نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

نتیجه یک پژوهش از امکان درمان سوختگی‌های شدید خبر می‌دهد

  • کد خبر: ۳۹۹۰۱
  • ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹
نتیجه یک پژوهش از امکان درمان سوختگی‌های شدید خبر می‌دهد
پژوهشگران کانادایی با همکاری دکتر "سپیده عباسی"، دانشمند ایرانی موفق شدند به بینش‌های جدیدی در مورد ترمیم پوست پس از سوختگی شدید دست یابند.

به گزارش شهرآرانیوز، فلیپبرد در این باره نوشته است، افرادی که از سوختگی شدید و زخم‌های گسترده پوستی رنج می‌برند، معمولا باید با ظاهر بدشکل این زخم‌ها که اغلب سوزش و خارش زیادی نیز به همراه دارند، زندگی کنند. دلیل این موضوع این است که فرآیندهای ترمیم بدن، با تمرکز بر پیشگیری از عفونت و بستن فوری زخم‌ها تکامل می‌یابند؛ در نتیجه بازسازی پوست و بازیابی بافت طبیعی پوست در اولویت قرار ندارد.

 

پژوهشگران "دانشگاه کلگری" (University of Calgary) کانادا با همکاری دکتر "سپیده عباسی" (Sepideh Abbasi)، دانشمند ایرانی این دانشگاه موفق شده‌اند تا گامی به سوی درک بهتر نحوه ترمیم زخم و ارائه داروهای بهتری برای این کار بردارند.

 

دکتر "جف بیرناسکی" (Jeff Biernaskie)، سرپرست این پژوهش گفت: ما گروه خاصی از "سلول‌های پیش‌ساز" (progenitor cells) را شناسایی کرده‌ایم که در غشای میانی پوست زندگی می‌کنند و ارتباط عمیقی با پوست دارند. سلول‌های پیش‌ساز، منحصر به فرد هستند زیرا می‌توانند دستخوش تقسیم سلولی شوند و سلول‌های جدیدی را برای حفظ یا ترمیم بافت‌ها تولید کنند. سلول‌های پیش‌ساز، پس از ایجاد زخم، فعال و تکثیر می‌شوند و سپس به محل زخم می‌روند تا بافت جدیدی را بسازند و جای زخم را پر کنند.

 

وی گفت: این گروه پژوهشی در یک دوره پنج ساله تلاش کردند تا بدانند چرا برخی از سلول‌های خاص پوست می‌توانند به بازسازی پوست و تولید پوست جدید بپردازند. آنها با روش‌های بسیار پیشرفته توانستند شکل‌گیری زخم و بازسازی پوست را مقایسه کنند.

 

بیرناسکی ادامه داد: ما دریافتیم اگرچه این سلول‌ها، ریشه سلولی مشابهی دارند اما ریزمحیطهایی که زخم در آنها شکل می‌گیرد، مجموعه کاملا متفاوتی از ژن‌ها را فعال می‌کنند.

 

وی افزود: ما در این پژوهش جدید نشان داده‌ایم که می‌توان محیط زخم را به وسیله داروها تغییر داد و یا ژنتیک سلول‌های پیش‌ساز را به صورت مستقیم اصلاح کرد. هر دو اقدام می‌تواند رفتار سلول‌ها را طی فرآیند ترمیم زخم تغییر دهد و بر این روند موثر باشد.

 

این پژوهش، بینش‌های مهمی را در مورد سیگنال‌های مولکولی که در فرآیند ترمیم زخم موثر هستند، نشان می‌دهد و سیگنال‌های ژنتیکی که می‌توانند بر فیبروز غلبه کنند و بازسازی پوست بزرگسالان را بهبود ببخشند، شناسایی می‌کند.

 

این پژوهش، در مجله "Cell Stem Cell" به چاپ رسید.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->