به گزارش شهرآرانیوز، شاهین شادنیا، گفت: دو نوع قرص برنج داریم؛ نوع گیاهی که از ترکیبات طبیعی مانند سیر، نمک و مواد معطر ساخته میشود و خطری برای انسان ندارد، و نوع شیمیایی که ترکیبی از فسفید آلومینیوم است و در تماس با رطوبت، گازی بسیار سمی به نام فسفین آزاد میکند.
وی افزود: گاز فسفین داخل سلولها نفوذ کرده و تنفس سلولی را متوقف میکند. این گاز به بافتهای حیاتی بدن مانند قلب، ریه و عروق آسیب میزند و در موارد شدید میتواند منجر به مرگ شود.
رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به موارد خودکشی یا مسمومیت تصادفی با قرص برنج تأکید کرد: مسمومیت با این قرص میتواند از طریق بلع مستقیم یا استنشاق گاز متصاعدشده رخ دهد و در هر دو حالت خطر مرگ وجود دارد. علائم معمول شامل تنگی نفس، تهوع، افت فشار خون و از کار افتادن ارگانهای حیاتی است.
شادنیا در ادامه خاطرنشان کرد: قرص برنج شیمیایی برای استفاده در انبارهای بزرگ نگهداری غلات و مصارف صنعتی طراحی شده و هیچ جایگاهی در منازل ندارد و متأسفانه برخی عطاریها بهصورت غیرقانونی این ماده را عرضه میکنند که باید با آنها برخورد شود.
وی با تأکید بر ضرورت پیشگیری گفت: در منازل که حجم کمی برنج نگهداری میشود، نیازی به استفاده از قرص برنج شیمیایی نیست و مردم میتوانند از روشهای بیخطرتر مانند قرار دادن نمک، سیر یا نشاسته در میان برنج استفاده کنند که همان کار ضدآفت را انجام میدهد.
شادنیا در پایان افزود: قرص برنج ترکیبی نیست که در دسترس عموم قرار گیرد و این ماده باید مانند سایر سموم کشاورزی فقط از طریق مراکز مجاز و برای مصرف کشاورزی توزیع شود، اطلاعرسانی و نظارت جدی بر عرضه این ماده، میتواند از بروز مرگهای قابل پیشگیری جلوگیری کند.
منبع: خبرگزاری مهر