رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق
سرخط خبرها

بدشانس‌ترین دولت‌های پس از انقلاب کدام است؟

  • کد خبر: ۳۷۰۲۶
  • ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۳
بدشانس‌ترین دولت‌های پس از انقلاب کدام است؟
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران، دولت روحانی را جزو بدشانس‌ترین دولت‌های پس از انقلاب قلمداد کرد و گفت: با وجود بحران‌های کم سابقه سیاسی و طبیعی باید از دولت حسن روحانی برای اداره کشور قدردانی کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، جهانبخش خانجانی روز شنبه افزود: به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا و اعمال تحریم‌های خصمانه و بی سابقه علیه کشورمان، بدعهدی دولت‌های اروپایی، وقوع زلزله و سیل‌های کم سابقه و همه‌گیری بی‌سابقه ویروس کرونا که دست‌کم در صد سال اخیر بی سابقه بوده، گوشه‌ای از مشکلاتی است که روحانی در این مدت با آن مواجه بوده است.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران با اشاره به چالش‌های متعدد پیش روی دولت فعلی، برجام را بزرگترین امتیاز روحانی برای حل مشکلات کشور توصیف کرد و گفت: اگر چه کلیت نظام در تصویب برجام نقش داشت، اما با این حال روحانی برای حفظ برجام باید ارتباط تنگاتنگی با ارکان حاکمیت برقرار و برجام را در درون کشور نهادینه می‌کرد هرچند تحریم‌های بعد از برجام کشور را دچار مشکل کرد.

ماندن در قدرت به هر قیمتی ارزش ندارد

خانجانی ادعای فراجناحی بودن برخی مقام‌های سیاسی را فرصت‌طلبانه و نشانه توسعه نیافتگی جامعه سیاسی ایران عنوان کرد و گفت: این افراد مجاهدان روز‌های سخت نیستند و در پی افزایش منافع خود هستند این هم نوعی آفت در نظام سیاسی محسوب می‌شود.

این فعال سیاسی بر ضرورت حفظ پیوند میان دولت و عقبه اجتماعی خود تاکید کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های دولت اصلاحات این بود که مدیران بالا و میانی آن تا پایان کار از دولت حمایت کردند.

وی، یکی از شاخصه‌های توسعه سیاسی را وجود جامعه مدنی به عنوان حلقه واسط میان جامعه و دولت دانست و گفت: جامعه مدنی از سال ۸۸ روبه افول نهاد بطوری که امروز جامعه مدنی پویایی نداریم. وقتی جامعه مدنی یعنی احزاب، تشکل‌های غیر دولتی، سندیکا‌ها و روزنامه‌ها و... ضعیف باشند، نمی‌توانند دولت و مجلس را در مسیر درست هدایت کنند.

جامعه توسعه یافته نیازمند حوزه عمومی قوی است

خانجانی با تاکید بر لزوم ارتباط دائمی قوای مجریه و مقننه با بدنه اجتماعی، گفت: جامعه توسعه یافته نیازمند حوزه عمومی قوی است و این حوزه را احزاب، سندیکاها، روزنامه‌ها و بخش خصوصی و... تشکیل می‌دهند. وقتی همکاری بین این حوزه‌ها با بخش‌های اجتماعی دولت به وجود آید می‌توان به توسعه امیدوار شد. در جامعه توسعه یافته، مردم پرسشگر، دولت پاسخگو را به وجود می‌آورند.

عضو حزب کارگزاران ادامه داد: باید با آگاهی بخشی و ابزار‌های مناسب، حوزه عمومی و طبقه متوسط جدید را تقویت و جناح سنتی را به تغییر امیدوار کرد.

وی، بی‌توجهی جامعه سنتی به تحولات بین المللی را نوعی آسیب دانست و اظهار داشت: باید بتوانیم با حفظ داشته‌های فرهنگی، فکری و عقیدتی خود با تحولات بین المللی همراه شویم.

عضو حزب کارگزاران سازندگی ایران در ادامه بر لزوم تغییر پارادایم فکری و رفتاری برای تعامل با جهان تاکید کرد و با بیان اینکه جریان‌های سیاسی فهم مناسبی از منافع ملی و توسعه ندارند، گفت: منافع ملی باید بر مدار عقلانیت و گفتمان مناسب تعریف شود.

وی، مقوله فرهنگ را عنصر مرکزی توسعه سیاسی ارزیابی کرد و گفت: ملاک توسعه یافتگی نهادسازی، آموزش، آگاهی بخشی و توسعه مطبوعات است. ابتدایی‌ترین ارکان توسعه سیاسی وجود احزاب و نهاد‌های نمایندگی است.

افراد پس از قدرت رسیدن به حامیان خود پشت می‌کنند

خانجانی با بیان اینکه اصولگرایان برای پیروزی احمدی نژاد در دور اول ریاست جمهوری خود از تمام داشته‌های فکری خود استفاده کردند، گفت: او پس از رسیدن به ریاست جمهوری پاسخ مناسبی به حامیانش نداد و بعدا هم با آن‌ها دچار اختلاف شد. یکی از آفت‌های سال‌های اخیر این است که افراد وقتی به قدرت می‌رسند پاسخگوی حزب و جریان حامی خود نیستند و حزب هم هیچ بازخواستی از آن‌ها نمی‌کند.

این فعال سیاسی پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان را بر حسب عملکرد این جریان میان مردم قوی توصیف کرد و یادآور شد: اصلاح طلبان باید با محور قرار دادن قانون اساسی با ارکان مختلف تعامل و آنان را وادار به گفتگو کنند.

پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ امکان‌پذیر است

خانجانی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان نباید برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ ناامید باشند، خاطرنشان کرد: یک حزب باید مولفه‌های سیاسی را بشناسد. اگر بخواهیم جامعه را همراه کنیم و کمترین تنش و بیشترین فایده را ببریم با سیاست مقابله نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم. ما باید نقد را از خود شروع کنیم. زمانی اصلاح‌طلبان در دانشگاه امیر کبیر به علی اکبر ناطق نوری اجازه سخنرانی ندادند و بعد‌ها تبعات این کار متوجه آن‌ها شد.

سخنگوی پیشین وزارت کشور افزود: پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، برای اصلاح‌طلبان دست‌یافتنی است، چون مردم می‌خواهند زندگیشان بهبود یابد و از این بدتر نشود.

نامزد‌های اصلاح طلب در انتخابات ۱۴۰۰

خانجانی گفت: اصلاح طلبان میتوانند برای انتخابات ۱۴۰۰ نامزد‌های زیادی معرفی کنند. در حزب کارگزاران افراد شایسته نامزدی ریاست جمهوری همانند اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی، غلامحسین کرباسچی و حسین مرعشی و در حزب اتحاد ملت هم افرادی، چون محسن صفایی فراهانی و در میان اعتدالیون هم محمد باقر نوبخت وجود دارد.

علت قرار نگرفتن برخی اصلاح‌طلبان شاخص در لیست انتخاباتی کارگزاران

خانجانی در مورد نگنجاندن نام مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس دهم در لیست انتخاباتی حزب کارگزاران برای انتخابات دور یازدهم مجلس نیز گفت: کمیته‌ای در حزب مسئول بررسی پرونده نامزد‌ها شده بود. این کمیته با توجه به فرصت کم، پرونده برخی شخصیت‌ها را بررسی نکرد و نام این افراد را در لیست قرار نداد. اگر چه این اقدام به سود حزب نبود.

عضو کمیته انتخابات مجلس یازدهم حزب کارگزاران ادامه داد: مثلا افشین علا عنصر فرهنگی فرهیخته‌ای بود که در این لیست گنجانده شد. هرچند علاقه‌مند بودم که محمد علی وکیلی هم در لیست قرار گیرد، اما تصمیم کمیته چیز دیگری بود و ما نقد‌ها را علنی نکردیم.

خانجانی گفت: مانیفست حزب کارگزاران برای آینده ایران تدوین شده است. در آینده باید از ظرفیت‌های کلان کشور و همه افرادی که قلبشان برای ایران می‌تپد استفاده کرد.

وی گریزی به فراکسیون امید مجلس دهم زد و با بیان اینکه این فراکسیون طبق سیاست‌های حزبی عمل نکرد، افزود: این فراکسیون به عنوان نماینده مردم، پیگیر سیاست‌های گروه و جریان حامی خود نبود. اگر چه برخی از آن‌ها به وظایف خود خوب عمل کردند، ولی بیشتر آن‌ها دنبال مسائل محلی بودند.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->