چرا زمان قطع برق اینترنت هم قطع می‌شود؟ واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان انتقاد سخت بیل گیتس از ایلان ماسک و دونالد ترامپ تریلر جدید بازی Mafia: The Old Country منتشر شد + زمان عرضه
سرخط خبرها

آسفالت ضد آفتاب توسط محقق ایرانی تولید شد

  • کد خبر: ۳۶۰۰۰
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳
آسفالت ضد آفتاب توسط محقق ایرانی تولید شد
گروهی از محققان آلمانی با همکاری گشتاسب چراغیان، محقق ایرانی انستیتو مهندسی راه در دانشگاه صنعتی برانشوایگ آلمان روشی برای بهبود مقاومت قیر در برابر اشعه فرابنفش یافته‌اند. آن‌ها معتقدند به وسیله یک نانوکامپوزیت جدید از جنس رس و سیلیس پیروژنیک می‌توان این مشکل را حل کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، ترک‌های عمیق و چاله‌های بزرگ از مشکلات همیشگی آسفالت جاده‌ها هستند. با گذر زمان و افزایش عمر آسفالت، لایه رویی آن به طور کامل از بین می‌رود که یکی از اصلی‌ترین دلایل این امر پیری قیر است. نور، اکسیژن و گرما مهم‌ترین عواملی هستند که روی روند پیری آسفالت تاثیر می‌گذارند.

در همین راستا گروهی از محققان با همکاری یک پژوهشگر ایرانی با استفاده از یک نانوکامپوزیت روشی برای افزایش مقاومت قیر در برابر نور فرابنفش یافته اند. این ماده در حقیقت ماده ضد آفتاب برای آسفالت عمل می‌کند.

قیر از نفت تهیه می‌شود ترکیبی از مواد مختلف است که مهمترین آن‌ها کربن و هیدروژن هستند. این ترکیبات در دمای بالا و در معرض اشعه فرابنفش اکسیده می‌شوند. به طور دقیق‌تر اشعه فرا بنفش می‌تواند پیوند‌های میان مولکول‌های قیر را شکسته و رادیکال‌های آزاد تولید کند که روند پیری را تسریع می‌کند. اما می‌توان با استفاده از مواد ضد پیری که ویژگی‌های ضد اشعه فرابنفش دارند، کیفیت قیر را بهبود بخشید.

در این پژوهش چراغیان با همکاری پروفسور مایکل پی ویستوبا نشان دادند با استفاده از نانوذرات رس و سیلیس پیروژنیک می‌توان سطح آسفالت را در برابر اشعه فرابنفش محافظت کرد.

چراغیان در این باره می‌گوید: نانوذرات رس و سیلیس پروژنیک ارزان قیمت و غیر سمی هستند و می‌توان آن‌ها را به عنوان یک محافظ در آسفالت در برابر اشعه مخرب فرابنفش به کار برد. در حقیقت این مواد مانند ضد آفتاب عمل می‌کنند.

او در این باره افزود: بهبود کیفیت قیر با کمک این مواد یک فناوری سازگار با محیط زیست و ارزان قیمت است که می‌تواند چشم انداز‌های جدیدی برای ماندگاری بیشتر آسفالت در حوزه راه سازی ارائه دهد. دانش ما از واکنش‌های مولکولی میان این نانوذرات و قیر مسیر‌های تازه‌ای برای استفاده از فناوری نانو در آسفالت فراهم می‌کند.

گشتاسب چراغیان یکی از محققان ارشد انستیتو مهندسی راه آلمان و دستیار پژوهش شرکت BASF آلمان است.

این پژوهش در نشریه «نیچر-ساینتیفیک ریپورتز» (Nature-Scientific Reports) منتشر شده است.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->