلاعیه بانک مرکزی مراجعه میکنیم با یک شرایط عادی مواجه میشویم که هدف آن تسهیل ازدواج و کمک به زوجهای جوان است. اما به بانکها مراجعه میکنیم میگویند: دست ما نیست، بانک مرکزی به ما ابلاغیه نداده است! این وسط چه کسی مقصر است؟
خانم دیگری تماس میگیرد و میگوید: نمیتوانم ضامن پیدا کنم، اما به سایتهای مختلف که سر میزنم بعضی از کارمندان رسمی حدود ۵ میلیون طلب میکنند تا ضامن من شوند. علاوه بر همه اینها آن طرف از من سفته میگیرد. چرا پیگیری نمیکنید؟
جالب اینجاست هربانک برای خود یک روش مختلفی را در پیش گرفته و همچنان بانک مرکزی دست روی دست گذاشته و تماشا میکند. اما ما همچنان ما منتظریم یک جا این آقایان مسئول فکری به حال زوجهای جوان کنند.
منبع: خبرآنلاین