نامۀ فرمانده کل ارتش به رهبر معظم انقلاب: ضربات قاطعی به پیکر رژیم جعلی صهیونیستی وارد خواهیم کرد انهدام ۴۴ پهپاد و ریزپرنده رژیم منحوس صهیونیستی در مرزهای کشور طی ۴۸ ساعت گذشته (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی سخنگوی دولت با مردم، هر روز ساعت۱۳ از شبکه خبر دستگیری ۲ نفر از اعضای تیم تروریستی موساد توسط فراجا + فیلم (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) جلسات علنی مجلس این هفته طبق روال برگزار خواهد شد یک کارشناس مصری: حمله رژیم صهیونیستی به ایران، زمینه‌ساز نابودی اسرائیل است برگزاری اجلاس کمیته سیاسی APA به میزبانی مشهد به زمان دیگری موکول شد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: وعده صادق ۳، آغاز مسیر انتقام ملی است دبیر اول حزب کارگزاران سازندگی ایران-خراسان رضوی: مذاکره براساس شرایط فعلی عادلانه نخواهد بود | این جنگ منطقه را نیز آرام نمی‌گذارد ماجرای شنیده‌شدن صدای مهیب در تربت‌حیدریه چه بود؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) خبر‌های مبنی بر حمله به پالایشگاه اصفهان کذب است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) یحیی سریع: با هماهنگی ارتش و سپاه پاسداران ایران، یافا در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار دادیم عراقچی: اسرائیل با حمله به تأسیسات هسته‌ای، خط قرمز جدیدی را نقض کرد | حملات ایران به اسرائیل ادامه خواهد داشت + فیلم ترامپ: آمریکا هیچ ارتباطی با حمله دیشب اسرائیل به ایران نداشت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) واکنش بقائی به اظهارات وقیحانه مقامات آلمانی | تاریخ را به خاطر داشته باشید تظاهرکنندگان آمریکایی با پلیس درگیر شدند (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) الجزیره: ایران حملات خود علیه اسرائیل را تشدید خواهد کرد موج سوم حملات موشکی ایران به رژیم صهیونیستی + تلفات اسرائیل و جزئیات (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) اعلام بیش از ۱۰۰ زخمی در حمله جدید موشکی ایران به اسرائیل (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) واشنگتن: اتباع آمریکایی هرچه سریع‌تر ایران را ترک کنند آکسیوس از درخواست کمک اسرائیل از آمریکا خبرداد | ان بی سی: پنتاگون در جلسه‌ای اضطراری درخواست اسرائیل را بررسی می‌کند گروسی: تاسیسات غنی‌سازی فردو و رآکتور آب سنگین خنداب آسیب ندیده‌اند تمسخر گنبد آهنین اسرائیل توسط یک شهروند کرانه باختری + فیلم جزئیات موج جدید حملات پهپادی ایران به اسرائیل در روز دوم وعده صادق ۳ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) موشک‌های روز دوم وعده صادق ۳ چه ویژگی‌هایی داشت؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) ایجاد آشوب میان شهرک‌نشینان اسرائیل پس از حمله موشکی ایران (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) عکس‌هایی از تخریب موشک‌های ایرانی در شهر‌های اسرائیل (۲۵ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رئیس‌جمهور: سخنان رهبر انقلاب برای نحوه سوگواری محرم فصل‌الخطاب بود

  • کد خبر: ۳۶۹۴۸
  • ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۹
رئیس‌جمهور: سخنان رهبر انقلاب برای نحوه سوگواری محرم فصل‌الخطاب بود
رییس جمهوری با بیان اینکه ۱۰ استان از پیک کرونا عبور کرده‌اند، گفت: تمام مقرراتی که از روز اول تا به حال توسط وزارت بهداشت اعلام شده همچنان به قوت خود باقی است و تا روزی که وزارت بهداشت اعلام کند واکسن قابل قبول در اختیار است، تا آن روز باید همه مقررات را رعایت کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن قدردانی از مردم که با ستاد ملی کرونا و مسیر سلامت جامعه به خوبی همکاری می‌کنند، اظهار داشت: امروز جزو روز‌هایی بود که گزارش آمار و ارقام استان‌ها امیدوار کننده بود، حدود ۱۰ استان نام برده شد که در هفته‌های قبل در شرایط سخت بودند، اما امروز از پیک بیماری عبور کردند و مسیر کمتر دشواری پیش روی آنان است که با مراعات آنان به خط ثبات و آرامش خواهیم رسید.

وی افزود: چند استان دیگر به همکاری و همدلی مردم نیاز دارد که از پیک در این استان‌ها عبور کنیم. بحمدالله هر استانی که یک بار وارد پیک این بیماری شده است شاهد پیک دوم نبودیم و امیدواریم در آینده هم این چنین باشد.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: روندی که امروز مردم مراعات می‌کنند اگر به همین صورت مراعات کنند، حتما خبر‌های خوشی را در هفته‌های آینده شاهد خواهند بود.

روحانی ادامه داد: ادارات و بانک‌ها به خوبی مقررات را مراعات می‌کنند در مراکز عمومی رفت و آمد و مراعات مردم قابل قبول است البته ممکن است جا‌هایی به مراقبت بیشتر نیاز دارد اگر کسی تخلف می‌کند با فرد متخلف برخورد می‌شود.
 

مسئولان مساجد و تکایا برای مقررات ماه محرم مسئولیت بپذیرند

 
وی گفت: مقرراتی که برای ماه محرم می‌گذاریم باید مسوولان مساجد و تکایا مسوولیت بپذیرند و کسی که مسوول می‌شود، باید آن را بپذیرد اگر فردی خدای نکرده دقت نکرد، باید با او برخورد شود و قرار شد وزارت کشور و وزارت بهداشت نحوه برخورد با متخلفان را تدوین کنند.

رییس جمهوری افزود: تمام مقرراتی که از روز اول تا به حال توسط وزارت بهداشت اعلام شده همچنان به قوت خود باقی است تا روزی که وزارت بهداشت اعلام کند واکسن قابل قبول در اختیار است -مسوول این اعلام وزارت بهداشت خواهد بود- تا آن روز باید همه مقررات را رعایت کنیم و اقدامات سخت گیرانه خود را ادامه دهیم.

راهبرد مقابله با کرونا تغییر نکرده است

 
روحانی با تاکید بر اینکه راهبرد ما در مقابل با کرونا تغییر نکرده است، اظهار داشت: اولین قدم آگاهی، آموزش و توضیح دادن به مردم است. مردم باید نسبت به این ویروس، خطرات، نحوه شیوع و علائم آن، آموزش داده شوند. هنوز با همه کار‌هایی که در رسانه‌های عمومی و صداوسیما شده، کم است و باید به مردم توضیح داده شود.

وی با بیان اینکه مردم باید مسائل بهداشتی را مقدم بر همه چیز الزامی بدانند، تصریح کرد: ما در شرایطی هستیم که ماسک الزامی شده است. همه باید رعایت کنند و وارد هر جایی که می‌شوند، وارد وسائل حمل و نقل، اماکن اداری و... می‌شوند، باید ماسک بزنند.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه اجتماعات همچنان ممنوع است، خاطرنشان کرد: در ستاد ملی این را فرای استان‌ها دانسته و گفته‌ایم در کل کشور اجتماعات چه عزا، چه عروسی، چه سیمنار و... ممنوع است. این استانی نیست، بلکه سراسری است و تاکید کردیم اگر شرایط عادی شود، ممکن است برخی اجتماعات آزاد شود.
 

۸۰ درصد پروتکل‌های بهداشتی در ادارات رعایت می‌شود

 
روحانی با اشاره به ضرورت برخورد با متخلفان ابراز داشت: باید با متخلف برخورد شود. همانطور که گفته‌ایم پروتکل‌های بهداشتی در ۸۰ درصد ادارات رعایت می‌شوند. اگر فردی رعایت نکرد، باید تنبیه شود. اعلام کنیم ۱۰۰ نفر در کشور و ۱۰ نفر در استان از اداره اخراج شده، غیبت برای آن‌ها زده شده و مسئول متخلف توبیخ شده است.

وی ادامه داد: همانطور که پلمپ را اعلام می‌کنیم، بگویم فلان بانک، پاساژ و مسئول متخلف هستند. مردم باید بدانند این مجازات مورد تاکید نظام است. اگر کسی از خدمت محروم می‌شود، ادارات اعلام کنند ۲۰۰ نفر مراجعه کرده و ۱۰ نفر، چون پروتکل‌ها را رعایت نکرده بودند، از خدمت محروم شوند. اگر پروتکلی هم لازم است، بگذاریم.

رییس‌جمهور با تاکید بر ادامه تست و شناسایی مبتلایان اظهار داشت: راه مقابله با این ویروس آن است که بدانیم چه کسانی حامل این ویروس هستند. وقتی افراد آلوده شناسایی شدند، آن‌ها را باید از جامعه جدا کرد. مرحله دوم شناسایی این مسئله است که فرد آلوده با چه کسانی در ارتباط بوده است. کشور‌هایی که در این زمینه توفیق پیدا کردند که مسائل بهداشتی رعایت شده، افراد مبتلا را شناسایی و از جامعه جدا کرده و افراد در ارتباط را بررسی کردند.

پایش افراد مبتلا به کرونا از طریق موبایل امکان پذیر است

 
روحانی افزود: البته کشور‌هایی هستند که سیستم مونیتورینگ را دارند. ما این سیستم را نداریم، اما از طریق موبایل قابل بررسی است که ببنیم افراد کجا بوده و رفته‌اند. اگر وزارت بهداشت این راه را مطلوب بداند، اجرای آن دشوار نیست.

وی با بیان اینکه سرعت انتشار در برخی جا‌ها فوق‌العاده است و یک مرتبه تعداد مبتلایان زیاد می‌شود، یادآور شد: بیشتر آن‌ها کسانی هستند که در اجتماعات شرکت کرده‌اند. به استان‌ها اختیار دادیم تا ستاد‌های استانی دستورالعمل‌هایی را برای محدودیت‌های سختگیرانه برای یک هفته وضع کنند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه وقتی می‌گوییم وضعیت یک جا قرمز، حالت هشدار و سفید است، به مسائل مختلفی بستگی دارد، عنوان کرد: این وضعیت‌ها به تعداد افراد مبتلا نیست بلکه به امکانات آن استان‌ها هم بستگی دارد. یک شهرستان بیمارستان، تعداد تخت کافی، آی‌سی‌یو، پزشک و پرستار و بیمارستان کافی را دارد. اگر در آنجا ۱۰۰ تخت داشته باشیم ۴۰ نفر هم مبتلا شوند، ۱۰ نفر مبتلا شوند، موضوعی نیست. همین ۱۰ نفر ممکن است در جایی دیگر شرایط را عوض کند یعنی ممکن است در جایی ۲۰ تخت باشد، و همین ۱۰ نفر نیمی از تخت‌ها را بگیرند. درصد مهم است. بالای ۶۰، ۷۰ درصد، وضعیت قرمز است. پس شرایط ما وابسته به شرایط استانی است.

روحانی افزود: امروز یکی از تصمیم‌هایی مهم ما در ستاد ملی مبارزه با کرونا موضوع تعداد پرستار بود و اینکه افرادی به عنوان پرستاران جدید استخدام می‌شوند. پرستارانی که شرکتی و کارمعین بودند و در زمان کرونا در ماه‌های گذشته فعالیت می‌کردند، این افراد صاحب امتیاز هستند.

رییس جمهوری با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌تواند این افراد را در اولویت استخدام قرار دهد، گفت: باید در بخش استخدام دست وزارت بهداشت و درمان تا حدی که ضرورت است، باز باشد.

دولت ۸ هزار تخت جدید بیمارستانی آماده می‌کند

 
روحانی با بیان اینکه دولت آماده است ۸ هزار تخت بیمارستانی را آماده و در اختیار بیمارستان‌ها قرار دهد، اظهار داشت: پیش از این هم وزیر بهداشت اعلام کردیم که امسال بیشترین تخت‌های بیمارستانی و حتی تخت‌های icu و تخت‌های ویژه را ان‌شاءالله آماده می‌کنیم. زیرا تقویت بخش درمان جزو وظیفه ما است تا فشار از روی بخش درمان کاهش پیدا کند و به آرامش نسبی برسیم.

ستاد ملی کرونا مرجع اصلی سلامت جامعه در شرایط فعلی است

 
رییس جمهوری با تشکر از سخنان حکیمانه روز گذشته رهبر معظم انقلاب، به نکته مهمی در بیانات ایشان اشاره کرد و گفت: ایشان در بیانات خود تاکید کردند که مرجع نهایی که متولی امر سلامت جامعه است، ستاد ملی مبارزه با کرونا است. این به این معنا است که آدرس را عوض نکرده و مسیر را اشتباه نرویم و از این خانه به آن خانه نگردیم بلکه فقط یک خانه است که مرجعیت دارد و آن ستاد ملی مبارزه با کرونا است.

روحانی ادامه داد: مقرراتی که این ستاد وضع می‌کند برای همه لازم الاجرا است؛ حتی رهبر معظم انقلاب متواضعانه فرمودند که خود من هم به آنچه که ستاد می‌گوید عمل کرده و آن را اجرا می‌کنم و این مسئله بسیار مهمی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت ماه محرم برای همه مسلمان ایران و جهان اشاره کرد و گفت: مگر می‌شود کسی مسلمان، شیعه و ایرانی باشد، ولی محرم برای او مهم نباشد. ملتی که در طول قرن‌ها با عشق به امام حسین (ع) روز‌های بسیار سختی را پشت سر گذرانده و با روحیه قوی در برابر انواع فشار‌ها ایستادگی کرده، مگر می‌تواند امام حسین (ع) را فراموش کند.

روحانی محرم امسال را به رغم وجود کرونا محرمی توصیف کرد که بوی آن به مشام همه خواهد رسید و تصریح کرد: وقتی پرچم‌های سیاه، علائم و شعار‌هایی که در ماه محرم در خیابان‌ها نصب می‌شود، بلافاصله می‌توان هلال ماه محرم را بویید، دید و احساس کرد.

رییس جمهوری ادامه داد: البته در ماه محرم به تعبیر آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر باید مالکیت خصوصی افراد رعایت شود و قرار نیست بدون اجازه پرچم یا علامتی بر روی دیوار یا خانه مردم نصب شود. بلکه طبق وظایف شرعی باید فضا، کوچه‌ها و خیابان‌ها را حسینی و سوگوارانه کنیم.

روحانی با اشاره به خاطره‌ای در زمان حضور در آفریقا گفت: در ایام محرم در آفریقا، صبح اول محرم ظاهر بعضی از خیابان‌ها و کوچه‌ها در این کشور کاملا فرق کرده و بالای سر هر خانه یک پرچم سیاه نصب می‌شد.

وی با ذکر مثال دیگری از کشور هند افزود: کشور هندوستان بالغ بر ۲۵۰ میلیون جمعیت مسلمان دارد و حتی آن‌هایی هم مسلمان نیستند به احترام امام حسین (ع) در ایام محرم و روز تاسوعا و عاشورا سراسر هند سیاه پوش می‌شوند و فضا را با نصب پرچم و علامت حسینی با شکوه و سوگوارانه می‌کنند.

روحانی با تاکید بر اینکه به دلیل کرونا نحوه عزاداری ممکن است با سال‌های پیش متفاوت باشد، افزود: این تفاوت به این دلیل است که باید پروتکل‌ها بهداشتی را با ماسک و فاصله گذاری اجتماعی مراعات کنیم. همچنین نباید در یک مکان به خصوص فضای سر پوشیده تجمع صورت گرفته و تمام دستورالعمل‌هایی که تا پایان هفته آینده مشخص و به همه دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود، مراعات و اجرا کنیم.

رییس دولت دوازدهم تاکید کرد: امسال فضای ماه محرم باید کاملا فضای حسینی، با شور و سوگوارانه بشود، اما ممکن است نحوه عزاداری با سال‌های پیش متفاوت باشد، زیرا باید پروتکل‌های بهداشتی را مراعات شود، همه از ماسک استفاده کنند، در یک مکان تجمع وجود نداشته باشد و اصول بهداشتی در اماکن سرپوشده بیشتر مراعات شود.


پروتکل‌های بهداشتی ماه محرم تا پایان هفته آینده به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود

 
رییس جمهوری با بیان این که همه دستورالعمل‌های بهداشتی لازم برای ماه محرم تا پایان هفته آینده مشخص و به همه دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود گفت: همه باید این پروتکل‌ها را مراعات و اجرا کنند؛ اگر چه همه مردم صاحبان عزای امام حسین هستند، اما همه افرادی که متولی و صاحبان عزای امام حسین (ع) در مجالس و مساجد، همه متولیان امر در هیئات و حسیسنه‌ها امسال وظیفه جدیدی بر عهده دارند.

وی افزود: متولیان برگزاری مراسم عزاداری که سال‌های گذشته وظیفه آماده‌سازی محافل را داشتند، از مداحان دعوت می‌کردند و میهمانان را احترام و پذیرایی می‌کردند، امسال وظیفه مهمتری بر دوش دارند آن هم مراعات برای تضمین سلامت همه عزاداران حسینی است. عده‌ای که به این مجالس وارد می‌شوند، عزاداری می‌کنند و خارج می‌شوند، باید سلامت وارد شوند و سلامت هم بروند.


سلامت عزاداران به عنوان وظیفه بر دوش متولیان برگزاری مراسم است

 
روحانی گفت: سلامت عزاداران حسینی به عنوان یک وظیفه بر دوش متولیان برگزاری مراسم است و همه جوامع مدنی دینی اعم از هیات‌ها، حسینیه‌ها و مساجد این مسئولیت را امسال را بر دوش دارند و همه با هم باید همکاری کنیم به گونه‌ای که بهانه به دست دشمن نیفتد که عزاداری در فلان شهر در خیابان و اجتماع بود مردم گرفتار بیماری شدند، نباید اجازه بدهیم چنین بهانه‌ای دست دشمنان دین بیفتد.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: عدل، آزادی و حیات و سلامتی مردم هدف و آرمان عاشورا است که باید زنده نگه داشته شود. قیام بزرگ عاشورا برای حیات جامعه بر پا شد، همان طور که عاشورا را زنده نگه می‌داریم، باید آرمان عاشورا را نیز زنده نگه داریم.

وی تصریح کرد: باید امسال به نکات بهداشتی در ماه محرم توجه کنیم تا عزاداری‌های شکوه‌مندی داشته باشیم.


سخنان رهبر انقلاب برای نحوه سوگواری محرم فصل الخطاب بود

 
روحانی گفت: نکته‌ای که رهبر معظم انقلاب روز گذشته فرمودند کلام آخر و فصل الخطاب بود و برای همه روشن کردند چگونه باید عمل کنند و ما باید چگونه در ماه محرم امسال عزاداری و سوگواری را انجام دهیم.

رییس جمهوری همچنین به مذاکرات و مصوبات جلسه ستاد ملی کرونا اشاره کرد و افزود: در جلسه امروز تصمیمات خوبی درباره مستاجرانی که در تنگنا هستند، تصویب کردیم که در زمینه ودیعه مسکن به آن‌ها کمک شود؛ همچنین در زمینه استخدام برای واحد‌هایی که در دوران کرونا فعال بودند، امتیازاتی در نظر گرفتیم.

روحانی گفت: درباره چارچوب‌های اصولی شروع به کار مدارس در نیمه شهریورماه ۹۹ در جلسه امروز ستاد تصمیم گیری کردیم و بر همین مبنا قرار شد بقیه موارد را وزارتخانه‌های مربوطه تدوین کنند تا به تایید و تصویب نهایی در ستاد برسد.


منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->