واکنش اعتراضی جوانان لبنانی به جلوگیری از پرواز تهران - بیروت مهاجرانی: امنیت دانشجویان برای دولت وظیفه و اولویت است اعتراف بن‌گویر: توافق آتش‌بس غزه ورشکستگی امنیتی و سیاسی است انفجار‌های پیاپی در فرودگاه نظامی در جنوب سوریه (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) گروسی خبر داد: تأخیر در انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران انگلیس و ترامپ بر سر چگونگی پیشرفت مذاکرات صلح اوکراین توافق کردند (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) سفر غیررسمی پزشکیان به تبریز (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) دستور ویژه سردار رادان برای دستگیری عاملان حمله به دانشجوی دانشگاه تهران تظاهرات مردم اردن در اعتراض به طرح ترامپ برای آواره کردن مردم غزه (جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳) القسام: فردا (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) سه اسیر صهیونیست را آزاد می‌کنیم سفیر ایران در یمن: از صلح و ثبات منطقه حمایت می‌کنیم | ایران در صف اول مقابله با داعش و القاعده بود حمله افراد مسلح به مرزبانان در بانه | ۳ مرزبان مجروح شدند (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) شکایت ۱۴ ایالت از ترامپ و ماسک وزیر امورخارجه به عمان سفر می‌کند سفیر ایران در لبنان: دولت لبنان نباید مانع پرواز هواپیما‌های ایرانی باشد واکنش وزیر اقتصاد به استیضاح خود در مجلس | به سؤالات نمایندگان پاسخ می‌دهم ویدئو | تحقیر خبرنگار CNN توسط ترامپ آمریکا روسیه را تهدید به حمله نظامی کرد آیت‌الله علم‌الهدی: موضع رئیس جمهور در قبال مذاکره هوشیارانه بود | چرا مذاکره با آمریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست؟ زلنسکی مدعی حمله روسیه با پهپاد به نیروگاه اتمی چرنوبیل شد+ فیلم الحوثی: زرادخانه نظامی ما توان خود را بازیابی کرده است لبنان با ماندن نظامیان اشغالگر در جنوب این کشور مخالفت کرد هواپیمای حامل وزیر خارجه آمریکا دچار نقص فنی شد (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) مستند #پرچمداران بخش خصوصی؛ پیشگامان پیشرفت، امروز ساعت ۱۵ پخش می‌شود + فیلم (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) حضور رهبر انقلاب در مسجد مقدس جمکران + فیلم رژیم صهیونیستی مناطق مختلف لبنان را آماج حملات خود قرار داد (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) منابع مالی دولت برای بسته کمک‌معیشتی ماه رمضان تأمین شد فرمان ترامپ برای آغاز نبرد تعرفه‌های متقابل تجاری صادر شد
سرخط خبرها

برایان هوک از سمتش استعفا می‌کند | آبرامز جایگزین هوک

  • کد خبر: ۳۷۸۷۴
  • ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۳
برایان هوک از سمتش استعفا می‌کند | آبرامز جایگزین هوک
برایان هوک، نماینده دولت آمریکا در امور ایران به روزنامه نیویورک‌تایمز گفته از سمتش استعفا می‌کند
به گزارش شهرآرانیوز، برایان هوک، نماینده دولت آمریکا در امور ایران به روزنامه نیویورک‌تایمز گفته از سمتش استعفا می‌کند.
 
برایان هوک یکی از معدود مقام‌های آمریکایی است که از خانه‌تکانی‌های دستگاه سیاست خارجی آمریکا در امان مانده و بعد از اخراج «رکس تیلرسون» از سمت وزیر خارجه آمریکا سمتش را حفظ کرده بود.

نیویورک‌تایمز نوشته هوک قرار است روز پنجشنبه استعفای خود از سمت نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران اعلام کند.

روزنامه آمریکایی گفته خروج هوک ۵۲ ساله هر گونه شانس باقی مانده برای دیپلماسی با ایران قبل از اتمام دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ را از بین خواهد بود.

هوک، موضع‌گیری‌های بسیار تند و افراطی علیه ایران اتحاذ می‌کرد، اما از ضرورت گفت‌وگوی مستقیم با ایران هم سخن می‌گفت.

روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته با وجود این، هوک برای ایرانی‌ها و برخی از منتقدانش در اروپا صرفاً مدافع سیاست‌هایی بود که هدف آن ایجاد فروپاشی در ایران بود.

«الیوت آبرامز» که در حال حاضر نماینده دولت آمریکا در امور ونزوئلا است جایگزین برایان هوک خواهد شد.

هوک در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک‌تایمز گفت: «هیچ وقت زمان مناسبی برای رفتن نیست.»

خروج برایان هوک در حالی صورت می‌گیرد که دولت ترامپ حتی به گفته ارشدترین مقام‌های دولت او در سیاستش در قبال ایران به اهدافش دست پیدا نکرده است.

«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا چند روز پیش در جلسه‌ای در مجلس سنا اذعان کرد که سیاست موسوم به کارزار فشار حداکثری علی‌رغم محدود کردن درآمد‌های نفتی ایران به اهداف اصلی خودش دست پیدا نکرده است.

هوک در مصاحبه با نیویورک‌تایمز گفت: «گاهی سفر مسئله اصلی است و گاهی مقصد. درباره راهبرد ما در قبال ایران، مسئله هر دو است. ما دوست داریم به توافقی جدید با رژیم دست پیدا کنیم. اما همزمان، فشار‌های ما منابع مالی آن‌ها را نابود کرده است.»

وی اضافه کرد: «با هر ملاکی که بسنجیم، رژیم و نائبان تروریستی آن‌ها نسبت به سه سال و نیم قبل‌تر ضعیف‌تر شده‌اند. به توافق برسیم یا نرسیم، خیلی موفق عمل کرده‌ایم.»

این دیدگاه برایان هوک مخالفان بسیار جدی دارد. «وندی شرمن»، قائم‌مقام سابق وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه در نشستی که در هوک هم در آن حضور داشت گفت که راهبرد دولت آمریکا در قبال ایران چیز جز مجموعه‌ای از تاکتیک‌ها نبوده و دولت ترامپ هیچ راهبردی در قبال ایران نداشته است.

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

او وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماه‌های اخیر روی تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران که از روز ۱۸ اکتبر منقضی خواهد شد قرار گرفته است. انقضای این تحریم‌ها یکی از مفاد توافق هسته‌ای برجام است.
 
با این حال، چنانچه منابع غربی هم گفته‌اند این قطعنامه شانسی برای موفقیت ندارد.
 
منبع:فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->