معاون اجرایی رئیس جمهور: تکمیل کریدورهای ریلی اولویت دولت چهاردهم است سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟
سرخط خبرها

تحلیل فعالان بخش خصوصی درباره ادامه رشد شاخص بورس

  • کد خبر: ۴۰۶۰۴
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۶
تحلیل فعالان بخش خصوصی درباره ادامه رشد شاخص بورس
چراغ سبز بازار سهام باعث شد که عده‌ای همچنان به روند صعودی بورس دل خوش کنند و به این ترتیب شاخص بورس در شرایطی لباس سبز بر تن کرد که کم کم نگرانی‌ها در خصوص عقب رفتن شاخص از مرز حمایتی پررنگ می‌شد و بسیاری معتقد بودند تحلیل وضعیت شاخص کمتر از یک میلیون و پانصد هزار واحدی، بسیار متفاوت از شرایط کنونی است.
به گزارش شهرآرانیوز، در چهار روز کاری گذشته شاخص کل بازار سهام حدود ۱۲ درصد افت کرده بود و امروز رشد ۱و۵ درصدی شاخص کل، تابلوی بورس را سبز کرد. سوالی که در این شرایط مطرح می‌شود این است که سیر صعودی بازار سهام ادامه‌دار است یا نه؟ زیرا پیشروی بیش از چهل هزار واحدی شاخص بورس حالا این سئوال مهم را پیش روی سهامداران گذاشته است که آیا روند اصلاح بورس به پایان رسید؟
 
آیا شاخص در روز‌های آتی نیز مثبت است؟ وضعیت بازار سرمایه در روز‌های آتی چه خواهد شد؟
 
سید مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در این خصوص می‌گوید انتظار می‌رفت بازار سرمایه وارد فاز مثبت شود چرا که اولا قیمت‌ها در محدوده جذابی برای سرمایه گذاران قرار گرفته است،

وی در توضیح این مطلب افزود: به هر حال شاخص نزدیک به ۲۴ تا ۲۵ درصد پایین آمده و منطقی است که قیمت‌ها برای سهامداران جذاب شود. از سوی دیگر در پایان مرداد ماه گزارش تولید و فروش شرکت‌ها منتشر شد و اتفاقا نشان داد که در این ۵ ماهه عکس تصور حاکم، شرکت‌ها وضعیت خوبی داشتند.

 

صبور باشید

 
 
همچنین دو فعال اتاق بازرگانی نیز در توصیه‌ای به سرمایه‌گذاران می‌گویند: صبور باشید؛ چرا که شاخص بازار سهام تا پایان سال روند صعودی و باثباتی خواهد داشت.

برخی می‌گویند ریزش شاخص دستوری بوده و به زودی شاخص افت می‌کند، اما عده دیگری این ریزش‌ها را موقتی می‌دانند و می‌گویند بازار در نهایت روند صعودی دارد. اما نگاه فعالان بخش خصوصی به آینده بورس چیست؟
 

نگران جو منفی بازار نباشید

 
در همین راستا نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه به تازه‌وارد‌ها امید می‌دهد و می‌گوید: در این شرایط اصلاحی بازار سهام، سهامداران باید صبور باشند و با کوچک‌ترین نوسان منفی سهام خود را نفروشند. سهامداران در بورس باید نگاه میان‌مدت و بلند‌مدت داشته باشند؛ آنچه از بازار سهام برآورد می‌شود این است که شاخص بازار سهام تا پایان سال روند صعودی خواهد داشت.

عباس آرگون می‌افزاید: در دو تا سه هفته اخیر به دلیل نوسان نماد‌ها از مسئولان درخواست می‌کنیم که به اعتماد مردم احترام بگذارند و با تصمیمات آنی همانند دو زمانه شدن معاملات در بازار بورس اعتماد مردم را از بین نبرند.

او به تازه‌وارد‌های بورس هشدار می‌دهد و می‌گوید: توصیه ما به تازه‌وارد‌ها این است که هیجانی وارد بورس نشوند؛ چرا که هر اقدام هیجانی خسارت‌های سنگین و غیرقابل جبرانی برای مردم دارد.

آرگون همچنین در بخش دیگر سخنانش راهکار‌هایی را برای افزایش اعتماد عمومی ارائه می‌کند و معتقد است: برای افزایش اعتماد عمومی باید متناسب با تقاضایی که در بازار سهام وجود دارد عرضه اولیه را افزایش داد.

همچنین بنگاه‌هایی که در بازار سرمایه هستند باید افزایش سرمایه بدهند. سومین اقدام این است که عرضه اولیه از طریق حق تقدم وارد بازار شود تا این منابع صرف توسعه شرکت‌ها شود. چهارمین شیوه این است که سهام شناور در بازار افزایش یابد تا به این شکل عمق بازار هم بیشتر شود. همه این عوامل بر توسعه بازار سرمایه تاثیر دارد.

او خطاب به مسئولان می‌گوید: چنانچه با ابزار‌های درست بتوان وضعیت بازار سهام را کنترل کرد، قطعا بخش زیادی از پول‌های سرگردان مردم وارد حوزه تولید می‌شود. بازار سرمایه نماد شفافیت و دماسنج اقتصاد کشور است. اگر به نحو مناسبی این نقدینگی‌ها جذب شود سایر بازار‌ها هم می‌توانند از این تلاطم‌ها نجات پیدا کنند.


اعتماد مردم کم شد

 
این مقام بخش‌خصوصی در بخش دیگر سخنانش به روند سرمایه‌گذاری مردم در بازار سرمایه اشاره کرد. او در این زمینه اضافه می‌کند: بازار سرمایه نسبت به سال‌های گذشته توسعه قابل توجهی داشته است. در سال‌های پیش حضور مردم در این بازار کمرنگ بود و تعداد محدودی در این بازار فعال بودند؛ این در حالی است که از ابتدای سال تاکنون با ورود سهام عدالت به بازار سرمایه حضور مردم بیشتر و سهم مردم در بازار سرمایه افزایش یافته است. در واقع می‌توان گفت که بازار سرمایه مردمی شده است.

آرگون اظهارمی‌کند: حضور مردم در بازار سرمایه نشان می‌دهد که اعتماد مردم به بازار سرمایه زیاد است و باید این اعتماد از هر طریقی حفظ شود. بازار سرمایه بعد از چهار ماه ابتدایی سال که رشد زیادی داشت در این دو سه هفته اخیر یک روند اصلاحی را در پیش گرفته است. علت اصلاح این روند در بازار سرمایه به هسته معاملات و اختلالات روزانه باز می‌گردد.

این فعال بخش‌خصوصی در پاسخ به این پرسش که آیا ریزش شاخص بورس اعتماد مردم را کاهش داده می‌گوید: افزایش محدودیت‌های کارگزاری‌ها برای خرید سهام اعتباری، آزادسازی سهام عدالت و عرضه املاک به بورس از جمله عواملی است که منجر به کاهش اعتماد مردم به بازار سرمایه شده است.

او تصریح می‌کند: مصاحبه‌های اخیر مسئولان هم در ریزش سهام بازار سرمایه بی‌تاثیر نبود. معتقدیم برای اینکه این بازار بتواند در مقابل سایر بازار‌ها اثرگذاری بالاتری داشته باشد باید صحبت‌های مسئولان در این حوزه هماهنگ باشد و طلاع‌رسانی درباره وضعیت بازار سهام از طریق یک سخنگو مطرح شود.
 

بورس به ثبات می‌رسد

 
در همین حال مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این پرسش که آینده بورس تا پایان سال چه می‌شود؟ می‌گوید: برای روند رو به رشد بازار سرمایه باید یک سری زیرساخت‌ها از جمله اخذ آزمون از تازه‌وارد‌های بورس گرفته می‌شد، اما این اتفاق نیفتاد. همین موضوع حجم بالای تقاضا را در بازار سهام ایجاد کرد؛ به طوری که در یک بازه زمانی شاخص بورس به دو میلیون واحد رسید. ما معتقدیم عده‌ای سود‌های ۳۰ تا ۴۰ درصدی بُرده‌اند و انتظار دارند این روند همچنان ادامه پیدا کند. اما آن سود‌ها نامتعارف بوده و از این پس وضعیت بازار سهام به رشد معقولی خواهد رسید.

محمدمهدی رئیس‌زاده در توصیه‌ای به تازه‌‎‌واردان می‌گوید: سود ناشی از خرید سهام باید با وضعیت اقتصاد کشور همخوانی داشته باشد. به طوری‌که این روز‌ها شاهد این موضوع هستیم کهبرخی از بنگاه‌ها در بازار سرمایه سود می‌دهند، اما وضعیت تولید بنگاه‌های صنعتی چنگی به دل نمی‌زد. از این‌رو توصیه ما به تازه وارد‌ها این است که به طور هیجانی در بازار سهام خرید و فروش نکنند؛ چرا که در این نوسان‌ها تنها سرمایه‌های خرد از دست می‌روند.
 

بازار سهام مثل خودرو، طلا و دلار نیست!

 
 
او در بخش دوم سخنانش توصیه قابل توجهی به سهامداران خرد دارد. در این رابطه رئیس‌زاده می‌گوید که بازار سهام همانند بازار سکه، خودرو و ارز نیست. برخی مردم برای سود بیشتر دارایی‌های ثابت زندگی خود را فروختند و وارد این بازار شدند، برخی از این افراد در این شرایط نه تنها سودی عایدشان نشده بلکه دارایی ثابت خود را هم از دست دادند.

این فعال بخش‌خصوصی خاطر نشان کرد: تازه وارد‌ها در بازار سهام حتما از افراد خبره مشورت بگیرند یا از طریق کارگزاری‌هایی که دارای مجوز هستند سهام خود را بخرند و بفروشند.

‏ افزایش خرید حقوقی‌ها در بورس، بازگشت سیاست‌های قبلی به بازار و افزایش اظهارات حمایتی از بازار سهام سه عاملی است که برای بازگشت شاخص بورس انجام شده است. ممکن است همین عوامل باعث تدوام روند صعودی بازار باشد، اما باید دید آیا در آینده مردم همچنان بازار سهام را به عنوان گزینه مناسب سرمایه‌گذاری انتخاب خواهند کرد؟

منبع: تجارت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->