اعتکاف، امروز به یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات معنوی کشور تبدیل شده است

  • کد خبر: ۳۸۰۱۴۲
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۹
اعتکاف، امروز به یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات معنوی کشور تبدیل شده است
مسئول ستاد مردمی اعتکاف کشور گفت: اعتکاف امروز با شرکت بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر، به یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات معنوی کشور تبدیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعلیرضا تکیه‌ای امروز (شنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۴) در همایش مردمی فعالان اعتکاف استان ایلام که در مجتمع فرهنگی لاله شهر ایلام برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای اعتکاف در منظومه معارف اسلامی اظهار کرد: اعتکاف یکی از جلوه‌های عمیق بندگی و از ظرفیت‌های بی‌بدیل تربیتی در اسلام است که پیامبر اکرم (ص) اهتمام ویژه‌ای به آن داشتند و حتی اعتکاف فوت‌شده خود را جبران می‌کردند.

وی افزود: اگر خداوند متعال ضعف و ناتوانی انسان را در نظر نمی‌گرفت و راه جبران را تعریف نمی‌کرد، بسیاری از ما توفیق حرکت در مسیر الهی را نداشتیم؛ اما از سر لطف، تکالیف را متناسب با وسع انسان قرار داد و همین نگاه رحمانی، بستر شکل‌گیری جریان‌هایی همچون اعتکاف را فراهم کرد.

مسئول ستاد مردمی اعتکاف کشور گفت: یکی از پرده‌های لطف الهی، سپردن امور دینی به مردم است؛ همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب تأکید کرده‌اند هر کاری که به مردم واگذار شد، هم قوت گرفت و هم گسترش یافت. اعتکاف نمونه روشن این رویکرد مردمی است که امروز به یک جریان فراگیر، منسجم و نهادینه در کشور تبدیل شده است.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب در دیدار سال ۱۳۹۳ فعالان اعتکاف تصریح کرد: معظم‌له تأکید کردند اعتکاف به دلیل گستردگی، نیازمند نهادسازی و برنامه‌ریزی هوشمندانه است؛ برنامه‌ای که هم خلوت معتکف را حفظ کند و هم موجب انگیزه‌بخشی و ماندگاری اثرات معنوی شود. این رهنمود‌ها طی یک دهه گذشته به‌صورت جدی دنبال شده و امروز ثمرات آن به‌وضوح قابل مشاهده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین تکیه‌ای ادامه داد: امروز اعتکاف کشور دارای اسناد راهبردی، شورا‌های علمی و پژوهشی، دستورالعمل‌های تخصصی، کتاب کار معتکفین، محتوای ویژه جوانان و نوجوانان و شبکه فعال فضای مجازی است که همه اینها در راستای تثبیت حال معنوی جوانان طراحی شده‌اند.

وی با اشاره به رشد چشمگیر آمار معتکفین گفت: پیش از انقلاب، اعتکاف جمعیتی محدود داشت، اما امروز با عبور از مرز یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر، به یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات معنوی کشور تبدیل شده است که بیش از نیمی از آن را دهه هشتادی‌ها تشکیل می‌دهند؛ جوانانی که طبق نظرسنجی‌ها، عمیق‌ترین لذت معنوی خود را در مناجات‌های نیمه‌شب تجربه کرده‌اند.

وی تأکید کرد: اعتکاف امروز تنها یک مراسم عبادی نیست بلکه یک سرمایه راهبردی برای آینده فرهنگی و معنوی کشور است که می‌تواند حال سه‌روزه انسان را به سبک زندگی ۳۶۵ روزه تبدیل کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.