سرانه مصرف انرژی بخش خانگی در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است ظهوریان: نهاد‌های نظارتی به وقوع پول‌شویی در پروژه‌های بانک آینده مشکوک‌اند +فیلم صعود بورس به کانال ۳.۲ میلیونی | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) هر گرم طلا امروز در بازار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا بار دیگر افزایش یافت (۷ آبان ۱۴۰۴) دلایل افزایش قیمت پوشاک چیست؟ | پوشاک استوک، بلای جان تولیدکنندگان جهش بی‌سابقه قیمت گوشت در بازار | علت چه بود؟ آخرین خبر از ساعت کاری کارکنان دولت (۷ آبان ۱۴۰۴) ساعت ثبت سفارش خرید عرضه‌اولیه امروز اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد تومور تورم در خراسان رضوی | تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در خراسان رضوی در مهرماه ۱۴۰۴، به  ۶۷.۴ درصد رسید دینار عراق امروز در مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) شنبه منتظر عرضه‌اولیه سهام «پتوسعه» باشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ آبان ۱۴۰۴) | میوه‌های پاییزی چند؟ واردات برق ایران ۳برابر بیشتر از صادرات آن ایران‌خودرو بازهم افزایش قیمت داد (۷ آبان ۱۴۰۴) | هایما ۲۳۰ میلیون گران شد آغاز توزیع اضطراری ۲۶ هزار تن نهاده دامی از انبار ذخیره پشتیبانی امور دام خراسان رضوی قوای سه‌گانه در پی کشف آشفتگی‌ بازار کالاهای اساسی پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ زمان قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو در آبان ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات و لینک هشدار درباره افزایش کشتار دام به دلیل کمبود نهاده‌های دامی (۶ آبان ۱۴۰۴) کشف ۱۴۵ تن برنج و نیم تن چای احتکاری در جنوب تهران | متهم ۶.۸ میلیارد تومان جریمه شد (۶ آبان ۱۴۰۴) تورم مهرماه اعلام شد | تورم نقطه به نقطه به ۴۸.۶ درصد رسید بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی و خارجی (۶ آبان ۱۴۰۴) + جدول قیمت مرغ در مشهد افزایش یافت (۶ آبان ۱۴۰۴) | گوشت گوسفندی و گوساله چند؟ افت شدید قیمت سکه‌های پارسیان درپی کاهش نرخ طلا (۶ آبان ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

خراسان رضوی، پیشگام در توسعه روابط اقتصادی و همسایگی + فیلم

  • کد خبر: ۳۶۷۴۴۸
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۱
خراسان رضوی، پیشگام در توسعه روابط اقتصادی و همسایگی + فیلم
در حاشیه دومین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی، سفیران ایران در روسیه و قرقیزستان از تقویت روابط تجاری، ترانزیتی و فناورانه با این کشور‌ها گفتند و معاون کنسولی وزارت خارجه نیز خواستار رفع موانع پیش‌روی بخش خصوصی در تعاملات بین‌المللی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه و رئیس ستاد دیپلماسی استانی، در حاشیه دومین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در مشهد، با اشاره به ظرفیت‌های ویژه استان خراسان رضوی در روابط خارجی گفت: مشهدالرضا(ع) پس از سال‌ها، به‌واسطه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متنوعی که دارد، توانسته روابط بسیار خوبی را با کشور‌های همسایه برقرار کند.

وحید جلال‌زاده افزود: در دوره‌هایی که سطح صادرات غیرنفتی کشور پایین بوده، استان خراسان رضوی و استان‌های همجوار رتبه نخست صادرات غیرنفتی را در کشور به خود اختصاص داده‌اند. امروز نیز سطح روابط تجاری و اقتصادی ما با برخی کشور‌های همسایه، به اندازه روابط برخی قاره‌ها با ایران است.

وی با اشاره به جزئیات برگزاری این رویداد، اظهار کرد: دومین اجلاس دیپلماسی استانی امروز و فردا در مشهد مقدس برگزار می‌شود. سه استان در این اجلاس مشارکت دارند و ۱۳ سفیر و سرکنسول جمهوری اسلامی ایران از کشور‌های آسیای میانه، عراق، هند و روسیه در آن حضور یافته‌اند. همچنین نمایندگان اتاق‌های بازرگانی، سازمان سرمایه‌گذاری و سازمان توسعه تجارت کشور نیز در این رویداد حضور فعال دارند.

جلال‌زاده درباره محور‌های تخصصی اجلاس گفت: در چارچوب برنامه‌های نشست، چهار میزگرد تخصصی در حوزه‌های هوش مصنوعی، دیپلماسی همسایگی، دیپلماسی اقتصادی و گردشگری سلامت و زیارت برگزار خواهد شد که میزگرد چهارم به‌ریاست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام می‌شود.

رئیس ستاد دیپلماسی استانی در پایان تأکید کرد: مصوبات و تصمیمات حاصل از این میزگرد‌ها در سه سطح دولت، مجلس و شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا پیگیری خواهد شد تا موانع موجود بر سر راه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی برطرف شود.

لزوم تقویت همکاری‌های اقتصادی ایران و قرقیزستان با محوریت ظرفیت‌های استانی

غلامحسین یادگاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان نیز در حاشیه این رویداد گفت: این همایش با تدبیر و برنامه‌ریزی دقیق برگزار شده و من به‌نوبه خود، از برگزارکنندگان و دست‌اندرکاران آن تشکر می‌کنم. امیدوارم نتایج و برونداد‌های این نشست، به تقویت همکاری‌های اقتصادی و توسعه روابط ایران با کشور‌های همسایه منجر شود.

وی در ادامه با اشاره به حوزه مأموریتی خود در قرقیزستان، اظهار کرد: ما در همکاری‌های خود، چه در سطح ملی و چه در سطح استانی، به‌ویژه با کشور‌های هم‌زبان و هم‌فرهنگ مانند تاجیکستان، تمایل داریم از مزیت‌های نسبی دو کشور برای گسترش روابط اقتصادی بهره ببریم.

یادگاری با بیان اینکه قرقیزستان به‌واسطه موقعیت جغرافیایی خود، ظرفیت‌های متنوعی برای همکاری دارد، افزود: زمینه‌های مشترک همکاری میان ایران و قرقیزستان به‌ویژه در بخش‌های کشاورزی، دامپروری، شیلات، صنایع تبدیلی و گردشگری قابل‌توسعه است. در همین راستا، برنامه‌های مشترکی در این حوزه‌ها تدوین و تقویت شده است.

سفیر ایران در قرقیزستان همچنین تأکید کرد: یکی از اهداف ما، استفاده از ظرفیت‌های استانی برای پیوند هرچه بیشتر میان دو کشور است؛ به‌عنوان مثال، ظرفیت‌های استان «اوش» در قرقیزستان و استان خراسان رضوی در ایران می‌تواند بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور فراهم کند.

روسیه، تأمین‌کننده کالا‌های اساسی و شریک راهبردی ترانزیتی ایران

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، در جمع خبرنگاران بر ظرفیت‌های گسترده همکاری اقتصادی میان ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: یکی از مزیت‌های مهم این رابطه، امکان تأمین کالا‌های اساسی ازجمله غلات، دانه‌های روغنی، نهاده‌ها و روغن از بازار روسیه است.

جلالی بخش دیگری از فرصت‌های دو کشور را مربوط به حوزه ترانزیت دانست و یادآور شد: ایران می‌تواند هم مسیر عبوری کالا‌ها به روسیه را فراهم کند و هم از منافع ترانزیتی، به‌ویژه از مسیر‌های عبوری در استان خراسان، بهره‌مند شود. او به وجود شاخه شرقی کریدور‌های ترانزیتی اشاره کرد که از خراسان می‌گذرد و زمینه‌ساز افزایش صادرات و درآمد‌های ترانزیتی استان خواهد بود.

سفیر ایران در روسیه، همچنین به زمینه‌های همکاری‌های فناورانه و فنی-مهندسی اشاره کرد و از تبادل تجربه‌ها و پروژه‌های مشترک در صنعت، توربین‌سازی و حوزه‌های نفت و گاز سخن گفت؛ او افزود: قرارداد‌ها و موافقت‌نامه‌های راهبردی میان تهران و مسکو در حال اجراست و طرفین به تعهدات خود عمل می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->