هشدار جدی یک پزشک: مصرف خودسرانه آسپرین ممنوع است یک نشانه پوستیِ قند خون بالا مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ تعطیل شد + جزئیات چهار کشته و مصدوم در محور رشتخوار به تربت‌حیدریه براثر سانحه رانندگی (۲۲ مهر ۱۴۰۴) + فیلم خودرو آمد، فرهنگش نیامد! بازداشت عامل ضرب و شتم پسربچه ۱۲ ساله (۲۲ مهر ۱۴۰۴) + فیلم درباره معیار‌های اصولی رانندگی | توپ ترافیک در میدان استانداردسازی! ۳ افسر پلیس در انفجاری در ایتالیا کشته شدند (۲۲ مهرماه ۱۴۰۴) دبیر شورای عالی فضای مجازی: سه حمله سایبری مهم به زیرساخت‌های کشور دفع شد قاتل امیرمحمد خالقی فردا (چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴) قصاص می‌شود فوت ۵ نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی فسای فارس براثر تصادف (۲۲ مهر ۱۴۰۴) محصولات غذایی خانگی باید دارای مجوز بهداشتی باشند دستگیری ۸ گروگان‌گیر مسلح در چابهار (۲۲ مهر ۱۴۰۴) چند راهکار برای مراقبت‌های روانی و جسمی در فصل دوست‌داشتنی پاییز | از افسردگی فصلی تا فرصت زندگی در خزان آیا مدارس مشهد و خراسان رضوی فردا (چهارشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۴) تعطیل می‌شود؟   چند نکته درباره مزایای اصلی پروبیوتیک‌ها صدور هشدار سطح نارنجی در خراسان رضوی درپی پیش‌بینی آلودگی شدید هوا (۲۲ مهر ۱۴۰۴) کشف ۴۸ بسته هروئین بلعی از یک تبعه افغان در مرز دوغارون خراسان رضوی (۲۲ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی کاهش نسبی دمای هوا در نوار شمالی کشور (۲۲ مهر ۱۴۰۴) وضعیت دما و بارش کشور تا آذرماه ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ تقدیرنامه‌ای برای یک زندگی غیراستاندارد زنگ ورزش مدارس در هفته، یک ساعت بیشتر شد | برگزاری المپیاد‌های درون‌مدرسه‌ای از ۲۶ مهر ۱۴۰۴ ورود رایگان به تمام موزه‌ها برای نابینایان و کم‌بینایان به مناسبت روز عصای سفید (۲۳ مهر) توضیح یکی از مسئولان آموزش و پرورش قزوین درباره تنبیه ۲ دانش‌آموز در مدرسه اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۲ مهر ۱۴۰۴) خراسان‌رضوی، پیشرو در ارتقای کیفیت و ایمنی برای بلندمرتبه‌سازی ساختمان‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه،۲۲ مهر ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش نسبی دما از فردا آبدارخانه‌ها و اتصالات گازی غیراستاندارد، زنگ خطر جدی برای مدارس
سرخط خبرها

پاپلی‌یزدی: باید دبیرخانه دائمی استان‌‎های کویری بیابانی ایجاد شود | مردم را وابسته به لوله‌های آب نکنید

  • کد خبر: ۳۵۸۲۴۰
  • ۲۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴
پاپلی‌یزدی: باید دبیرخانه دائمی استان‌‎های کویری بیابانی ایجاد شود | مردم را وابسته به لوله‌های آب نکنید
جغرافی‌دان، محقق و نویسنده ایرانی گفت: برای کمک به مناطق کویری باید معاونت هماهنگی کویر و بیابان در وزارت کشور، معاونت ویژه در ریاست‌جمهوری برای سیاست‌گذاری در مناطق کویری و بیابانی، معاونت توسعه کویر مشابه شورای عالی مناطق آزاد، سازمان توسعه پایدار کویر به صورت فرابخشی و مرکز مطالعات و آینده‌پژوهی کویر و بیابان در دانشگاه ایجاد شود.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدحسین پاپلی‌یزدی امروز، ۲۳ شهریورماه، در اولین همایش ملی امنیت و توسعه پایدار مناطق کویری کشور که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: بخش مهمی از روستا‌ها و شهر‌های کویری دارای فرهنگی غنی و فرهنگ کاریزی هستند. قنات تنها شرکت در دنیا است که کار می‌کند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله در کویر همبستگی و پیوستگی آن بوده که نمونه بارز آن در قنات است، عنوان کرد: باید برای آبادانی کویر، علاوه بر استفاده از هوش مصنوعی، نرم‌افزار‌ها و تکنولوژی‌های جدید، به دانش بومی و اجتماعی آن نیز توجه کنیم. این ساختار‌های اجتماعی کهن در توسعه این مناطق مؤثر است. بعد از انقلاب، در زمینه کویر کار‌های بسیاری انجام شده که مهم‌ترین کار ساخت جاده است. اگر هر آبادی به بیابان و کویر تبدیل شود، باید یک پاسگاه برای آن بسازند؛ این آبادی‌ها میخ امنیتی هستند. در کویر شاهد فرهنگ پایداری و مقاومت نیز هستیم.

پاپلی‌یزدی بیان کرد: بیش از ۱۰۰ نوع گیاه دارویی منحصر‌به‌فرد در مناطق کویری وجود دارد که بیشتر مختص ایران است. تثبیت شن یکی از اقدامات مهم برای کویر است که باید انجام شود. جمعیت کشور از سال ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۱ برابر شده، در حال حاضر، ۴۰ میلیون نفر در مناطق کویری زندگی می‌کنند که ۱۴ تا ۱۵ میلیون نفر واقعاً در مناطق کویری و بقیه در شهر‌ها و استان‌های بزرگ کویری هستند.

این جغرافیدان، محقق و نویسنده ایرانی افزود: تغییر الگوی سکونت اتفاق افتاده، اما ما هنوز اصرار داریم که الگوی سکونت با انتقال آب به این مناطق ادامه پیدا کند. ما تنها کشوری هستیم که به‌جای هدایت جمعیت به سمت آب، با هزینه زیاد آب را به سمت جمعیت هدایت می‌کنیم که علاوه بر فاجعه زیست‌‎محیطی، فاجعه امنیتی نیز دارد.

وی اضافه کرد: برای انتقال آب از سد دوستی، ۱۶۰ کیلومتر لوله نیاز است و اگر آب داشته باشد در ساعات پیک ۶ مترمکعب‌برثانیه آب می‌آورد و میزان برق موردنیاز آن نیز به اندازه برق قوچان است؛ مردم را وابسته به لوله‌های آب نکنید. قنات‌های قدیمی را هر طور که می‌توانید نگه دارید. مهم‌ترین چالش توسعه کویر، آب است، باوجود این چالش، آیا باید صنایع آب‌بر در کویر ایجاد کنیم؟ برای توسعه مناطق کویری باید استان‌های معین تعیین شوند و باید به‌تدریج به سمت اقتصاد دریاپایه و تمدن دریایی برویم. به فعال‌شدن گردشگری در کویر نیز باید از دید امنیتی نگریست.

پاپلی‌یزدی با اشاره به اینکه باید دبیرخانه دائمی استان‌‎های کویری بیابانی با مدیریت چرخشی یکی از استانداران پایه‌گذاری شود، تصریح کرد: برای کمک به مناطق کویری باید معاونت هماهنگی کویر و بیابان در وزارت کشور، معاونت ویژه در ریاست‌جمهوری برای سیاست‌گذاری در مناطق کویری و بیابانی، معاونت توسعه کویر مشابه شورای عالی مناطق آزاد، سازمان توسعه پایدار کویر به صورت فرابخشی و مرکز مطالعات و آینده‌پژوهی کویر و بیابان در دانشگاه ایجاد شود.

این جغرافیدان، محقق و نویسنده ایرانی خاطرنشان کرد: ساختاری هم باید در مجلس تشکیل شود که کمیسیون مناطق کویری و بیابانی و همچنین مجمع نمایندگان استان‌های کویری برای افزایش تصمیم‌گیری است. ۱۰ استان کویری ۹۹ نماینده در مجلس دارند که ۷۲ نماینده برای سه استان و ۲۷ نماینده برای ۷ استان دیگر است؛ بنابراین باید ساختاری ایجاد شود.

وی بیان کرد: ما به صندوق توسعه مناطق کویری نیاز داریم، بانک توسعه استان‌های کویری نیز می‌تواند کمک کند. باید بخشودگی مالیاتی نیز انجام شود. اساس کار، بخش خصوصی و ایجاد تعاونی‌ها است. امیدواریم راه‌ها نیز گسترش پیدا کند. باید قوانین برنامه‌ریزی آمایش سرزمینی، قوانین حمایتی و مقررات ویژه کار و زندگی در مناطق کویری داشته باشیم.

پاپلی‌یزدی گفت: مهم‌ترین مسئله این است که عِرق همبستگی در این مناطق در حال کاهش بوده که باید این همبستگی را ایجاد کنیم تا در جهت همبستگی ملی باشد که تیم‌های ورزشی، رویداد‌های فرهنگی، احیای میراث فرهنگی مناطق، توسعه گردشگری و ایجاد فرهنگ‌سرا‌های کویری و موزه‌های تخصصی کویر و بیابان می‌تواند در این زمینه کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، همایش یک‌روزه امنیت و توسعه پایدار مناطق کویری کشور با حضور معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور و استانداران خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، قم و یزد در مشهد در حال برگزاری است و نشست کارشناسی این همایش با حضور معاونان امنیتی و مدیران کل امنیتی استانداری‌های ۱۰ استان کویری کشور در مشهد نیز از ۲۰ شهریورماه در مشهد آغاز شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->