به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید موید علویان فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد اظهار داشت: افزایش آنزیمهای کبدی و چاق شدن بیشتر افراد از موضوعات ناخوشایند دیگری است که در این دوران در کشور مشاهده میشود.
وی ادامه داد: کاهش فعالیت بدنی به دلیل حضور بیشتر افراد در منازل و مصرف غذاهای چرب و شیرین از مهمترین دلایل افزایش بیماریهای کبدی به خصوص کبد چرب است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) تاکید کرد: هرچند توصیه اکید در این مدت در خانه ماندن افراد است، اما آنها میتوانند در مکانهای خلوت، پیاده رویی کنند تا از شیوع کبد چرب جلوگیری کنند.
علویان با یادآوری این که بیماریهای کبدی در ابتدا هیچ علامتی ندارند، گفت: افراد کم تحرک یا کسانی که غذاهای نشاستهای میخوردند یا تمایل فراوانی به شیرینی و شکلات دارند یا قلیان و سیگار مصرف میکنند باید بیشتر مراقب خود باشند.
وی تاکید کرد: با ورزش میتوان جلوی ابتلا به کبد چرب را گرفت لذا به مردم توصیه میشود حداقل پیاده رویی روزانه را در دستور کار خود قرار دهند تا از آسیبهای این بیماری در امان باشند.
شکر برای کبد سم است
فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد، شکر را برای کبد سم توصیف کرد و از مردم خواست تا حد ممکن از مصرف قند و شکر خودداری کنند تا آسیب جدی به کبد آنان وارد نشود.
علویان همچنین گفت: مصرف قند و شکر در ایران بیشتر از میانگین جهانی است و این روند میتواند آسیب جدی برای کبد به همراه داشته باشد.
وی به مردم توصیه کرد که سبزیجات بیشتری مصرف کنند و در غذاهای خود از زردچوبه بیشتر استفاده کنند که این محصولات برای حفظ سلامتی افراد مفید است.
منبع:ایرنا