لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است
سرخط خبرها

جزئیات توافق ۱۰ ساله ایران و هند برای بندر چابهار

  • کد خبر: ۴۰۶۱۱
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۱
جزئیات توافق ۱۰ ساله ایران و هند برای بندر چابهار
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: توافق با هند به صورت موقت است و تخلیه و بارگیری بین دو کشور در حال انجام است.
به گزارش شهرآرانیوز، جلیل اسلامی معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه توقیف کشتی‌ها در چین دلایل مختلفی دارد و ممکن است این دلایل فنی و اسنادی باشد که باعث توقیف آن شده، اما این دلایل آن دلایلی نیست که مطرح می‌شود.
 

مشکل توقیف کشتی‌های چینی فنی است

 

اسلامی تصریح کرد: این توقیف ۶ کشتی چینی به نوعی توقیف فنی است و پیگیر این مسئله هستیم و درباره آن هماهنگی‌هایی ایجاد شده که از طریق کشتیرانی در حال پیگیری آن هستیم و تصور می‌کنم که مشکل آن‌ها هم در این بخش حل شده است.

معاونت دریایی سازمان بنادر تصریح کرد: آیمو یک سازمان جهانی دریانوردی است که مقررات و قانون گذار است و اگر کشوری طبق مقررات و شیوه نامه‌های فنی و مهندسی اقدام کند هیچ کشوری نمی‌تواند کشتی کشور دیگری را متوقف کند.

اسلامی توضیح داد: بحث آمریکا با ما بر سر تحریم‌ها است و بحث‌های تحریمی است که کشتیرانی و کشتی‌های خاص را تحریم کند و بحث آیتم‌های تحریمی است و این ابزار دست آن‌ها است که چنین اقدامات غیر قانونی را انجام دهند.

اسلامی تاکید کرد: تجربه نشان داده است که کشتی‌هایی که با پرچم ایران و مشخصات ایران شناسایی و به کشور ونزوئلا رفتند و برگشتند، اما آمریکا هیچ اقدامی نتوانست بکند، چون از منظر دریایی همه قوانین را رعایت کرده است.

این مقام مسئول درباره مدت زمان حضور هندی‌ها و جایگزینی چینی‌ها در این بندر هم گفت: حضور کشور چین طبق توافق درباره هر پروژه‌ای تعریف شده و پس از توافق‌های اولیه اگر به توافق‌های نهایی برسد طبق مقررات بین المللی اجرایی خواهد شد.

معاون دریایی سازمان بنادر تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه دریایی ظرفیت بسیار بالایی برای همکاری‌های بین‌المللی وجود دارد و سازمان بنادر آماده همکاری با تمامی کشور‌ها در این بخش است.

اسلامی همچنین درباره جزئیات قرارداد ۱۰ ساله هندی‌ها در بندر چابهار هم گفت: قرارداد هندی‌ها فعلا موقت است و اگر اقدامات درست اجرایی شود تبدیل به قرارداد ۱۰ ساله خواهد شد، اما تاکنون اقدامات زیادی انجام داده و پروژه به درستی اجرایی شده و الزامات فعال‌سازی از سوی طرفین در حال انجام است، اما کار به خاطر تحریم‌ها کمی کند پیش می‌رود.

اسلامی تاکید کرد: طرف مقابل باید اقداماتی را انجام دهد که زودتر عملیات انجام شود تا قرارداد ۱۰ ساله به مرحله انعقاد برسد.

معاون دریایی سازمان بنادر تاکید کرد: هم اکنون در چابهار جریان و جابه جایی کالا‌ها در حال انجام است و این یک کار ارزشمند است و با عملیاتی شدن قرارداد ۱۰ ساله اتفاقات خوبی و بهتری انجام خواهد شد.

اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر انتقال کالا‌های مهم و اساسی از چابهار به افغانستان و کشور‌های سی آی اس و بالعکس انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه لایی روبی عراق یک لایروبی بزرگ و ملی است و ابعاد سیاسی و فنی خاصی دارد که در سال گذشته با سفر رئیس جمهور به کشور عراق یکی از بند‌های توافقنامه برای لایروبی در اروند آماده سازی شده و با توجه به گذر زمان ۳۰ تا ۴۰ ساله از عدم انجام کار‌های فنی در اروند گذشته و تغییرات در بستر رودخانه ایجاد شده است.

او ادامه داد: تعداد زیادی شناور از سوی طرف ایرانی استخراج شده و حجم سنگین لایه باید از رودخانه جمع‌آوری شود.

معاون دریایی سازمان بنادر توضیح داد: دفتر سی‌بی‌سی پیش از جنگ تشکیل شده که مدیریت کشتیرانی و لایروبی اروند برای دو طرف را برعهده داشته و هم اکنون اگر این توافق بین المللی اجرایی شود باید آن دفتر به سرعت راه اندازی شود و مدیریت پروژه اروند را انجام دهد.

او توضیح داد: تغییرانی در دولت عراق ایجاد شده که ممکن است دیدگاه‌ها را تغییر دهد، اما از نظر طرف ایرانی دیدگاه‌ها دو طرفه است، ولی به هرحال اروند برای ایران و عراق است.

اسلامی درباره تعیین خط القعر گفت: کمیته نقشه برداری، مباحث اولیه برای مذاکرات را انجام داده که منجر به تصمیم نهایی می‌شود. همچنین جلسات مشترک تشکیل شده که آخرین آن زمستان ۹۸ بود، اما پس از شروع کرونا این موضوع متوقف شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->