تصادف مرگبار در جاده قم کاشان با سه فوتی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای قرارداد همکاری ایران و روسیه برای تحقیقات سلولی و ژن‌درمانی تصادف تریلی و مینی بوس در خواف با پنج مصدوم (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) لاک‌پشت غول‌پیکر صد ساله‌ برای نخستین‌بار مادر شد + عکس صالحی‌امیری وارد ترکیه شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازداشت ۸۴ نفر درخصوص فروش سؤالات کنکور ۱۴۰۴ ایران، رتبه سوم جهان در بحران فرونشست زمین | خراسان رضوی، رکورددار این مخاطره در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی
سرخط خبرها

خانه‌داری و خروج از روزمرگی

  • کد خبر: ۳۸۲۰۴
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲
خانه‌داری و خروج از روزمرگی
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روانشناسی
کلافگی، خستگی، بی‌حوصلگی و خیلی کلمات دیگر هم قادر به وصف حال این روزهایش نیست. از کار یکنواخت و تمام‌نشدنی خانه، سر و کله زدن با بچه‌ها و سرگرم‌کردن آن‌ها، در خانه ماندن و دور بودن از دیگران بیزار شده است. هرروز تلفن را برمی‌دارد و با خواهرش ساعت‌ها حرف می‌زند. حرف‌زدن که نه، بیشتر گله و شکایت می‌کنند. خودشان می‌گویند افسردگی گرفته‌اند از این خانه ماندن مداوم، ولی راه چاره‌ای هم ندارند.
اوقات زنان خانه‌دار این روز‌ها سخت‌تر از قبل می‌گذرد. اگرچه شیوع کرونا اوضاع زندگی همه مردم شهر، کشور و دنیا را به‌شدت به هم ریخته است، این محدودیت اجباری حال روحی زنان و مادرانی را که باید بنشینند و اوقاتشان را در چهاردیواری خانه سپری کنند دگرگون‌تر کرده است. از سویی، با شوهرانی روبه‌رو هستیم که اوضاع اقتصادی شرایط کاری‌شان را بدتر، و آنان را به‌شدت درگیر مسائل مالی کرده است و ذهن آرامی ندارند. از سوی دیگر با زنانی روبه‌رو شده‌ایم که از مسئولیت‌های خانه و زندگی خسته‌اند. انجام امور مداوم و تکراری به‌شدت بر روحیه افراد تأثیر می‌گذارد و انگیزه و شور زندگی را از بین می‌برد به طوری که خانم خانه گاه رفتار‌های ضرور مانند رتق و فتق امور بچه‌ها یا پختن غذا را هم به‌اجبار انجام می‌دهد. این یعنی ملال.

ملال یک وضعیت دامن‌گیر و وسیع است. با افسردگی تفاوت دارد، زیرا همه دچار افسردگی نمی‌شوند و اگر هم شدند با رفتن به مشاور درمان خواهند شد. خستگی جسمی هم نیست که با خوابیدن و استراحت کردن برطرف شود. ملال روحی اتفاقی است که در ذهن شما می‌افتد. با عقل سر و کار دارد. هر لحظه و هر ساعت هزار و یک سؤال بی‌جواب در ذهنتان عبور می‌کند: خانه‌داری به چه دردی می‌خورد؟ کی می‌بینه که صبح تا شب چه‌کار می‌کنی؟ کی قدر تو رو می‌دونه؟ چرا تو این سن این‌قدر بی‌فایده مونده‌م؟ چرا درس نخوندم؟ که چی؟ لیاقت من این زندگی بود؟ این‌ها ذهن را درگیر و جسم را رنجور می‌کند و از من و تو زنی می‌سازد که دیگر آن انرژی و توان سابق را نداریم. سابق که می‌گویم مربوط به ۵ سال و ۱۰ سال پیش نیست بلکه شاید همین سال گذشته باشد.

ملال یک بیماری نیست، اما در طولانی‌مدت می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های خلقی و روحی دیگری همچون افسردگی شود. ملال در ابتدای راه، کیفیت زندگی را تهدید می‌کند. نمی‌توانید مادری پرانرژی باشید که از عهده وظایف و مسئولیت‌های خود برآید. این ناتوانی می‌تواند کیفیت زندگی همه اعضای خانواده را پایین بیاورد. مراقبت و نگهداری از فرزندان به توان روحی شما بستگی دارد و شیوه رفتار با همسرتان هم باز به حال شما وابسته است.

وقتی توان تغییر شرایط بیرونی و محیطی را نداریم، یک خانم خانه‌دار چه فرزند داشته باشد چه نداشته باشد، خودش باید برای خارج شدن از روزمرگی تلاش کند. تا می‌توانید کار‌های تکراری هرروز را به شکلی متفاوت شروع و تمام کنید. هرقدر امکان دارد، ذهنتان را به چالش بکشید و البته شرایط مالی و موقعیت زندگی‌تان را در نظر بگیرید. اگر اوضاع روحی‌تان مدت‌هاست در ملال‌زدگی باقی مانده است، از مشاور کمک بگیرید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->