پایان متعادل بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۹ مهر ۱۴۰۴) سایپا باز هم محصولاتش را گران می‌کند پشت پرده بسته‌بندی‌های جعلی در بازار لوازم یدکی | قطعاتی که شب چینی‌اند و صبح کُره‌ای!  میزگرد شهرآرا درباره موانع و فرصت های صادرات در خراسان رضوی | چرخ‌های صادرات، آخرین امید حرکت اقتصاد قیمت دینار عراق در بازار آزاد مشهد اعلام شد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) نوسان قیمت دلار در کانال ۱۰۶ هزار تومان در مشهد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) تعرفه‌های آمریکا به شرکت‌های دنیا ۳۵ میلیارد دلار زیان وارد کردند مسیر قیمت طلا از ابتدای سال | بررسی روند صعودی طلا شوک دوم مالیات به نفت: این‌‍ بار توقیف ۳۲۹ هزار میلیارد تومان برخی نانوایی‌ها از مدار آرد دولتی خارج شدند سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۹۵ هزار هکتار است | پیش‌بینی کاهش وزن عملکرد محصول به دلیل تشدید تغییرات اقلیمی نرخ طلا امروز در مشهد چند اعلام شد؟ (۲۹ مهر ۱۴۰۴) وزیر اقتصاد خبر داد: راه‌اندازی صندوق‌ها و اوراق ارزی برای جذب نقدینگی مردم از صنایع غذایی تا چاپ و بسته‌بندی | مشهد از ۲ رویداد نمایشگاهی میزبانی می‌کند گرانی مرغ قطعه‌بندی و عدم نظارت قیمت جهانی طلا امروز (۲۹ مهرماه ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) | قیمت بالای سیر در تره‌بار تضمین قانونی وام مسکن همچنان باقی می‌ماند کاهش ۴۰ درصدی فروش و ۳۸ درصدی تولید لوازم خانگی در سال ۱۴۰۴ اثر پروانه‌ای افزایش قیمت طلا بر بازارهای نوظهور ۶۰ درصد کالاهای صادراتی ایران از دوغارون به افغانستان صادر می‌شود پیش‌بینی بورس سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴ مجوز برای خرید ۲ فروند هواپیمای ایرباس صادر شد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) قیمت خودرو امروز خودروهای داخلی و خارجی (۲۸ مهر ۱۴۰۴) | موتور معاملات بازار خودرو خاموش ماند سکه‌های پارسیان ارزان شدند (۲۸ مهر ۱۴۰۴) + جدول قیمت افت قیمت گل تازه زعفران (۲۸ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

برخی نانوایی‌ها از مدار آرد دولتی خارج شدند

  • کد خبر: ۳۶۷۰۰۳
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۴
برخی نانوایی‌ها از مدار آرد دولتی خارج شدند
برخی نانوایی‌ها پس از جریمه‌های پی در پی و کاهش سهمیه آرد خود به دلیل تخلفات انجام شده در گران فروشی نان به مردم، از دریافت آرد دولتی منصرف شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، از دولت سیزدهم و به دلیل رشد چشمگیر مصرف آرد یارانه‌ای دو راه پیش‌روی دولت باقی مانده بود. یک مسیر که آسان‌ترین مسیر نیز بود، افزایش شوک‌وار قیمت بود که با توجه به تجربه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هزینه‌های بیشتری را به دولت تحمیل می‌کرد.

مسیر دیگر نیز ایجاد مکانیزم نظارتی برای کنترل و جلوگیری از خروج آرد یارانه‌ای از چرخه رسمی بود. تلاش شد تا با ایجاد سامانه هوشمند آرد و نان این مکانیزم نظارتی پیش از اجرای مکانیزم قیمتی به سرانجام برسد.

نتیجه اجرای این سامانه نیز کاهش قابل قبول خروج آرد یارانه‌ای از چرخه رسمی بود به طوری که شیب مصرف آرد سالانه در کشور، حداقل برای مدتی نزولی شد. به این ترتیب هزینه‌های دولت در حوزه خرید گندم نیز تاحدی کنترل شد.

از یارانه تا آزادپزی؛ چگونه بخشی از نانوایی‌ها با تخلف و گران‌فروشی از مدار یارانه خارج شدند

مقرر بود تا با عملیاتی شدن سامانه هوشمند، نانوایانی که اقدام به گران فروشی نان کنند، از طریق کاهش سهمیه آرد یارانه‌ای، جریمه شوند. با این وجود در مراحل اولیه ایجاد سامانه با ملاحظات بسیاری با این گروه از نانوایی‌ها برخورد شد.

نمونه‌ای از تخلفات نانوایی‌ها ثبت چند نان به ازای هر نانی بود که به مشتری فروخته می‌شد. این اقدام نارضایتی مصرف‌کنندگان بابت گران‌فروشی را به دنبال داشت. در عین حال تلاشی برای دریافت کمک هزینه بیشتر از دولت و در مقابل فروش آرد اضافه خارج از چرخه رسمی بود.

با این وجود به نظر می‌رسد که طی ماه‌های اخیر سهمیه آرد نانوایی‌هایی که به روند منفی خود ادامه داده‌اند کاهش پیدا کرده است. همین موضوع سبب شده است تا برخی از این نانوایی‌ها دیگر تمایلی به فعالیت با آرد دولتی نداشته باشند.

در نتیجه آنها حاضر شده‌اند تا به جای خرید کیسه آرد دولتی که حدود ۸۰ هزار تومان بود، اقدام به خرید آرد آزاد که قیمت آن به ازای هر کیسه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است، می‌کنند. به این ترتیب این واحد‌ها تبدیل به آزاد پز شده‌اند. به نظر می‌رسد که در برخی موارد این اتفاق قیمت نانی که تا پیش از آن حدود ۲۰ هزار تومان به مردم فروخته می‌شد، تا ۲۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

مهندسی مجدد سهمیه آرد

این مسئله هزینه‌های نان را تا حدی افزایش داده است، اما از سمت دیگر چاره‌ای جز جریمه افرادی که با گران‌فروشی آرد یارانه‌ای را به قیمت چند برابری به مردم می‌فروشند نیز وجود ندارد.

در چنین حالتی علاوه براینکه این دسته از نانوایی‌ها می‌توانند با استفاده از آرد آزاد به فعالیت خود ادامه دهند، امکان افزایش سهمیه آرد نانوایی‌هایی که سالم عمل می‌کنند نیز به وجود می‌آید چراکه شاهد کاهش مصرف آرد یارانه‌ای خواهیم بود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->