ماجرای خوانندگی سفیر کره جنوبی در ایران مهران مدیری به دیدار اکبر زنجان‌پور رفت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) ساخت بزرگ‌ترین استودیوی تولید مجازی آسیا در ایران سید محمدرضا طاهری، شاگرد استاد شهریار، درگذشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + علت بازگشت «سیدبشیر حسینی» به تلویزیون با «داستان شد» جایزه ادبی گنکور به «کمال داوود» نویسنده فرانسوی ـ الجزایری رسید تصاویر نعیمه نظام‌دوست در سریال «لالایی» در باب اهمیت شناسنامه هویتی خراسان رضوی صحبت‌های مدیر شبکه نسیم درباره بازدید میلیونی «بگو بخند» پخش فصل جدید «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار اعلام زمان خاک‌سپاری «محمدحسین عطارچیان»، خوش‌نویس پیشکسوت بازیگران «گلادیاتور ۲» در ژاپن پژمان بازغی با «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» در موزه سینما دلیل خداحافظی جشنواره برلین از رسانه اجتماعی ایکس چیست؟ سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نفوذ فرهنگ بیگانه با ارتقای آگاهی‌های عمومی و ترویج اخلاق ایرانی‌اسلامی تدبیر می‌شود نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است
سرخط خبرها

متواضع‌ترین اشخاص در بیان امام‌هادی (ع)

  • کد خبر: ۳۷۶۰۴
  • ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۹
متواضع‌ترین اشخاص در بیان امام‌هادی (ع)
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمدرضا جواهری - عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد
نشانه‌های تواضع بالا و برتر چیست؟ متواضع‌ترین انسان کیست؟ امام‌هادی (ع) در پاسخ به این پرسش فرموده‌اند: «اشد الناس تواضعا اعظمهم حلما و انداهم کفا و امنعهم کنفا (کشف‌الغمه فی معرفه‌الائمه، ج ۲، ص ۳۸۷؛ بحارالانوار، ج ۵۳، ص ۱۷۴؛ ج ۷۸۹، ص ۳۶۷) متواضع‌ترین مردم، بزرگ‌ترین آنان در علم و بردباری و بخشنده‌ترین آنان و دلاورترین و نیرومندترین و مدافع‌ترین آنان در پناه‌دادن و حمایت‌کردن است.»
امام‌دهم (ع) در این حدیث اخلاقی، برترین و بالاترین سطح تواضع را روشن ساخته‌اند و ۳ نشانه متواضع‌ترین انسان‌ها را آموزش داده‌اند.
باید این صفات ارزشمند اخلاقی را شناخت و به آن‌ها آراسته شد. امام با جمله «اشد الناس تواضعا» از فروتن‌ترین افراد سخن می‌گویند و شدیدترین انسان‌ها در تواضع را نشان داده‌اند. چون می‌خواهند اوج را نشان دهند، ۳ صفت و نشانه را با صیغه افعل‌تفصیل تبیین کرده‌اند. حلم به‌معنای بردباری و شکیبایی و صبر و خردمندی و عقل‌گرایی است. اصل حلم یک فضیلت اخلاقی است، اما سطح‌ها، لایه‌ها، مراتب و درجاتی دارد. امام‌هادی (ع) در جمله «اعظمهم حلما» باعظمت‌ترین افراد در حلم را از پیشگامان و بالاترین متواضعان می‌شناسند. حلیم‌ترین و صبورترین انسان‌ها برجسته‌ترین آنان در فروتنی است. حلم صغیر، اندک، محدود و موقت نیز ارزشمند است، اما باحلم‌ترین افراد، پیشروترین آنان در تواضع است. سخاوت، بخشندگی و جود و کرم و جوانمردی و دست‌ودل‌بازبودن و بلندنظری است. امام‌هادی (ع) در جمله «انداهم کفا» متواضع‌ترین آدمیان در امور اقتصادی و مالی را بخشنده‌ترین آنان اعلام کرده‌اند. آن کسی که بیش از دیگران انفاق می‌کند و دست‌ودل‌باز است و سخاوتش افزون‌تر از دیگران است، متواضع‌ترین انسان‌هاست. «کنف» با فتحه کاف‌ونون به‌معنای پناه‌دادن و در آغوش و دامان‌گرفتن و در حمایت خود قراردادن و عضو خانواده خود شناختن است.
امام‌هادی (ع) در جمله «امنعهم کنفا» به همه اعلام کرده‌اند انسانی که سرسخت‌ترین پشتیبانی و حمایت کامل را از کسی که پناه می‌جوید به‌انجام برساند و هر مؤمنی را در کنف خود بگیرد و از همه خطرات و بدی‌ها حفظ کند و او را همچون عضو خانواده خود ببیند، متواضع‌ترین انسان‌هاست. طبق این حدیث، تواضع و حلم و سخاوت و حمایت، ۴ صفت زیبای اخلاقی‌اند. قله و اوج تواضع چیست؟ باحلم‌ترین و باسخاوت‌ترین و نیرومندترین مردم در ارج‌نهادن به بی‌پناهان و بیچارگان باایمان، بر قله کوه تواضع صعود کرده است و به بالاترین درجه تواضع رسیده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->