به گزارش شهرآرانیوز، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هماکنون بیش از ٥٠٠ هزار نفر از اتباع کشورهای دیگر در مدارس کشور تحصیل میکنند گفت: تمایز مهمش در این است که این دانشآموزان در کنار بچههای ایرانی تحصیل میکنند ما دانشآموزان اتباع را جدا نکردیم.
وی ادامه داد: در برخی مدارس جنوبی تهران تعداد اتباع مدرسه بیشتر از دانشآموزان ایرانی بوده است. حتی یکی از مدارسی که خودم سر زدم مدیر مدرسه کارهای مهمی برای تغذیه رایگان آنها و کمکهای معیشتی به خانواده آنها میکرد. یعنی حضور در مدرسه تنها بستری برای آموزش نیست بلکه دانشآموزان اتباع کمکهایی هم دریافت میکنند.
حاجی میرزایی افزود: مدیران مدارس برای این دانشآموزان کفش و لباس تهیه میکنند و هر روز هم تغذیه میدهند. ما بدون هیچ محدودیتی امسال هم آموزش را در اختیار اتباع کشورهای دیگری که در ایران زندگی میکنند قرار میدهیم.
کمیساریای بینالمللی باید از دانشآموزان اتباع حمایت کند
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: شاید یکی از گلایههای ما این است که کمیساریای بینالمللی باید از این دانشآموزان حمایت کند، برخی از کشورها تعداد کمی از این دانشآموزان را تحت پوشش قرار میدهند، اما خدمات بهتری هم دریافت میکنند ما درخواستمان این است که حالا که وارد فضای مجازی شدهایم و آموزشها را مجازی ارائه میدهیم کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بیاید و برای همه این دانشآموزانی که مربوط به همه کشورها هستند تبلت مناسب تهیه کند ما حتی برای واردات اینها هم دچار مشکل هستیم متأسفانه نه تنها تحریم مسائل اقتصادی را در برگرفته بلکه بهداشت، سلامت و آموزش ما را هم تحت تأثیر قرار داده است.
وی تصریح کرد: بنابراین ما این آموزش را به اتباع میدهیم و در هر شرایطی هم این آموزش ادامه دارد. اما وقتی که آموزش به سمت آموزشهای غیرحضوری میرود و موضوع دسترسی به تبلت مطرح میشود محرومترینها بیشتر آسیب میبینند و اینکه احتمالاً ترکتحصیل در این اقشار بیشتر است برای محافظت از تحصیل این دانشآموزان درخواست میکنم مجموعه سازمانهای بینالمللی کمک کنند.
منبع: روزنامه ایران، هدی هاشمی، ۱۸ مرداد ۱۳۹۹