وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشورهای خارج از اوپک‌پلاس، تولید نفت را کاهش می‌‌دهند
سرخط خبرها

ریزش بورس‌های جهانی در پی تشدید اختلاف آمریکا و چین

  • کد خبر: ۳۵۹۲۳
  • ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۶
ریزش بورس‌های جهانی در پی تشدید اختلاف آمریکا و چین
تشدید اختلافات بین چین و آمریکا باعث ریزش گسترده بورس‌های جهانی شد.
به گزارش شهرآرانیوز به نقل از بلومبرگ، دور تازه تنش‌های بین دو اقتصاد نخست جهان بار دیگر باعث نگرانی معامله گران شده است. آمریکا از طرف چینی خواسته است تا کنسولگری خود در شهر هوستون را تعطیل کند و دونالد ترامپ از احتمال تعطیل شدن تعداد بیشتری از کنسولگری‌های چین خبر داده است. از طرف دیگر چین در اقدامی متقابل دستور تعطیلی کنسولگری آمریکا در شهر چنگدو را صادر کرد.


وانگ یی- وزیر خارجه چین گفته است تنش‌های کنونی بین دو طرف تماما تقصیر آمریکا است و چین هنوز امیدوار به همکاری با آمریکا و بازگشت به مسیر درک متقابل است. مایک پمپیو- وزیر خارجه آمریکا از سوی دیگر گفته است جهان غرب دیگر نمی‌تواند جاه طلبی‌های چین را نادیده بگیرد.


طی هفته‌های اخیر و پس از تصویب لایحه جنجالی امنیتی هنگ کنگ در چین، تنش‌ها بین این کشور از یک سو و آمریکا و متحدانش از سوی دیگر بالا گرفته است. وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد ۱۱ شخصیت حقیقی و حقوقی چینی را به اتهام نقض حقوق مسلمانان اویغور به فهرست تحریمی خود افزوده است.


برخی از رسانه‌ها هم چنین از احتمال اعمال ممنوعیت مسافرتی برای شماری از مقامات ارشد حزب کمونیست چین و خانواده هایشان به خاک آمریکا خبر داده اند.


از سوی دیگر هر چند که اخبار مثبتی در زمینه دارویی و کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد هنوز تا تولید و عرضه انبوه واکسن موثر مقابله با کرونا مسیری طولانی در پیش است. سازمان بهداشت جهانی در پاسخ به سوالات ایجاد شده در خصوص پیشرفت‌های دارویی مقابله با کرونا گفته است تولید انبوه واکسن تا پیش از سال آینده میسر نخواهد بود و این بدان معناست که دست کم در کوتاه مدت، جهان کماکان با پیامد‌های اقتصادی و بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا دست به گریبان خواهد بود.


اندی مینارد- کارشناس بازار سرمایه در موسسه " چاینا رنسانس" گفت: چیزی که بازار‌ها را می‌ترساند این است که تازه اول تنش‌های جدید بین چین و آمریکا باشد و دو طرف وارد دور تازه‌ای اقدامات متقابل علیه یکدیگر شوند که با توجه به شرایط کنونی اقتصاد جهانی، خبری بسیار بدخواهد بود.


دانشگاه آکسفورد از موفقیت آمیز بودن نتایج اولیه واکسن ضدکرونایی خود و تقویت سطح ایمنی بدن افراد آزمایش شونده خبر داده است. تقریبا در بدن تمامی داوطلبانی که تزریق واکسن به آن‌ها از ماه آوریل انجام شده، سطح ایمنی ارتقا یافته است. قرار است آزمایشات به سطح گسترده تری در کشور‌های دیگر نیز ادامه یابد و در صورتی که همه چیز به خوبی پیش برود، تا پایان سال این واکسن وارد مرحله تولید انبوه شود.


تاکنون بیش از ۱۵ میلیون و ۸۰۱ هزار و ۶۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۶۳۹ هزار و ۱۸۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۴۷ هزار و ۸۳۶ نفر، برزیل با ۸۴ هزار و ۴۴۰ نفر، انگلیس با ۴۵ هزار و ۶۶۷ نفر، مکزیک با ۴۱ هزار و ۹۰۸ نفر و ایتالیا با ۳۵ هزار و ۹۷ نفر بوده است.


مت میسکین- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه " جان هانوک اینوستمنت منیجمنت" گفت: یک نوع جنگ بین کسانی که با خوش بینی به آینده می‌خواهند مصارف خود را افزایش دهند و آن‌هایی که از ترس پیدا نشدن واکسن کرونا میل به پس انداز دارند در گرفته است و همین رفتار متناقض مصرف کنندگان، کار را برای پیش بینی وضعیت آینده دشوار ساخته است.


بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۵۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۵۰۴.۲۳ واحد بسته شد.


شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۵۴ درصد ریزش تا سطح ۳۲۱۸.۱۵ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۷۴ درصد کاهش در سطح ۱۰ هزار و ۳۸۴.۰۶ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

طبق اعلام مرکز آمار اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به ژوئن با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۳ درصد رسید، اما نرخ تورم هنوز در فاصله زیادی از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه باقی مانده است. همچنین متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به ژوین در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۸ درصد اندازه‌گیری شده که ۰.۵ درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.


کمیسیون اروپا در گزارشی هشدار داده است رکود اقتصادی کشور‌های اروپایی بدتر از چیزی خواهد بود که پیش‌تر تصور می‌شد. طبق برآورد صورت گرفته توسط کمیسیون اروپا، متوسط رشد اقتصادی امسال ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا منفی ۸.۳ درصد خواهد بود که در صورت تحقق، بدترین عملکرد اقتصادی این کشور‌ها از زمان تشکیل اتحادیه تاکنون بوده است.


در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۴۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۲۳.۸۲ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۲.۰۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۸۳۸.۰۶ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۱.۵۴ درصدی در سطح ۴۹۵۶.۴۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۲۲ درصد پایین رفت و به ۷۲۹۴.۷۰ واحد رسید.


بورس‌های آسیایی

طبق اعلام مرکز آمار کره جنوبی، اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم سال ۳.۳ درصد کوچک شده است که این رشد در مقایسه با رشد سه ماهه نخست سال جاری این کشور سه درصد کاهش پیدا کرده است. هم چنین در بخش تجارت خارجی، میزان صادرات این کشور ۱۶.۶ درصد و واردات ۷.۴ درصد کاهش پیدا کرده است.


در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۵۸ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۷۵۱.۶۱ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۲۱ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۷۰۵.۳۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" ریزش ۴.۳۹ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۵۲۵.۰۹ واحد بسته شد.


هلن کیایو- کارشناس ارشد مسایل اقتصادی چین در بنک آو امریکا گفت: مشکل این است که حتی اگر اقتصاد چین نیز به تدریج بهبود یابد، شرایط برای بیشتر نقاط دیگر جهان هنوز وخیم است و این می‌تواند فشار زیادی به اقتصاد صادرات محور چین وارد کند و جلوی یک احیای سریع را بگیرد.


در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۳۶ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۰۲۴ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها مختلف بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۰۲ درصد افزایش به ۴۱.۰۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۳۵ درصدی به ازای ۴۳.۱۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۲۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۰۰.۳۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۱۴ درصدی به ازای ۲۲.۹۸ دلار مبادله شد.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->