گذرگاه رفح پنج‌شنبه بازگشایی می‌شود (۲۴ مهر ۱۴۰۴) فرمانده سنتکام باز هم حماس را تهدید کرد روسیه: آماده مشارکت در بازسازی سوریه هستیم پاشینیان توسط ترامپ در اجلاس شرم‌الشیخ تحقیر شد ادعای اسرائیل درباره اجساد اسرا | گالانت تهدید کرد نامه ترامپ برای رشید | آمریکا پایبند به روابط راهبردی با عراق است طالبان: با درخواست و اصرار طرف پاکستانی ‏آتش‌بس برقرار شد | پاکستان: طالبان درخواست آتش بس داد الجولانی در دیدار با پوتین: در تلاشیم ماهیت روابط خود با روسیه را از نو تعریف کنیم + فیلم هشدار پزشکیان به قطب‌بندی‌های کاذب و اختلافات داخلی آیت‌الله علم‌الهدی: عملکرد پست باید قابل‌اعتماد، سریع و ایمن باشد | ضرورت تبلیغات گسترده درباره مزایای پست معاون رئیس جمهور: دانشجویان دکتری ماهانه ۲۰ میلیون حقوق خواهند گرفت + فیلم سخنگوی طالبان: در حمله پاکستان به اسپین‌بولدک، ۱۲ غیرنظامی کشته و ۱۰۰ نفر دیگر زخمی شدند | پاکستان: تی‌تی‌پی آغازگر حمله بود «احمد الشرع» وارد مسکو شد عراقچی: اقدام سه کشور اروپایی برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران غیرقانونی است تکذیب هک‌شدن ماهواره «هدهد» قبل از جنگ ۱۲روزه ارتش پاکستان از انهدام ۶ تانک افغانستان خبرداد وزیر علوم: در پی رفع عوامل مهاجرت نخبگان از جمله مسائل اقتصادی هستیم مشهد، میزبان سفرا و سرکنسول‌های جمهوری اسلامی ایران در دومین همایش بین‌المللی دیپلماسی منطقه‌ای + فیلم حدود ۱.۵ میلیون راننده در کشور به دلیل تخلفات حادثه‌ساز تحت رصد ویژه پلیس هستند سخنگوی دولت: هر اقدامی در زمینه قیمت بنزین به اطلاع مردم خواهد رسید نشست خبری پزشکیان هفته آینده (۲۹ مهرماه ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + فیلم بعد از دریافت یک پیام، نتانیاهو جلسه دادگاه را ترک کرد ناتو: نمی‌توانیم جنگنده‌های روسیه را ساقط کنیم؛ باید آن‌ها را از حریم هوایی خارج کنیم جای خالی رهبران خلیج‌فارس در نشست شرم‌الشیخ | دست ردّ ابوظبی و ریاض بر سینه قاهره عراقچی برای حضور در جنبش عدم تعهد به اوگاندا رفت معاون‌اول قوه‌قضائیه: ۲۰ میلیون سند قولنامه‌ای وجود دارد که باید تعیین تکلیف شوند آمادگی خراسان رضوی برای سفر احتمالی رئیس‌جمهور
سرخط خبرها

استاندار خراسان رضوی: جلوه بصری مشهد باید با هویت فرهنگی و اسلامی آن هم‌خوانی پیدا کند | شورای هماهنگی گردشگری تشکیل می‌شود

  • کد خبر: ۳۶۵۰۵۳
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۸
استاندار خراسان رضوی: جلوه بصری مشهد باید با هویت فرهنگی و اسلامی آن هم‌خوانی پیدا کند | شورای هماهنگی گردشگری تشکیل می‌شود
استاندار خراسان رضوی گفت: باید استاندارد‌هایی تهیه شود تا نمای شهری آزاردهنده نباشد و جلوه بصری مشهد با هویت فرهنگی و اسلامی آن هم‌خوانی پیدا کند.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری در شانزدهمین نشست «یکشنبه‌های اقتصادی» استاندار خراسان رضوی که امروز (یکشنبه، ۲۰ مهر ۱۴۰۴) برگزار شد، در جریان بررسی و جمع‌بندی محور اصلی این نشست متمرکز بر حوزه گردشگری اظهار کرد: در هفته گردشگری زحمات زیادی کشیده شد و از همه فعالان تشکر می‌کنم. با این حال برای خود من جای سؤال است که چرا باوجود این ظرفیت بزرگ در حوزه زیارت و گردشگری، مسئله‌های موجود در مشهد و استان هنوز به شکل شایسته حل نشده است.

وی با بیان اینکه بخش خدمات بیش از ۶۰ درصد از اقتصاد استان را تشکیل می‌دهد، افزود: در مشهد ما سالیانه میزبان بیش از ۳۰ میلیون زائر داخلی و حدود ۳.۵ میلیون گردشگر خارجی هستیم. این ظرفیت خیلی مهم است که باید هوشمندانه از آن استفاده شود. امروز در جهان چه‌بسیار اقتصاد‌هایی که با زیرساختی حتی ضعیف‌تر از این به اوج شکوفایی رسیده‌اند، اما ما هنوز در بدیهیات گرفتار هستیم.

شورای هماهنگی گردشگری تشکیل می‌شود

استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این یک ضرورت است که دستگاه‌های مسئول ازجمله شهرداری، اداره‌کل میراث فرهنگی، دانشگاه علوم پزشکی و نهاد‌های خدماتی باید با هم در تعامل کامل باشند. باید یک شورای هماهنگی در استان شکل بگیرد. نمی‌شود برخی پروژه‌ها سال‌ها معطل بمانند و بهره‌وری سقوط کند، فقط به‌خاطر اینکه یک دستگاه مجوز آغاز فعالیت نمی‌دهد.

وی ادامه داد: ما امروز به‌وضوح در مشهد گرفتار مشکلات متعدد در زیرساخت‌های گردشگری شهری هستیم. به‌طور مثال، همین بحث نما، منظر و تابلو‌های شهری در سطح جهان دارای یک الگوی معقول و استاندارد است، اما ما در مشهد به هیچ استانداردی پایبند نیستیم. تأکید من این است که تا قبل از پایان دوره ششم، مدیریت شهری در مشهد یک مشاور تخصصی در حوزه نما و منظر به کار بگیرد. باید استاندارد‌هایی تهیه شود تا نمای شهری آزاردهنده نباشد و جلوه بصری مشهد با هویت فرهنگی و اسلامی آن هم‌خوانی پیدا کند.

اهمیت نظم بصری در مشهد

مظفری تصریح کرد: نظم بصری در مشهد خیلی مهم است. ما امروز می‌بینیم در هر کوچه و خیابان از این شهر، تابلو‌ها با نگارش فارسی و لاتین، از انواع نورپردازی و رنگ‌ها و طراحی‌های ناهماهنگ استفاده می‌کنند. ما اینجا هویت اسلامی‌ایرانی داریم. باید این هویت در شهرسازی ما نمود عینی و عملی پیدا کند.

وی تأکید کرد: یک ضرب‌الاجل مشخص تعیین می‌کنیم که به حال معماری هتل‌ها و بنا‌های اطراف حرم یک فکر جدی شود. مشهد، قلب گردشگری خراسان رضوی و بافت پیرامونی حرم مطهر، قلب گردشگری مشهدالرضا(ع) است. به همین دلیل است که می‌گوییم شهرداری باید برای معماری مذهبی و گردشگری، مشاور تخصصی بگیرد تا در این حوزه به استاندارد‌های بین‌المللی نزدیک شویم.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه نما و سیمای فعلی برخی از خیابان‌های منتهی به حرم مطهر، امروزه هیچ تطابقی با هویت فرهنگی مشهد ندارد، گفت: در حوزه حمل‌ونقل، محدودیتی نداریم و می‌توانیم یک شرکت حمل‌ونقل گردشگری ایجاد کنیم تا خدمات منسجم ارائه شود. پیشنهاد می‌کنم این کار با محوریت سازمان همیاری شهرداری‌ها انجام گیرد. همچنین قطار‌های گردشگری از ظرفیت‌های مغفول استان هستند و اگر برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم، قطعاً سودآور خواهند بود.

وی بیان کرد: در سال‌های قبل، قطار گردشگری راه‌اندازی شد، اما به‌دلیل نبود برنامه‌ریزی دقیق و بازاریابی مناسب تعطیل شد. در حالی که اگر این طرح با رویکرد جدید و مدیریت بخش خصوصی احیا شود، می‌تواند به رونق گردشگری داخلی و خارجی کمک کند.

مظفری اظهار کرد: نباید تنها به‌دنبال درآمد‌های آسان و بی‌دردسر باشیم. اگر درعمل از ظرفیت‌های واقعی گردشگری مثل حمل‌ونقل تخصصی، قطار‌های توریستی، صنایع‌دستی و خدمات گردشگری سلامت استفاده کنیم، می‌توانیم اشتغال پایدار ایجاد کنیم و اقتصاد شهر متحول شود. برای این هدف نیز مشارکت شرکت‌های متخصص و مراکز آموزشی همچون دانشگاه‌ها ضروری است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ضرورت سامان‌دهی وضعیت زائران افغانستانی خاطرنشان کرد: در حال بررسی هستیم تا ورود و خروج زائران خارجی، به‌ویژه زائران افغانستانی، با حساب‌وکتاب و در چارچوب مشخصی انجام شود. این کار نیازمند هماهنگی با دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و وزارت امور خارجه است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->