معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد نگران کننده است چرا اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به تأخیر افتاد؟ توسعه همکاری‌های وزارت بهداشت و جمعیت مبارزه با دخانیات اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات قانون «افزایش سن بازنشستگی» اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | سنوات بیمه‌پردازی هر بیمه‌شده چند ماه افزایش می‌یابد؟ پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد برقرار است (۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۶۷۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامتی در نوروز ۱۴۰۴ برای خراسان رضوی پیش‌بینی شده است توزیع شیر در مدارس مشهد به آخر خط رسید آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

معاون وزیر بهداشت: ساخت واکسن کرونا نیاز به زمان دارد

  • کد خبر: ۴۰۷۴۷
  • ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۵
معاون وزیر بهداشت: ساخت واکسن کرونا نیاز به زمان دارد
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه ساخت واکسن کرونا هنوز نیاز به زمان دارد، گفت: به نظر می‌رسد در مورد تولید واکسن تا یک سال آینده و داروهای کرونا هم تا حدود پنج ماه آینده اتفاق جدی رخ ندهد.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر رضا ملک زاده افزود: هرچند کشور‌هایی اعلام کردند وارد مرحله انسانی ساخت واکسن کرونا شده اند، اما واکسن باید بر روی تعداد زیادی از بیماران آزمایش شده و موثر بودن و ماندگاری ایمنی آن به تائید برسد؛ به عبارتی پس از تأیید تأثیر مثبت، بی ضرر بودن و ماندگاری ایمنی، می‌توان آن را در دسترس مردم قرار داد.

وی ادامه داد: واکسن‌هایی که در برخی کشور‌ها ساخته شده یا در مراحل انتهایی تولید است باید ۱۰۰ درصد بی ضرر و مفید باشد که هنوز این موضوعات مورد تائید مراکز علمی از جمله سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفته است.

ملک زاده با طرح این سوال که آیا ممکن است واکسن‌های تولیدی ایمنی ماندگار ایجاد نکنند؟ گفت: به رغم همه تلاش‌های محققان در کشور‌های مختلف، ممکن است به واکسنی که ایمنی ماندگار ایجاد می‌کند، دسترسی پیدا نکنیم.

وی تاکید کرد: محققان دنیا باوجود تلاش‌های فراوان هنوز موفق به ساخت واکسن موثر، کارا و بی ضرر برای برخی از ویروس‌ها مانند ایدز نشده اند و این موضوع می‌تواند برای ویروس کرونا هم مصداق پیدا کند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ممکن است محققان نتوانند برای کرونا واکسن موثر و بی ضرر تولید کنند یا اگر هم واکسنی ساخته شد ممکن است ایمنی موقتی بوجود آورد و به عبارتی واکسن ساخته شده ممکن است حداکثر ۶ ماه ایمنی بوجود آورد.

وی درباره فرآیند ساخت واکسن کرونا در ایران هم اظهار داشت: در مرحله اولیه ساخت واکسن قرار داریم و هنوز وارد مرحله سوم و مطالعه بر روی انسان‌ها نشده‌ایم.

ملک زاده با اشاره به اینکه این واکسن دارای تکنولوژی فوق العاده پیشرفته‌ای است، اظهار امیدواری کرد همزمان با ساخت این واکسن در دنیا، دانشمندان کشور هم بتوانند واکسن را تولید کنند.

درمان قطعی هنوز برای کرونا پیدا نشده

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هنوز داروی کاملا موثری برای درمان بیماری کرونا ساخته نشده است، افزود: دارو‌هایی که به طور نسبی در درمان کرونا موثرند کم و بیش در ایران وجود دارند و مشغول مطالعه اثر بخشی آن‌ها هستیم. بطور کلی، هنوز درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده و تنها راه فعلی خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری است. در حال حاضر تنها راه پیشگیری و کنترل بیماری رعایت اصول بهداشتی است.

ملک زاده به مردم توصیه کرد که همچنان توصیه‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها را جدی بگیرند و به دقت به آن‌ها عمل کنند.
وی درباره شیوع کرونا در تهران هم خاطرنشان کرد: تهران در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد و همچنان در وضعیت قرمز است. اما متاسفانه همچنان تجمعات برقرار می‌شود و ماسک به طور کامل استفاده نمی‌شود.
 
 
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->