سقوط تتر و دلار با پرواز وزیر خارجه به عمان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد
سرخط خبرها

رشد ۴۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در ۵ شهریور ۹۹+ تحلیل روند بازار

  • کد خبر: ۴۰۵۶۷
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
رشد ۴۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در ۵ شهریور ۹۹+ تحلیل روند بازار
شاخص کل بورس امروز چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹ در ادامه سبزپوشی روز گذشته با رشد ۴۲ هزار واحدی روی پله یک میلیون و ۶۹۲ هزار واحدی قرار گرفت.
به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس در آغاز معاملات امروز چهارشنبه (۵ شهریور)  بارشد ۴۲ هزار و ۶۱ واحدی وارد کانال یک میلیون و ۶۹۲ هزار واحدی شد.

نماد‌های فولاد، شستا، فملی شپنا، اخابر، خودرو و حکشتی امروز بیشترین تاثیر را روی شاخص کل بورس داشته‌اند. همچنین شاخص کل فرابورس با رشد ۲۷۴ واحدی وارد کانال ۱۷ هزار و ۷۸۶ واحدی شد.

 

محرک‌ها و موانع رشد بورس

 
به این ترتیب بورس تهران سرانجام پس از عقب‌نشینی ۲۳ درصدی از اوج تاریخی، در معاملات روز گذشته به مدار صعودی بازگشت و به نظر می‌رسد امروز نیز روند متعادل تری را در بورس شاهد باشیم.

بازار سهام معاملات روز چهارشنبه را به چند دلیل متعادل‌تر از روز‌های ریزشی اخیر پی خواهد گرفت. در واقع، ادامه حمایت‌های فعالان حقوقی بازار در کنار رونمایی از کارنامه ماهانه شرکت‌ها دو عامل عمده در جهت تقویت تقاضا ارزیابی می‌شوند.
 
 

سایه واهمه و بدبینی بر سر بازار سهام

 
 
با وجود این، بدبینی به اثر موقت حمایت‌ها و واهمه از افت بیشتر قیمت در تعداد زیادی از سهم‌ها می‌تواند سمت عرضه را همچنان سنگین نگه دارد.
 


تقویت دستوری تقاضا در سهام شرکت‌های بزرگ بورسی

 
 
بورس تهران سرانجام پس از افت‌های پیاپی و عقب‌نشینی ۲۳ درصدی از اوج تاریخی، در معاملات روز گذشته به مدار صعودی بازگشت. همان طور که انتظار می‌رفت با بسط معاملات اعتباری و تزریق نقدینگی توسط فعالان حقوقی بازار، فشار عرضه از سوی سهامداران خرد تا حد زیادی خنثی شد و شاخص کل توانست به صعود ۲.۶ درصدی دست یابد.

طبعا بخش عمده این رشد مرهون تقویت دستوری تقاضا در سهام شرکت‌های بزرگ بورسی بود. اما نمی‌توان انکار کرد که جمع‌آوری صف‌های فروش که با حمایت حقوقی‌های بازار صورت گرفت، نهایتا بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد را از فروش سهام منصرف و ترغیب به خرید کرد. ثبت خالص خرید مثبت حقیقی‌های طی معاملات دیروز در حدود یک سوم از تعداد نماد‌های بورسی و فرابورسی گواه این ادعاست.
 
 

دو دلیل عمده کاهش عرضه‌

 
 
به طور کلی، دو دلیل عمده می‌توان برای کاهش عرضه‌ها آورد. یکی برچیده شدن صف‌های فروش و فروکش هیجان ناشی از صف‌نشینی و عدم انگیزه برای عرضه در قیمت‌هایی که بین ۲۰ تا ۴۰ درصد افت کرده‌اند. در مقابل، همین تنزل شدید، قیمت‌ها را وارد محدوده‌های جذابی برای خرید کرد. علاوه بر این، به نظر می‌رسد سمت تقاضا به گزارش‌های ماهانه، روند مثبت نرخ ارز و رشد نسبی قیمت‌های جهانی هم توجه بیشتری معطوف داشته است.

در دو روز اخیر شاهد ترافیک گزارش‌هایی بودیم که شرکت‌ها از نحوه عملکرد خود در مردادماه منتشر کردند. با وجود اینکه اهالی بازار به خصوص تازه‌وارد‌ها کمتر این منابع اطلاعاتی حیاتی و مهم را رصد می‌کنند، اما به نظر می‌رسد ارزیابی‌های مثبت کارشناسان از گزارش‌های ماهانه در دو روز اخیر تا حدی نظر مساعد سهامداران خرد نسبت به ارزندگی سهام جلب کرده و به محرکی در جهت رشد تقاضا تبدیل شده است.
 



ردپای دلار در تقویت تقاضا در بورس تهران

 
 
مطابق ارزیابی کارشناسان، گزارش‌های عملکرد ماه مرداد نشان داد که شرکت‌ها با وجود همه‌گیری کرونا عملکرد مناسبی در حوزه مقادیر و مبالغ فروش داشته‌اند. از طرف دیگر، روند صعودی نرخ دلار در بازار آزاد و صعود آرام، ولی پیوسته نرخ نیمایی ارز‌ها هم محرک مضاعفی است که می‌تواند زمینه را برای تقویت تقاضا در بورس تهران فراهم کند.

با وجود انگیزه‌های فوق برای خرید سهام، به نظر می‌رسد معامله‌گران هنوز به رشد همه‌جانبه و باثبات تقاضا در روز‌های آتی اطمینان کافی پیدا نکرده‌اند. بسته شدن معاملات بیش از ۲۰۰ نماد با صف فروش در روز گذشته را می‌توان موید این نااطمینانی دانست.

در کنار بدبینی به رشد پایدار شاخص بورس، خروج از سهام کوچک‌تر برای پیوستن به جمع نماد‌های مورد حمایت حقوقی‌ها را هم می‌توان در تداوم عرضه در صنایع کوچکتر بازار موثر دانست.
 
منبع: اقتصادنیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->