پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی در شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند
سرخط خبرها

حذف کنکور با چه شرایطی ممکن می‌شود؟

  • کد خبر: ۴۰۲۵۴
  • ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸
حذف کنکور با چه شرایطی ممکن می‌شود؟
وزیر علوم در خصوص شرایط حذف کنکور گفت: اگر ما برای سه سال آخر آموزش و پرورش امکان برگزاری آزمون نهایی سراسری داشته باشیم شاید بتوانیم شاخص سه ساله‌ای برای ارزیابی دقیق‌تر داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها عرضه کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر منصور غلامی ضمن بیان این مطلب در گفت و گوی ویژه خبری، به مناسبت هفته دولت و با عنوان "وزارت علوم چالش ها و دستاوردها"، در خصوص پذیرش بدون آزمون دانشگاه ها گفت: در حال حاضر ۹۰۰ هزار صندلی در دانشگاه ها بدون نیاز به آزمون، قابلیت ورود دارند و برخی از رشته ها از جمله پزشکی متقاضی زیادی دارند و برای اینکه کنکور برگزار نشود باید چارچوب ها، شاخص ها و استانداردهای پذیرش بدون کنکور مشخص شوند.

وی تاکید کرد: اگر پیشنهاد فوق به مرحله اجرا برسد، دانشگاه ها می توانند در یک آزمون عمومی که شامل اطلاعات عمومی، دانش زبان و برخی دروس است در کنار سوابق تحصیلی، دانشجویان خود را جذب کنند؛ بنابراین حذف کنکور نیاز به سیستم نمرات استاندارد دارد.

وی ضمن بیان اینکه طی ۴۰ سال گذشته تعداد زیادی دانشگاه در کشور ایجاد شد، گفت: در طول سه سال گذشته طرحی در وزارت علوم آماده شد تا دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی که فعالیت آنها ضروری نبود، ساماندهی شوند. به طوریکه در سال های گذشته تعداد دانشگاه های علمی و کابردی کشور ۱۲۰۰ دانشگاه بود، اما بر اساس این طرح ۵۰۰ دانشگاه علمی و کاربردی در کشور تعطیل شدند و مابقی همچنان تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص را بر عهده دارند.

وی در ادامه آموزش عالی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی را به سه دوره تقسیم بندی کرد و اظهار کرد: در دوره اول وزارت علوم در یک بازه زمانی ۱۰ تا ۱۵ ساله نیازهای نیروی انسانی کشور را تامین کرد و در دوره دوم تا اواسط دهه ۸۰ توسعه تحقیقات در دستور کار قرار گرفت و ایران در این زمینه به رتبه قابل توجهی رسید.

وزیر علوم ضمن بیان اینکه با روند کاهش تعداد دانشجویان کشور ، وزارت علوم از سال ۹۲ مجوز ایجاد هیچ دانشگاه جدیدی را صادر نکرده است، تصریح کرد:. از اوایل دهه ۸۰ با توسعه فناورهای جدید،دوره سوم آغاز شد و با ایجاد پارک های علم وفناوری، شرکت های دانش بنیان شکل گرفت تا دانشجویان بیشتری برای ایجاد شرکت های دانش بنیان جذب مراکز آموزش عالی شوند.
 
افزایش روند پذیرش دانشجویان در سطح کشور از سال آینده
دکتر غلامی به آخرین وضعیت ساماندهی مراکز آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در طرح ساماندهی دانشگاه‌های کشور تعدادی از دانشگاه های غیردولتی و آزاد تعطیل شدند و این سبب شد که برای ورود به دانشگاه های دولتی فشار زیادی متحمل شویم. در واقع تمام تلاش ما دردانشگاه ها این است که دانشجویان ایرانی علم به روزی داشته باشند و بر اساس علوم روز دنیا تربیت شوند.

وزیرعلوم از افزایش روند پذیرش دانشجویان در سطح کشور از سال آینده خبر داد و افزود: طی دو سال گذشته طرحی در دانشگاه ها و مراکز اموزش عالی اجرا شد تا همه دانشجویان با مهارت افزایی با علوم روز دنیا آشنا شوند و با برگزاری دوره های کارگاهی بتوانند پس از مهارت اندوزی در بازار مشغول کار شوند.

به گفته وی؛ آمارها نشان می دهند از سال ۹۶ بیش از ۶۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی در مقطع کارشناسی مشغول کار شده اند و تعداد شاغلان مقطع کارشناسی ارشد بیش از ۷۰ درصد و مقطع دکتری ۹۰ درصد بوده است. در واقع ما نگران ۴۰ درصد فارغ التحصیلان کارشناسی، ۳۰ درصد کارشناسی ارشد و ۱۰ درصد دکتری هم اکنون شغلی ندارند، هستیم، ضمن اینکه بیشتر فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی که بیکار هستند را "زنان" تشکیل می دهند.

وزیر علوم به شرایط برگزاری کنکور در سال جاری اشاره کرد و افزود: امسال کنکور در شرایط خاصی برگزار شد و آزمون های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا با رعایت پروتکل های بهداشتی و با نظارت وزارت بهداشت با رعایت فاصله اجتماعی به خوبی برگزار شد. به گونه ای که فاصله اجتماعی در کنکور دکترا ۱.۲۰ سانتی متر، آزمون کارشناسی ارشد ۱.۶۰ سانتی متر و در جریان برگزاری کنکور نیز ۱.۸۰ سانتی متر بود.

به گفته وی؛ بر اساس گزارش ناظران وزارت بهداشت، آزمون های امسال با رعایت پروتکل های بهداشتی در شرایط بسیار خوبی برگزار شده و این جای تقدیر و تشکر دارد و طبق نظر سنجی های انجام شده ۹۴ درصد شرکت کنندگان کنکور امسال از نحوه برگزار آن اظهاررضایت کردند، ۹۱ درصد از برگزاری آزمون های کارشناسی ارشد و ۸۵ درصد از نحوه برگزاری آزمون دکترا اظهار رضایت کرده اند.
 
آخرین وضعیت سهمیه انتقال فرزندان اعضای هیات علمی
وزیر علوم به آخرین وضعیت سهمیه انتقال فرزندان اعضای هیات علمی نیز اشاره کرد و گفت: همکاران هیات علمی ما اصلا سهمیه ندارند و انتقال فرزندان اعضای هیات علمی از دانشگاهی به دانشگاه دیگری عنوان سهیمه ندارند و بیان این مساله از اول هم یک اشتباه بوده است.ضمن اینکه جذب هرگونه هیات علمی در دانشگاه ها نیز فرآیند خود را دارد و داوطلبان عضویت در هیات های علمی دانشگاه ها با ارزیابی هیات مرکزی جذب انجام می شود.
 
آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور
دکتر غلامی با بیان اینکه سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور آغاز می شود، گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده قرار است سال تحصیلی جدید در دانشگاه ها ۱۵ شهریور ماه به صورت مجازی آغاز شود و دانشجویان از طریق فضای مجازی می توانند با استادان خود ارتباط برقرار کنند. در واقع مبنای ما در سال جدید تحصیلی دانشگاه ها نیمه اول امسال به صورت مجازی است و اگر شرایط در نیمه دوم تغییر یابد دانشجویان می توانند به محیط دانشگاه برگردند.

به گفته وی؛ با توجه به شرایط موجود نظر ما این است که در دانشگاه هایی که خوابگاه وجود دارد دانشجویان ورودی جدید با رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانند وارد محیط دانشگاهی شوند.

وزیرعلوم با بیان اینکه دانشگاه های کشور به ۱۰ منطقه علمی تقسیم می شود؛ خاطر نشان کرد: طرحی در این وزارتخانه آماده شده که به موجب آن دانشگاه ها در کشور به ۱۰ منطقه علمی تقسیم شوند و ماموریت های محلی، استانی، منطقه ای و بین المللی برای آنها تعریف شود تا از موازی کاری بین دانشگاه های کشور جلوگیری کنیم و در عین حال هم افزایی علمی در کشور تقویت شود. ضمن اینکه طرح رتبه بندی دانشگاه ها نیز توسط پایگاه استنادی جهان اسلام از ۲ سال پیش آغاز شده و انتظار داریم تا پایان سال ۹۹ رتبه بندی دانشگاه ها به صورت جامع و کامل. در کشور انجام شود.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->