نارضایتی توامان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟ دو کشته بر اثر حادثه رانندگی درمحور قدیم تهران-ساوه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی | خون خشک شده بهتر از خون مایع است تصویب افزایش حقوق نیروهای خدماتی وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۳ تامین کامل امنیت آزمون سراسری ۱۴۰۳ در مشهد | گزارشی از تقلب ارائه نشده است کشف بیش از ۷ تن برنج تقلبی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغال‌زایی در سال ۱۴۰۳ | سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایش نیافته است تعرض به زنان عزادار به بهانه شرکت در مراسم ترحیم نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان چیست؟ قانون مهریه چند سالی است که معطل مانده است بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟ تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی + ویدئو با جوراب خوابیدن خوب است یا بد؟
سرخط خبرها

گزارشی از اجرا ناقص مصوبه تنفس حق بیمه کارفرما به دلیل شیوع کرونا

  • کد خبر: ۳۵۸۱۶
  • ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۸
گزارشی از اجرا ناقص مصوبه تنفس حق بیمه کارفرما به دلیل شیوع کرونا
مشاغل بسیاری که قرار بود شامل تنفس حق بیمه کارفرما به دلیل شیوع کرونا شوند، از اجرا نشدن این مصوبه گلایه دارند
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ کرونا که آمد، وعده‌ها هم شروع شد و همه برای اینکه حتی ذره‌ای از سختی شرایط و خسارات واردشده کم کنند، به میدان آمدند، اما اینکه چه میزان در میدان ماندند و به وعده‌های خود عمل کردند، داستانی دیگر است.
کووید ۱۹ از همان ابتدا اقتصاد را از جنبه‌های خرد و کلان تحت تاثیر قرار داد و آسیب جدی به صنف و صنعت‌های مختلف وارد کرد. یکی از وعده‌هایی که برای کاهش فشار‌های اقتصادی داده شد، مربوط به سازمان تامین اجتماعی بود. این سازمان در ۲۱ اسفند بعداز مصوبه دولت مبنی‌بر ارائه تسهیلات به برخی مشاغل، دستور اداری مهلت سه‌ماهه پرداخت ۳ماه حق بیمه سهم کارفرمایی در ۱۰رسته فعالیت را به واحد‌های اجرایی صادر کرد؛ البته این ۱۰ رسته بعد‌ها به ۱۳ رسته افزایش یافت.
 
اما حالا بسیاری از این رسته‌های شغلی از مشکلاتی در اجرای این مصوبه و حتی در مواردی خلف وعده تامین اجتماعی می‌گویند. در این راستا خبرگزاری مهر، درباره این وعده تامین اجتماعی در رسته مشاغل فرهنگی و خبرگزاری‌ها نوشت که متأسفانه با گذشت ۳ماه از شیوع کرونا، تأمین اجتماعی مصوبه هیئت‌دولت را درباره مشاغل فرهنگی و گردشگری رعایت نکرده است و آن‌ها شامل جریمه دیرکرد شده‌اند.


اجرای نصفه و نیمه مصوبه

حالا با گذشت بیش از ۴ ماه از این وعده، دیگر مشاغل مشمول این مصوبه نیز از نحوه اجرای آن گله دارند. مدیر یکی از هتل‌ها در مشهد از وضعیت نابسامان هتل‌داران می‌گوید و ادامه می‌دهد: در بسیاری از وعده‌های مسئولان خلف وعده شده است. مثلا خبری که از رسانه‌های عمومی درباره مصوبه تامین اجتماعی و تنفس سه‌ماهه برای پرداخت بیمه‌ها اعلام شد، حالا اجرا نمی‌شود. اکنون تامین اجتماعی از کارفرمایانی که بیمه‌های کارکنانشان با تاخیر رد شده است، جریمه می‌گیرد. خود من که طبق اخبار اعلام‌شده و بسته بودن هتل به‌دلیل کرونا با تاخیر اقدام به پرداخت بیمه کارگرانم کردم، مشمول این جریمه شده‌ام.

در ادامه به‌سراغ حسین‌پور، یکی از تولیدکنندگان پوشاک در مشهد می‌رویم. او نیز با بیان اینکه برای این مصوبه اقدام کرده، اما استفاده از آن به نفعش نبوده است، می‌گوید: ۵ نفر از ۲۵ نیرو مشغول در این تولیدی شامل پرداخت حق بیمه توسط دولت هستند. وقتی برای استفاده از این طرح اقدام کردم به من گفته شد که در این صورت حق بیمه دولتی این ۵ نفر حذف می‌شود و باید خودم آن را پرداخت کنم. با یک حساب سرانگشتی متوجه شدم در این صورت ضرر خواهم کرد؛ بنابراین از خیر استفاده از این مصوبه گذشتم.

مدیر یکی از آژانس‌های مسافرتی در مشهد، فرد دیگری است که در این‌باره از او سوال می‌کنیم. این مدیر با بیان اینکه حدود ۹۹ درصد از هم‌صنفی‌هایش اقدام به تعدیل نیرو کرده‌اند و از ۲۲ کارمند این آژانس نیز ۲۰ نفر تعدیل شده‌اند، توضیح می‌دهد: با وجوداین برخی از همکارانم خواستار استفاده از این مصوبه بودند که طبق آن باید ۱۰ درصد از حق بیمه را پرداخت می‌کردند تا ۲۰ درصد از حق بیمه کارفرما شامل قسط‌بندی شود. اما به گفته این افراد، تامین اجتماعی همکاری نکرده که احتمالا به دلیل تاخیر در ارائه بخشنامه بوده است. با وجود همه این مسائل چند نفر از همکاران توانستند از این مصوبه استفاده کنند.

یکی دیگر از فعالان حوزه تولید و توزیع پوشاک نیز دراین‌باره به شهرآرا می‌گوید: خیلی از همکاران ما از این مصوبه خبر نداشتند و بخشنامه‌ای هم در این مینه به دستمان نرسیده است. کسانی هم که ازطریق رسانه‌ها این خبر را شنیده و اقدام کرده بودند، موفق به استفاده از این فرصت نشدند. من حتی از یک نفر از همکاران خود نشنیده‌ام که از این مصوبه استفاده کرده باشد. البته این موضوع فقط مربوط به تامین اجتماعی نیست و بسیاری دیگر از وعده‌های مسئولان مانند جریمه‌نشدن بابت دیرکرد پرداخت اقساط بانکی نیز حداقل برای من و اطرافیانم اعمال نشده است.


این مصوبه در خراسان رضوی اجرایی شده است

برای رساندن این گله‌ها به گوش مسئولان و درخواست پاسخ از آن‌ها به‌سراغ مدیر کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی رفتیم. سیدمحسن نظام خیرآبادی با تاکید براینکه «ما طبق دستورالعمل رفتار می‌کنیم و پاسخ‌گوی مردم نیز هستیم» می‌گوید: درصورتی‌که کارفرمایی شامل این مصوبه شده است، اما نتوانسته از آن استفاده کند، می‌تواند این موضوع را ازطریق واحد وصول بیمه سازمان تامین اجتماعی با شماره ۳۷۶۲۷۹۱۰ تا ۲۰ پیگیری کند.

او با اشاره به اجرای این مصوبه در استان به بند‌های مختلف آن اشاره کرد و می‌افزاید: براساس دستور اداری ابلاغ‌شده به واحد‌های اجرایی سازمان تأمین اجتماعی، کارفرمایان مشمول می‌توانستند برای ارسال لیست حقوق و مزد ماهیانه مربوط به ماه‌های اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ۹۹ بدون پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی اقدام کنند و بعد از اتمام دوره یادشده باید در تیرماه ۹۹ درصورت عدم توانایی پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی ماه‌های یادشده، حداکثر تا پایان سال جاری آن را به‌صورت تدریجی بپردازند. به گفته مدیر کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی طبق این دستورالعمل، حق بیمه سهم کارفرمایی ماه‌های اشاره‌شده درصورت ارسال صورت مزد و حقوق ماهیانه براساس ماده ۳۹ تامین اجتماعی یعنی هر ماه تا آخرین روز ماه بعد، مشمول جرایم تاخیر پرداخت نخواهد بود و واحد‌های اجرایی باید لیست حقوق و مزد کارگاه‌های مزبور در ماه‌های اشاره‌شده را با رعایت دستور اداری صادره دریافت کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->