ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه قضاییه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در مسابقه اتومبیلرانی ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتابخوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تولید ماده اولیه واکسن کرونا در ایران

  • کد خبر: ۳۸۹۶۹
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۲
تولید ماده اولیه واکسن کرونا در ایران
رئیس سازمان غذا و دارو: واکسن کرونای ایرانی فاز حیوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است و ماده اولیه این واکسن توسط برخی شرکت‌ها تولید شده است.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا شانه ساز در جمع خبرنگاران درباره نحوه توزیع واکسن آنفلوانزا گفت: اولین بخش این واکسن در شهریورماه در اختیار معاونت بهداشتی وزارت بهداشت قرار می‌گیرد تا برای گروه‌های در معرض خطر مورد استفاده قرار بگیرد. امیدواریم امسال تولید داخلی این واکسن بخشی از نیاز کشور را تأمین کند و در سال‌های بعد بخش اعظم یا تمام نیاز کشور توسط تولید داخل تأمین خواهد شد و نگرانی ما از بابت این که طرف‌های خارجی به دلیل تحریم این دارو را به ما ندهند رفع می‌شود.
 

پیش بینی تأمین ۵ تا ۶ برابری واکسن آنفلوانزا

وی با بیان این که ما امسال ۵ تا ۶ برابر سال گذشته پیش بینی تأمین و واردات واکسن آنفلوانزا کرده ایم خاطرنشان کرد: بیش از دو میلیون واکسن تولید داخل نیز امسال وارد بازار می‌شود. اگر استفاده بیشتر از ماسک و ضدعفونی کننده‌ها صورت بگیرد خطر آلودگی با آنفلوانزا کاهش می‌یابد و نیاز به واکسن آنفلوانزا کاهش خواهد یافت.

شانه‌ساز با بیان این که واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های خاص و هدف رایگان است، تصریح کرد: برای اینکه قیمت واکسن آنفلوانزا افزایش نیابد آن را با ارز دولتی تأمین خواهیم کرد و بخش عمده این واکسن‌ها وارداتی خواهد بود.

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤالی مبنی بر تبلیغات پیش فروش دارو و واکسن کرونا تشریح کرد: مردم به این تبلیغات به هیچ وجه توجه نکنند و الان در دنیا توسط مراجع رسمی سؤالات بسیار زیاد و بدون جوابی درباره واکسن کرونا مطرح است و اگر کسی ادعای پیش فروش واکسن در کشور داشته باشد مورد تأیید مراجع ذی صلاح نیست؛ پیش خرید واکسن کرونا از برخی شرکت‌های تولید واکسن در جهان توسط برخی کشور‌ها صورت گرفت است که این کشور‌ها پول مازاد دارند و تنها دو کشور پیش خرید واکسن کرونا را انجام داده اند و منابع بادآورده‌ای دارند و هیچ عقل سلیمی این همه پول را در بخش غیرمطمئن این گونه سرمایه گذاری نمی‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر نحوه تعامل ایران با روسیه برای تأمین واکسن کرونا گفت: قطعاً اگر واکسن کرونا در هر کشوری ساخته شود ابتدا برای مردم خود آن کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. البته ما در صدد گرفتن دانش فنی و جدیدعلمی از روسیه هستیم و اگر میزان تولیدات واکسن کرونای روسی بالا برود و تا آن زمان واکسن تولید داخل خودمان به نتیجه نرسیده باشد، برای واردات آن اقدام می‌کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این که واکسن کرونای ایرانی فاز حیوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است، گفت: ماده اولیه واکسن کرونا توسط چند شرکت تولید شده است.
 

هیچ‌کس مستندات کافی برای اثربخشی دارو‌های طب سنتی در درمان کرونا ارائه نکرده است

وی ادامه داد: در زمینه طب سنتی نیز هنوز هیچکس نتوانسته مستندات کافی را برای اثربخشی دارو‌های طب سنتی برای درمان کرونا ارائه کند. موارد زیادی مطرح شده که همگی در حال بررسی است، اما هنوز هیچکدام تأیید نشده است.

وی با بیان این که تولید داخلی داروی فاویپیراویر در کشور شروع شده است، تصریح کرد: این دارو به میزان مورد نیاز در بیمارستان‌ها توزیع شده است و این دارو تحت عنوان دارویی برای درمان آنفلوآنزا وارد فهرست دارویی کشور شد و هیچ مرجعی در جهان نیز این دارو را برای درمان کرونا به تأیید نرسانده است.
 

رمدسیویر بیش از حد برای بیماران کرونا تجویز می‌شود

وی با بیان این که دارو‌ها به دلیل مصرف گسترده‌ای که دارند، عوارض جانبی آن‌ها نیز ظاهر می‌شود، گفت: زمانی می‌گفتند هیدروکسی کلروکین مؤثر است، اما بعداً تأیید نشد و وقتی دارو همراه با کلترا مصرف می‌شد فرد دچار آریتمی می‌شد؛ برآورد ما این است که داروی رمدسیویر نیز بیش از حد مورد نیاز برای بیماران تجویز می‌شود.

شانه‌ساز با بیان این که مردم نباید از بازار سیاه دارو تهیه کنند، گفت: بر اساس آزمایشاتی که ما انجام دادیم حتی یک ویال از دارو‌هایی که در بازار سیاه تحت عنوان رمدسیویر به فروش می‌رسد، واقعاً رمدسیویر نبوده است؛ باید توجه داشت که بیماری کرونا در بسیاری از موارد خود به خود روند بهبودی را طی می‌کند و در صورت درمان‌های حمایتی مانند اکسیژن، بیمار به زودی بهبود می‌یابد.

وی با بیان این که رمدسیویر هنوز به عنوان درمان قطعی برای کرونا تأیید نشده گفت: این دارو را چهار شرکت داروسازی کشور درخواست تولیدش را داده اند و با دو شرکت توافق‌های لازم صورت گرفته است؛ این دارو از این هفته وارد بازار می‌شود و بعد از تأمین نیاز داخلی آمادگی صادرات آن را نیز داریم؛ دو شرکت دانش بنیان نیز گفته اند که می‌توانند ماده اولیه این دارو را تولید کنند.

شانه‌ساز درباره تأمین دارو‌های بیماران خاص گفت: تحریم‌ها مشکلاتی برای تهیه دارو‌ها ایجاد کرده است و از مجامع بین المللی گلایه کرده ایم که تحریم‌ها دارو‌های بیماران خاص را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ یکی از اولویت تأمین دارو‌ها برای ما تأمین داری بیماران خاص است. سال هاست برخی دارو‌ها تولید داخل دارند و عوارض خاصی از آن‌ها گزارش نشده است، اما می‌بینیم که گاهاً برخی از پزشکان ما اصرار دارند برند خارجی دارو‌ها را تجویز کنند. ما الان با مشکلات ارزی مواجهه داریم و حتی اگر مشکلات ارزی هم نداشتیم دلیل ندارد که دارویی که تولید داخلی دارد تجویز نشود و پزشکان برای تأمین و تجویز داروی خارجی اصرار بورزند و دلیل این تجویز را کمبود دارو بنامند.
 

مردم از دستفروش‌ها ماسک نخرند

وی  درباره نحوه نظارت بر کیفیت ماسک‌های موجود در بازار گفت: پروسه تولید ماسک خیلی پیچیده نیست که بتواند کیفیت را تحت تأثیر قرار دهد، همانطور که در فضای مجازی نیز آموزش داده شده است ماسک خانگی می‌تواند با چند لایه و اتو کردن در خانه کیفیت مناسب داشته باشد؛ اداره کل سازمان غذا و دارو نظارت خود را بر کیفیت ماسک‌های عرضه شده انجام می‌دهد و تأکید ما این است که مردم ماسک را از دستفروش‌ها تهیه نکنند و از اواخر این هفته عرضه ماسک به صورت اصلی و رسمی در داروخانه‌ها شروع خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اجرای نسخه نویسی الکترونیک گفت: نسخه پیچی الکترونیک باید از پزشک شروع شود، سازمان غذا و دارو بار‌ها اعلام کرده است که اگر می‌خواهیم فرآیند نسخه نویسی الکترونیک انجام شود باید پزشکان حتماً به این امر ورود کنند تا ما به اهداف بلندمان برای اجرای نسخه نویسی الکترونیک برسیم.
 
منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->