نتایج تکان دهنده درباره مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا گیاه ضدسرماخوردگی قوی در آشپزخانه شما! سارق نسخه‌های تاریخی مقبره «شاه نعمت‌الله‌ولی» به دام افتاد سرگذشت تلخ یک زن؛ از اعتیاد تا فرزندآزاری این واقعاً یک «بحران» است کشف اسکلت یک زن متعلق به ۳۲۰۰ سال پیش در شهرستان بابل اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال‌احمر درخصوص احتمال وقوع طوفان تندری و سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد؛ ردّپای مرد مستأجر در ناپدیدشدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است
سرخط خبرها

دستبرد ۱۲ میلیونی پسر ۹ ساله

  • کد خبر: ۳۸۸۹۹
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳
دستبرد ۱۲ میلیونی پسر ۹ ساله
کودک بازیگوش از طریق گوشی پدرش حساب بانکی او را خالی کرد
مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ تا چشمش به صفحه موبایلش افتاد، چشمانش از تعجب باز شد و پوست صورتش مثل گُر گرفته‌ها سرخ شد. چند مرتبه اعداد را با هم جمع بست و صفر‌ها را کنار هم قرار داد و بعد یکی را از انتها حذف کرد و هر بار به یک جواب رسید. رقم کسر شده از حسابش در چند مرحله تراکنش ۱۲ میلیون تومان را نشان می‌داد. مرد جوان موضوع را با همسرش درمیان گذاشت، اما او هم از این موضوع بی‌اطلاع بود.

صبح پنجشنبه بیست‌و‌سوم مرداد مرد جوان به پلیس فتای نیشابور مراجعه و موضوع را با کارشناسان این پلیس تخصصی مطرح کرد. شاکی پرونده در اظهاراتش مدعی شد که در چند روز اخیر چند پیامک انتقال وجه به مبالغ یک میلیون و دو میلیون تومان دریافت کرده که در مجموع ۱۲ میلیون تومان تاکنون از حسابش کسر شده است.

با گشوده شدن این پرونده کلاهبرداری مجازی، تحقیقات مأموران در فضای سایبری آغاز شد و شماره تلفن همراه مال‌باخته مورد بررسی دقیق قرار گرفت. وجوه کسر شده همگی به یک حساب مشخص واریز شده بودند. در ادامه تحقیقات نیز مشخص شد که اقدامات اینترنتی همگی با خط شاکی صورت گرفته و حتی نقطه آنتن‌دهی این تراکنش‌ها هم دقیقا به خانه مرد جوان بر گشته است.


خرید اینترنتی برای بالا رفتن سطح کاربری

مرد جوان از تعجب داشت شاخ در می‌آورد. چطور ممکن بود که همه این تراکنش‌ها از طریق گوشی و خط تلفن همراهش انجام شده باشد. تحقیقات این پرونده ادامه داشت تا اینکه ردپای یکی از بازی‌های اینترنتی نصب شده روی گوشی تلفن‌همراه مال‌باخته در پرونده پیدا شد، اما آنچه در مورد این نرم‌افزار وجود داشت این بود که امکان هک شماره حساب شاکی پرونده را نداشته است.

در این لحظه حقیقت ماجرای این کلاهبرداری اینترنتی فاش شد. پسر خردسال مال‌باخته که تنها ۹ سال دارد سرانجام به حرف آمد و حقیقت پول‌های کسر شده از حساب پدرش را برای پلیس فاش کرد.
پسر بچه به افسر تحقیق پرونده گفت: «زمانی که پدرم از سر کار به خانه می‌آمد من گوشی تلفن همراهش را برای بازی بر‌می‌داشتم. اخیرا یک بازی اینترنتی نصب کرده بودم که برای بالا بردن سطح کاربری نیاز به خرید‌های درون شبکه‌ای داشت و من نیز برای اینکه از رقبایم عقب نیفتم با کارت بانکی پدرم بسته‌های پیشنهادی ارتقای سطح بازی را خریداری می‌کردم. ابتدا فکر می‌کردم مبالغ زیاد نیستند، اما وقتی متوجه شدم که ۱۲ میلیون تومان از حساب پدرم کسر شده دست از بازی کشیدم و از ترس حقیقت را به او نگفتم.»


هک و باج‌افزار‌های جذاب

روز گذشته رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی درباره این پرونده گفت: نظارت نداشتن برخی از خانواده‌ها بر رفتار فرزندان خردسالشان درباره کاربری تلفن‌های همراه موجب بروز حوادثی از این قبیل می‌شود. به گونه‌ای که کودکان با نصب برخی از بازی‌ها که بعضا آیکون‌های جذابی برای سن آن‌ها دارند به دروازه ناسالم فضای مجازی وارد می‌شوند و، چون قدرت و تحلیل و بررسی پایینی دارند، به راحتی در دام کلاهبرداران و یا سودجویان می‌افتند.
 
برخی از نرم‌افزار‌ها و بازی‌های تولید شده در بستر فضای مجازی ماهیت باج‌افزار یا هک دارند و کودک به محض نصب و اجرای آن‌ها امکان دسترسی به اطلاعات تلفن همراه پدر یا مادر خود را پیدا می‌کند. برخی بازی‌های تلفن همراه هم خرید‌های درون شبکه‌ای دارد و، چون کودکان مخاطب اصلی آن‌ها هستند، سازنده برای ایجاد دسترسی بیشتر کاربر، امکاناتی را برای او درنظر می‌گیرد که مستلزم پرداخت وجه از طریق اینترنت می‌باشند. طبق تحقیقات کارشناسان ما بعضی از این بازی‌های اینترنتی نیز متصل به شبکه‌های قمار و شرط‌بندی و سایت‌های فیشینگ هستند که به محض نصب و راه‌اندازی، نرم‌افزار مربوط فعال می‌شود و اقدام به برداشت اطلاعات مالک گوشی تلفن همراه می‌کند.
سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: این پرونده نیز ماهیت کلاهبرداری نداشته و فرزند شاکی در یک نرم‌افزار قانونی اقدام به خرید درون شبکه‌ای کرده است که البته تحقیقات درباره این ماجرا ادامه دارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->