به گزارش شهرآرانیوز؛ برای همه ما اولین انتخاب جدی بعد از ورود به دنیای بورس انتخاب کارگزار بوده است. خیلی از ما هم بعدها با بیشتر شدن تجربه و دیدن خدمات بقیه کارگزاری ها به این موضوع فکر کردهایم که ای کاش در یک کارگزاری دیگر ثبت نام کرده بودم. اما معمولا با ترس از روند طولانی تغییر کارگزاری، آشنا نبودن با مراحل و نداشتن وقت کافی برای مراجعه حضوری برای این کار هیچ اقدامی نکردهایم. امروز میخواهیم یکبار و برای همیشه این موضوع را کاملا روشن کنیم که تغییر کارگزاری چطور انجام میشود و اصلا چرا باید این کار را انجام بدهیم.
چرا باید کارگزار خودم را عوض کنم؟
این اولین سوالی هست که شما باید قبل از شروع فرآیند تغییر کارگزار به آن فکر کنید. بعضی از افراد صرفا به دلیل سامانه معاملاتی بهتر در یک کارگزاری یا وجود شعبه کارگزاری در نزدیکی آنها کارگزار خودشان را عوض میکنند. در ادامه ما مهمترین دلایلی که تغییر کارگزار میتواند به آن ها جواب بدهد را لیست کردهایم:
شرایط و مراحل تغییر کارگزاری
قبل از هر چیز توجه کنید که شما محدودیتی در تعداد کارگزارهایی که با آن ها کار میکنید ندارید. در نتیجه اگر از خدمات کارگزار خودتان راضی نیستید کافیه یک کارگزار دیگر که خدمات مناسبی دارد پیدا کنید و بعد از ثبت نام، داراییهای خود را به این کارگزاری منتقل کنید. حالا ما مراحل تغییر کارگزاری را به صورت گام به گام برای شما معرف میکنیم.
گام اول: یک کارگزاری خوب پیدا کنید
برای این کار کافی است نیازهایی که دارید را لیست کنید و با استفاده از سایت کارگزاریها بررسی کنید که کدام کارگزاری این خدمات را ارائه میدهد یا خدمات بیشتری دارد. برای دسترسی به لیست کارگزاریها میتوانید به سایت بورس تهران مراجعه کنید.
گام دوم: در کارگزاری ثبت نام کنید
برای ثبت نام در کارگزاریها میتوانید هم به صورت حضوری و هم غیر حضوری اقدام کنید. در حال حاضر اکثر کارگزاریها در سایت خودشان امکان ثبت نام غیر حضوری را فعال کردهاند تا شما بعد از ثبت اطلاعات در این بخش روش امضای قرارداد کارگزاری را انتخاب کنید. برای امضای قرارداد تعداد زیادی از کارگزاریها با دفاتر پیشخوان قرارداد دارند تا شما بتوانید با مراجعه به نزدیک ترین دفتر ثبت نام خود را تکمیل کنید. البته بعضی از کارگزاریها امکاناتی مثل مراجعه نماینده به محل سکونت را هم دارند که در مورد این خدمات باید با کارگزاری هماهنگ کنید.
بعد از تکمیل ثبت نام و امضای قرادادها معمولا ظرف کمتر از یک هفته نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سامانه معاملاتی کارگزاری برای شما ایمیل و پیامک میشود.
گام سوم: انتقال پول و سهام به کارگزاری جدید (تغییر کارگزار ناظر)
در این مرحله شما باید پول و سهام خودتان را به کارگزاری جدید منتقل کنید.برای انتقال پول فقط یک روش وجود دارد و آن هم دریافت وجه از کارگزار فعلی و پرداخت آن به کارگزار جدید است. اما برای انتقال سهام شما چند راه حل دارید. اولین روش فروش سهام و انتقال پول آن است که به جز در شرایط خاص اصلا توصیه نمیشود. دومین روش هم تغییر کارگزار ناظر است که برای این کار باید به صورت زیر اقدام کنید:
در اولین قدم باید از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان یا مراجعه به دفاتر پیشخوان برگه گواهی سهام را تهیه کنید. بعد از تهیه کردن برگه گواهی سهام برای ثبت درخواست تغییر کارگزار میتوانید به صورت حضوری به شعبه کارگزار جدید مراجعه کنید یا به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه معاملاتی درخواست تغییر کارگزار ناظر را ثبت کنید. تصویر زیر فرم تغییر کارگزار ناظر را برای یکی از سامانههای مورد استفاده در کارگزاریها نشان میدهد.
بعد از ثبت درخواست و بارگذاری عکس گواهی سهام، معمولا طی دو روز کاری سهام شما به کارگزاری جدید منتقل میشود.
البته شما میتوانید برای اینکه تغییر کارگزار ناظر سریعتر انجام شود، قبل از ثبت درخواست مقداری از سهام شرکت مورد نظر خودتان را در کارگزاری جدید بخرید. دقت کنید که بعضی از کارگزاری ها برای این حالت گزینهای به عنوان “آخرین معامله نماد در این کارگزاری انجام شده است” را ایجاد کردهاند. معمولا در این روش، تغییر کارگزار بعد از یک روز کاری انجام میشود.
در پایان مراحل بالا فرآیند تغییر کارگزاری تمام میشود و میتوانید از خدمات کارگزار جدید خودتان استفاده کنید البته توجه داشته باشید که همچنان امکان استفاده از کارگزار سابق هست و کار کردن با چند کارگزار به صورت همزمان هیچ مشکلی ندارد. فقط باید حواستان باشد که در هر نماد فقط از یک کارگزار استفاده کنید تا بعدها برای مدیریت و خرید و فروش سهام با مشکل خاصی مواجه نشوید.
منبع: سیگنال