آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ مصرف «ریتالین» توسط دانشجویان و دانش‌آموزان چه عوارضی دارد؟ درخواست بازنشستگان از مدیرعامل تأمین اجتماعی: معوقات ۷ماهه متناسب‌سازی پرداخت شود تلاش برای تأمین پایدار دارو‌های حیاتی بیماران خاص مصرف دخانیات، مهم‌ترین عامل تسریع‌کننده بروز سرطان ریه  کشف بیش از ۱۰۰۰ دُز قرص تقلبی در مشهد (۴ دی ۱۴۰۳) اقدام بی شرمانه تعمیرکار آبگرمکن در منزل مشتری همراهی مردم، راه‌حل عبور از ناترازی انرژی متلاشی شدن چند باند سرقت در روز‌های اخیر توسط پلیس مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند آلودگی هوا تا پایان هفته جاری  ۱۳ مرکز درمانی جدید در مشهد مجوز گردشگری سلامت دریافت کردند اسراف برق در سطح شهر مشهد در روزهای بحران ناترازی | لامپ اضافه خاموش! تصمیم مسئولان پس از ۲ روز آلودگی هوا در مشهد: مدارس تعطیل، ادارات باز، اما در خانه بمانید! آغاز طرح تشدید نظارت بر ناوگان مسافربری در جاده‌های خراسان رضوی (۴ دی ۱۴۰۳) راهکار‌های درمان بیماری‌های ویروسی: نوشیدن مایعات گرم و دمنوش عسل و آویشن کاهش احتمال ابتلا به سرطان‌ سر و گردن با مصرف چای و قهوه بازدید شبانه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی از زندان سرخس | اعطای ۳ تا ۵ روز مرخصی به زندانیان واجد شرایط قانونی آیا اوزمپیک در کاهش وزن معجزه می‌کند؟ وقوع رگبار و رعد‌وبرق در ۵ استان طی امروز و فردا (۴ و ۵ دی ۱۴۰۳) ورود قرص‌های سقط جنین به بازار خودسرانه دارو نخورید صدور پروانه مطب برای پزشکان متعهد خدمت آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) خبر‌های نویدبخش برای درمان نوروبلاستوما در کودکان حکم قصاص قاتل محیط‌بانان بوانات اجرا شد آزمون شخصیت‌شناسی و روانی به فرایند دریافت گواهینامه اضافه شود بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟
سرخط خبرها

دستبرد ۱۲ میلیونی پسر ۹ ساله

  • کد خبر: ۳۸۸۹۹
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳
دستبرد ۱۲ میلیونی پسر ۹ ساله
کودک بازیگوش از طریق گوشی پدرش حساب بانکی او را خالی کرد
مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ تا چشمش به صفحه موبایلش افتاد، چشمانش از تعجب باز شد و پوست صورتش مثل گُر گرفته‌ها سرخ شد. چند مرتبه اعداد را با هم جمع بست و صفر‌ها را کنار هم قرار داد و بعد یکی را از انتها حذف کرد و هر بار به یک جواب رسید. رقم کسر شده از حسابش در چند مرحله تراکنش ۱۲ میلیون تومان را نشان می‌داد. مرد جوان موضوع را با همسرش درمیان گذاشت، اما او هم از این موضوع بی‌اطلاع بود.

صبح پنجشنبه بیست‌و‌سوم مرداد مرد جوان به پلیس فتای نیشابور مراجعه و موضوع را با کارشناسان این پلیس تخصصی مطرح کرد. شاکی پرونده در اظهاراتش مدعی شد که در چند روز اخیر چند پیامک انتقال وجه به مبالغ یک میلیون و دو میلیون تومان دریافت کرده که در مجموع ۱۲ میلیون تومان تاکنون از حسابش کسر شده است.

با گشوده شدن این پرونده کلاهبرداری مجازی، تحقیقات مأموران در فضای سایبری آغاز شد و شماره تلفن همراه مال‌باخته مورد بررسی دقیق قرار گرفت. وجوه کسر شده همگی به یک حساب مشخص واریز شده بودند. در ادامه تحقیقات نیز مشخص شد که اقدامات اینترنتی همگی با خط شاکی صورت گرفته و حتی نقطه آنتن‌دهی این تراکنش‌ها هم دقیقا به خانه مرد جوان بر گشته است.


خرید اینترنتی برای بالا رفتن سطح کاربری

مرد جوان از تعجب داشت شاخ در می‌آورد. چطور ممکن بود که همه این تراکنش‌ها از طریق گوشی و خط تلفن همراهش انجام شده باشد. تحقیقات این پرونده ادامه داشت تا اینکه ردپای یکی از بازی‌های اینترنتی نصب شده روی گوشی تلفن‌همراه مال‌باخته در پرونده پیدا شد، اما آنچه در مورد این نرم‌افزار وجود داشت این بود که امکان هک شماره حساب شاکی پرونده را نداشته است.

در این لحظه حقیقت ماجرای این کلاهبرداری اینترنتی فاش شد. پسر خردسال مال‌باخته که تنها ۹ سال دارد سرانجام به حرف آمد و حقیقت پول‌های کسر شده از حساب پدرش را برای پلیس فاش کرد.
پسر بچه به افسر تحقیق پرونده گفت: «زمانی که پدرم از سر کار به خانه می‌آمد من گوشی تلفن همراهش را برای بازی بر‌می‌داشتم. اخیرا یک بازی اینترنتی نصب کرده بودم که برای بالا بردن سطح کاربری نیاز به خرید‌های درون شبکه‌ای داشت و من نیز برای اینکه از رقبایم عقب نیفتم با کارت بانکی پدرم بسته‌های پیشنهادی ارتقای سطح بازی را خریداری می‌کردم. ابتدا فکر می‌کردم مبالغ زیاد نیستند، اما وقتی متوجه شدم که ۱۲ میلیون تومان از حساب پدرم کسر شده دست از بازی کشیدم و از ترس حقیقت را به او نگفتم.»


هک و باج‌افزار‌های جذاب

روز گذشته رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی درباره این پرونده گفت: نظارت نداشتن برخی از خانواده‌ها بر رفتار فرزندان خردسالشان درباره کاربری تلفن‌های همراه موجب بروز حوادثی از این قبیل می‌شود. به گونه‌ای که کودکان با نصب برخی از بازی‌ها که بعضا آیکون‌های جذابی برای سن آن‌ها دارند به دروازه ناسالم فضای مجازی وارد می‌شوند و، چون قدرت و تحلیل و بررسی پایینی دارند، به راحتی در دام کلاهبرداران و یا سودجویان می‌افتند.
 
برخی از نرم‌افزار‌ها و بازی‌های تولید شده در بستر فضای مجازی ماهیت باج‌افزار یا هک دارند و کودک به محض نصب و اجرای آن‌ها امکان دسترسی به اطلاعات تلفن همراه پدر یا مادر خود را پیدا می‌کند. برخی بازی‌های تلفن همراه هم خرید‌های درون شبکه‌ای دارد و، چون کودکان مخاطب اصلی آن‌ها هستند، سازنده برای ایجاد دسترسی بیشتر کاربر، امکاناتی را برای او درنظر می‌گیرد که مستلزم پرداخت وجه از طریق اینترنت می‌باشند. طبق تحقیقات کارشناسان ما بعضی از این بازی‌های اینترنتی نیز متصل به شبکه‌های قمار و شرط‌بندی و سایت‌های فیشینگ هستند که به محض نصب و راه‌اندازی، نرم‌افزار مربوط فعال می‌شود و اقدام به برداشت اطلاعات مالک گوشی تلفن همراه می‌کند.
سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: این پرونده نیز ماهیت کلاهبرداری نداشته و فرزند شاکی در یک نرم‌افزار قانونی اقدام به خرید درون شبکه‌ای کرده است که البته تحقیقات درباره این ماجرا ادامه دارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->