کنسول دستی بامزه و خلاقانه Playdate در سال گذشته ۱۵هزار بازی فروخته است شیائومی تلویزیون‌های جدید سری ردمی A را معرفی کرد + مشخصات و قیمت «بوستون داینامیکس» نسل جدید ربات انسان‌نمای «اطلس» را معرفی کرد + ویدئو اندروید ۱۵ برای افزایش امنیت گوشی، اپلیکیشن‌های مشکوک را قرنطینه می‌کند شیائومی ۱۵ با چه پردازنده‌ای عرضه می‌شود؟ ویژگی‌های جدید گوگل مپس برای حمایت از محیط‌زیست عادت شستن دهان بعد از مسواک‌زدن را کنار بگذارید «اطلس»، مشهورترین و چابک‌ترین ربات شرکت «بوستون داینامیکس»، بازنشسته شد + ویدئو Menteebot، ربات انسان‌نمایی با هوش مصنوعی که می‌توانید با زبان طبیعی هدایتش کنید + ویدئو قابلیت همگام‌سازی گروهی تب‌ها به نسخه‌ موبایل گوگل‌کروم اضافه می‌شود واکنش عیسی زارع‌پور به معامله همراه‌اول و دیجی‌کالا کدام بانک‌های ایرانی پرداخت با موبایل یا NFC را فعال کرده‌اند؟ آموزش‌های کاربردی که‌  می‌توانیم با  آن اینترنت را  برای فرزندانمان امن کنیم معرفی بازی «بابالنگ‌دراز» Daddy Long Legs (اندروید و IOS) + دانلود سامسونگ از حافظ رم جدید خود رونمایی کرد | LPDDR5X، راهی برای ورود هوش مصنوعی به گوشی‌های همراه پاول دورف: کاربران تلگرام به‌زودی میلیاردی می‌شوند ژاپن هم از اپل شکایت می‌کند؟ مدل‌های لوکس iPhone 15 Pro معرفی شدند | مافیای اپل جزئیات جدید از تنظیمات اجرای بازی‌ها در پلی استیشن ۵ پرو جزئیات جدید از حمله هکری به سازمان‌های اسرائیلی | مرکز پژوهش‌های هسته‌ای «دیمونا» هدف قرار گرفته است موتورولا از دو گوشی جدید رونمایی کرد
سرخط خبرها

آسفالت ضد آفتاب توسط محقق ایرانی تولید شد

  • کد خبر: ۳۶۰۰۰
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳
آسفالت ضد آفتاب توسط محقق ایرانی تولید شد
گروهی از محققان آلمانی با همکاری گشتاسب چراغیان، محقق ایرانی انستیتو مهندسی راه در دانشگاه صنعتی برانشوایگ آلمان روشی برای بهبود مقاومت قیر در برابر اشعه فرابنفش یافته‌اند. آن‌ها معتقدند به وسیله یک نانوکامپوزیت جدید از جنس رس و سیلیس پیروژنیک می‌توان این مشکل را حل کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، ترک‌های عمیق و چاله‌های بزرگ از مشکلات همیشگی آسفالت جاده‌ها هستند. با گذر زمان و افزایش عمر آسفالت، لایه رویی آن به طور کامل از بین می‌رود که یکی از اصلی‌ترین دلایل این امر پیری قیر است. نور، اکسیژن و گرما مهم‌ترین عواملی هستند که روی روند پیری آسفالت تاثیر می‌گذارند.

در همین راستا گروهی از محققان با همکاری یک پژوهشگر ایرانی با استفاده از یک نانوکامپوزیت روشی برای افزایش مقاومت قیر در برابر نور فرابنفش یافته اند. این ماده در حقیقت ماده ضد آفتاب برای آسفالت عمل می‌کند.

قیر از نفت تهیه می‌شود ترکیبی از مواد مختلف است که مهمترین آن‌ها کربن و هیدروژن هستند. این ترکیبات در دمای بالا و در معرض اشعه فرابنفش اکسیده می‌شوند. به طور دقیق‌تر اشعه فرا بنفش می‌تواند پیوند‌های میان مولکول‌های قیر را شکسته و رادیکال‌های آزاد تولید کند که روند پیری را تسریع می‌کند. اما می‌توان با استفاده از مواد ضد پیری که ویژگی‌های ضد اشعه فرابنفش دارند، کیفیت قیر را بهبود بخشید.

در این پژوهش چراغیان با همکاری پروفسور مایکل پی ویستوبا نشان دادند با استفاده از نانوذرات رس و سیلیس پیروژنیک می‌توان سطح آسفالت را در برابر اشعه فرابنفش محافظت کرد.

چراغیان در این باره می‌گوید: نانوذرات رس و سیلیس پروژنیک ارزان قیمت و غیر سمی هستند و می‌توان آن‌ها را به عنوان یک محافظ در آسفالت در برابر اشعه مخرب فرابنفش به کار برد. در حقیقت این مواد مانند ضد آفتاب عمل می‌کنند.

او در این باره افزود: بهبود کیفیت قیر با کمک این مواد یک فناوری سازگار با محیط زیست و ارزان قیمت است که می‌تواند چشم انداز‌های جدیدی برای ماندگاری بیشتر آسفالت در حوزه راه سازی ارائه دهد. دانش ما از واکنش‌های مولکولی میان این نانوذرات و قیر مسیر‌های تازه‌ای برای استفاده از فناوری نانو در آسفالت فراهم می‌کند.

گشتاسب چراغیان یکی از محققان ارشد انستیتو مهندسی راه آلمان و دستیار پژوهش شرکت BASF آلمان است.

این پژوهش در نشریه «نیچر-ساینتیفیک ریپورتز» (Nature-Scientific Reports) منتشر شده است.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->