برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

همه چیز با «اتاقی از آن خود» شروع می‌شود!

  • کد خبر: ۳۵۵۳۶
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
همه چیز با «اتاقی از آن خود» شروع می‌شود!
کتاب «اتاقی از آن خود» را می‌توان ماحصل جست وجو‌های ویرجینیا وولف درباره ادبیات نوشتاری زنان دانست، کتابی که توانست با سبکی متفاوت پاسخی تازه درباره گمنامی زنان در تاریخ ادبیات جهان پیش روی مخاطب بگذارد.
الهام یوسفی|شهرآرانیوز- چرا حضور زنان در ادبیات و فرهنگ در قیاس با مردان تا این اندازه کم رمق است؟ آیا زنان کم می‌نوشتند، چون توانایی تخیل و داستان پردازی نداشتند؟ چرا حتی زمانی که زنان دست به قلم بردند و جرئت و جسارت نوشتن را در خود یافتند، رنگ و بوی داستان‌ها همچنان مردانه ماند؟ این سؤالات تنها بخشی از پرسش‌هایی بود که ویرجینیای جوان را از همان نخستین سال‌های نویسندگی اش می‌آزرد، نویسنده‌ای که جسارتش نه تنها بر روح داستان‌ها و رمان هایش اثر گذاشت بلکه سبک نوشتاری او را نیز به یکی از بدیع‌ترین و الهام بخش‌ترین سبک‌های نویسندگی تبدیل کرد.
 
«ویرجینیا وولف»، نویسنده انگلیسی قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، در کنار نوشتن رمان‌های خواندنی و اثرگذار، با نگرش نقادانه اش به شهرت رسیده است. کتاب «اتاقی از آن خود» را می‌توان ماحصل جست وجو‌های او درباره ادبیات نوشتاری زنان دانست، کتابی که توانست با سبکی متفاوت پاسخی تازه درباره گمنامی زنان در تاریخ ادبیات جهان پیش روی مخاطب بگذارد، پاسخی شایسته و تأمل برانگیز برای آن دسته از کسانی که کم رنگ بودن حضور زنان در عرصه ادبیات، علم و فرهنگ را بی رحمانه و عوامانه، به ضعف هوش ایشان نسبت می‌دادند بی آنکه ریشه‌های تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این موضوع را دریافته باشند.
 
«اتاقی از آن خود» همان طور که از نامش پیداست، درباره چیزی است که زنان در طول حیات خود، به معنای واقعی کلمه از آن محروم بوده اند. زمانی طولانی، جای زنان در نشیمن خانه، آشپزخانه‌ها بود. زنان هیچ گاه خلوت و فراغت لازم را برای خود نداشتند و مهم‌تر اینکه نظام مردسالار را چنان پذیرفته بودند که تصور داشتن اتاقی از آن خود، چیزی که مردان به صورت معمول مالک آن بودند، به ذهنشان خطور نمی‌کرد.
 
ویرجینیا وولف به درستی دریافته بود که «اتاقی از آن خود» می‌تواند همه معادلات رابه نفع عدالت جنسیتی تغییر دهد. او در جایی از کتابش از این استعاره کمک می‌گیرد تا به نداشتن استقلال مالی زنان نیز بپردازد. وابستگی مالی به پدر و برادر و همسر، زنان را همه عمر از داشتن استقلال شخصیت نیز محروم کرده بود. آن‌ها پذیرفته بودند که باید در ازای دریافت امکانات، خود را در خدمت دیگران بدانند. شاید به همین دلیل ساده بود که حتی داستان‌ها و شاهکار‌های ادبی شان به نام پدر یا همسرشان منتشر می‌شد یا خوش بینانه با نام مستعار مردانه.
 
کتاب «اتاقی از آن خود» سبک بدیعی دارد. برخلاف بقیه آثار وولف، خواندن کتاب ساده است، مقاله‌ای بلند که روح روایت و داستان بر آن حاکم شده و آن را پرکشش کرده است. وولف در کتابش نیمی با زبان محاوره و نیمی گفت وگوی درونی و با روشی خلاقانه و عموما طنزآمیز مسائل مهم و گاهی دردآور را بررسی کرده است، اثری که نویسندگان و منتقدان آن را نقد ادبی می‌دانند و وولف را نخستین کسی که این مسئله را در تقابل با گفتمان‌های غالب طرح کرده است.
 
تاریخ ادبیات زنان، تأثیر سبک و نگاه مردانه در نوشته‌های زنان، پیش بینی آینده زن و داستان با توجه به توقعات تازه زنان در اوایل قرن بیستم، توجه جدی به جنبه‌های مادی زندگی و تأثیر آن بر نویسندگی زنان و ایجاد سبک نوشتار زنانه بخشی از مفاهیم و موضوعاتی است که وولف در این کتاب بیان کرده و سنگ بنایی گذاشته است برای سایر منتقدان و نظریه پردازان تا به دور از دیدگاه‌های مرسوم، موضوعات مرتبط با ادبیات زنان را تحلیل کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->