اخراج کادر خاطی مدرسه در پی انتشار فیلم تنبیه بدنی یک دانش‌آموز اجرای پروسه جذب اعضای هیأت علمی از آبان تا بهمن ۱۴۰۴ ارائه خدمات چشم‌پزشکی و عینک رایگان به سالمندان خراسان رضوی| ۸۰ درصد موارد نابینایی، قابلیت پیشگیری دارند پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۳ تا پایان سال تسویه می‎شود مشهد فردا (پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۴) تعطیل نیست حفظ سلامت چشم و اصلاح اختلالات بینایی با انتخاب درست عینک | زندگی را واضح ببینید پیش‌فروش بلیت قطار‌های آبان ماه از روز شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴ توسعه صنایع دستی خراسان رضوی باید مبتنی بر توزیع و عرضه باشد بیش از نیمی از تالاب هورالعظیم کاملا خشک شده است وضعیت تأمین مرغ و تخم مرغ در خراسان رضوی مطلوب است وکیل خانواده خالقی: پدر مرحوم «امیرمحمد خالقی» از حق قصاص گذشت نکردند آموزش چند حرکت ورزشی ساده برای تمرین در خانه همه چیز در مورد لوزه سوم در کودکان شینا انصاری: اگر سازمان برنامه و بودجه اعتباری برای احیای دریاچه ارومیه در نظر دارد، اعلام کند اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی مشهدی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ مهر ۱۴۰۴) چکاپ خودرو، راهی برای کاهش آلودگی هوا دست‌های تمیز | پویش جهانی «شستن دست‌» برای ارتقای سلامت و ایمنی بدن مشهد، مقصد اول گردشگران خارجی | ورود حدود ۳.۵ میلیون گردشگر به کشور در نیمه اول سال ۱۴۰۴ + فیلم تشکیل پرونده قضایی برای مدیر یک مدرسه در قزوین به دلیل تنبیه بدنی دانش‌آموز خراسان رضوی، در صدر حوادث جاده‌ای | ثبت ماهانه ۸۰ نفر فوتی در جاده‌های استان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۳ مهر ۱۴۰۴) | از امروز مشهد سرد می‌شود کشف بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در مشهد از ابتدای مهر ۱۴۰۴ انتقاد نماینده مجلس به آموزش و پرورش | چرا از معلولان در وزارت استفاده نمی‌شود؟ راهکارهای آموزش و پرورش خراسان رضوی برای پوشش دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل | شناسایی بازماندگان هفتمی و دهمی چالش‌برانگیز است اجرای طرح ملی هفته ماموگرافی رایگان در سراسر کشور از ۲۶ مهرماه تا ۳ آبان‌ماه ۱۴۰۴ کاهش ۹ درصدی آمار ولادت‌ها در ۳ ماه نخست سال ۱۴۰۴ پلیس ۱۱۰ یک جوان مشهدی را از مرگ حتمی نجات داد + جزئیات رئیس دیوان عدالت اداری در مشهد: وجود چند نظر در یک موضوع خاص، احساس بی‌عدالتی ایجاد می‌کند چگونه پرخاشگری کودکمان را کنترل کنیم؟
سرخط خبرها

حقوق و مزایای معلمان مدارس استثنایی افزایش می‌یابد؟ | تحصیل بیش از ۱۰ هزار دانش‌آموز ناشنوا و کم‌شنوا در مدارس کشور

  • کد خبر: ۳۶۱۹۱۹
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۱
حقوق و مزایای معلمان مدارس استثنایی افزایش می‌یابد؟ | تحصیل بیش از ۱۰ هزار دانش‌آموز ناشنوا و کم‌شنوا در مدارس کشور
رئیس سازمان آموزش‌ و پرورش استثنایی کشور گفت: بیش از ۳۹۰۰ دانش‌آموز ناشنوا در مدارس استثنایی و بیش از ۷۴۰۰ کم‌شنوا در مدارس فراگیر تحصیل می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، سالار قاسمی با بیان اینکه از مجموع ۸۲ هزار دانش‌آموز با نیاز‌های ویژه، ۱۱ هزار و ۳۷۸ نفر ناشنوا هستند که در مقطع پیش دبستانی ۷۴۶ نفر، ابتدایی ۱۹۷۶ نفر، متوسطه اول ۶۴۰ و در مقطع متوسطه دوم نیز ۵۶۱ نفر در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند گفت: برخی از این کودکان ناشنوای مطلق نیستند که به آنها کم شنوا گفته می‌شود و در مدارس عادی به عنوان مدارس فراگیر مشغول تحصیلند، یعنی در کنار دانش‌آموزان عادی تحصیل می‌کنند که در مدارس ابتدایی ۳۷۷۴ نفر، متوسطه اول ۱۹۵۵ و در مقطع متوسط دوم نیز تعداد آنها به ۱۷۲۱ نفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۹۰۰ دانش‌آموز ناشنوا در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند، افزود: بیش از ۷۴۰۰ نفر هم در مدارس فراگیر تحصیل می‌کنند.

ارائه خدمات ویژه به دانش‌آموزان استثنایی

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره خدمات ارائه شده به این دانش‌آموزان ادامه داد: برای اولین بار در ۴ استان فارس، قزوین، زنجان و خراسان رضوی دوره پیش دبستانی تخصصی و مستقل ایجاد کردیم تا خدمات از بدو تشخیص وجود داشته باشد و اینگونه تشخیص از سنین پایین‌تر صورت می‌گیرد؛ کتاب‌های درسی را مناسب‌سازی می‌کنیم تا با توجه به اینکه این قشر ناشنوا هستند بتوانند بر اساس ویژگی‌های روانشناختی خود درس بخوانند.

وی در خصوص اختصاص خدمات ویژه به این قشر نیز گفت: منشی و وقت اضافه در امتحانات نهایی برای این دسته از دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است. همچنین تدوین کتاب‌های تخصصی راهنمای معلم، تربیت شنوایی و گفتار و زبان برای معلمان، بسته‌های آموزشی ویژه برای معلمان پذیرا (معلمان مدارس عادی که می‌خواهند به این دانش‌آموزان درس دهند)، تهیه تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی به‌روزتر برای این دانش‌آموزان، در نظر گرفتن چند ساعت معلم رابط برای دانش‌آموزان فراگیر، تاسیس و توسعه رشته‌های دوره متوسطه دوم در هنرستان‌های استثنایی که متناسب با این افراد باشد، تالیف کتاب زبان آموزی دوره ابتدایی و اقدامات دیگری از جمله دوره‌های تخصصی پیش دبستانی ویژه آموزگاران، برگزاری دوره‌های توانمندسازی کادر اجرایی و معلمان استثنایی و فراگیر، هوشمندسازی کلاس‌ها متناسب با این دانش‌آموزان و تالیف کتاب زبان آموزی دوره ابتدایی شش پایه را در دستور کار داریم.

از خلأهای آموزشی تا توانبخشی و ارتباط با جامعه، مشکل دانش‌آموزان کم‌شنوا و ناشنوا

قاسمی با اشاره به مشکلات این قشر گفت: از جمله مشکلات این افراد وجود خلاء‌های آموزشی و تجهیزات کمک شنیداری است که کامل نیست. مشکل دیگر کمبود نیرو‌های توانبخشی مانند کار درمانگر و گفتار درمانگر است که در این خصوص رایزنی‌هایی با سازمان امور اداری استخدامی انجام گرفته است. کاشت حلزون شنوایی و خرید سمعک برای اولیاء هزینه‌ها دارد که بخشی با کمک بهزیستی و خیرین پرداخت می‌شود ولی به هر حال در این زمینه خلاء‌هایی هنوز وجود دارد که باید پر شود. کمبود نیرو‌های متخصص، همچنین مشکل برقراری ارتباط با جامعه از دیگر مشکلات این کودکان است.

نحوه جبران کمبود نیرو در مدارس استثنایی

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۶۰ کلاس درس برای دانش‌آموزان با آسیب شنوایی در مدارس استثنایی وجود دارد افزود: کمبود نیروی انسانی دانش‌آموزان استثنایی را از سه طریق حق‌التدریس معلمان ویژه دانش‌آموزان استثنایی، به کارگیری دانشجو معلمان سال آخر و سرباز معلمان جبران می‌کنیم.

برقراری ارتباط، بزرگ‌ترین چالش دانش‌آموزان ناشنوا

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه سختی در برقراری ارتباط موثر، بزرگترین چالش این دانش‌آموزان است ادامه داد: زبان اشاره ایرانی، چالشی جدیست. کند شدن سرعت تدریس در این بچه‌ها، نیاز به تکرار مطالب، اطمینان از درک همه دانش‌آموزان شنوا و ناشنوا، دشواری در ارزیابی واقعی یادگیری بچه‌ها، به روز کردن منابع آموزشی، برقراری ارتباط عاطفی با دانش‌آموزان و... چالش‌هایی است که دانش‌آموزان با آسیب شنوایی با آنها مواجه هستند.

شناسایی حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز استثنایی با سنجش سلامت

قاسمی با بیان اینکه امسال با سنجش انجام شده حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز استثنایی شناسایی شدند عنوان کرد: ۳۷۵ نفر به عنوان دانش‌آموز ناشنوای مطلق در مدارس استثنایی و ۵۵۸ نفر نیز کم شنوا شناسایی شدند که به مدارس تلفیقی و فراگیر می‌روند. همچنین تعداد کل معلمان، کادر اجرایی، مدیر و ... مدارس استثنایی ۲۳ هزار همکار فرهنگی هستند که به دنبال آموزش تخصصی به این معلمان هستیم.

لزوم تجدیدنظر حقوق و مزایای معلمان استثنایی

وی در خصوص مشکلات معلمان اظهار کرد: از گذشته امتیازاتی بدلیل سختی کار معلمان استثنایی به آنها داده شده و دارای سنوات ارفاقی هستند، اما با توجه به سختی کار و شرایطی که دارند کفاف سختی کار معلمان استثنایی را نمی‌کند و نیازمند این هستیم که فوق العاده شغل خاص برای معلمان استثنایی در نظر گرفته شود. حتی در بحث رتبه بندی قدری با سایر معلمان عادی تفاوت داشته باشند؛ مهمترین مسئله همکاران از نظر بحث رفاهی و حقوق و مزایا است و صرفا سنوات ارفاقی نمی‌تواند به عنوان یک جبران کننده زحمات آنها باشد و لازم است در بحث حقوق و مزایای این افراد تجدید نظری صورت بگیرد که پیگیر آن هستیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->