مظفری: پژوهش اولویت اول کشور و استان است | رونمایی از پوستر نمایشگاه هفته پژوهش در خراسان رضوی مهار آتش سوزی در شهرک صنعتی نور مازندران| خسارات بسیار سنگین برآورد می‌شود وزارت کشور عهده‌دار تأمین امنیت امتحانات نهایی شد مردی که بعد از قتل همسرش، اموال او را تصاحب کرد برف و باران جاده‌های خراسان رضوی را لغزنده کرد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) قصاص برای مردی که برای دومین بار، زن کشت قتل رفیق قدیمی با شلیک مرگبار مرد شکارچی تصادف در خراسان شمالی یک کشته و سه مصدوم بر جای گذاشت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) تصادف در زیرکوه قائن ۲ فوتی و پنج مجروح برجای گذاشت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آیا قانون «الزام به ثبت رسمی» یک جراحی حقوقی است؟ یادی از  شیمی دان برجسته کشور پروفسور سیدمهدی بکاولی | سلوکی عاشقانه در  دل مولکول‌ها درباره سرطان قلب بیشتر بدانیم انتصاب «محمد بطحائی» به عنوان رئیس سازمان امور اجتماعی کشور (۲۳ آبان ۱۴۰۳) + سوابق خودمان را برای روز‌هایی با هوای آلوده آماده کنیم | در جست­جوی هوای پاک تمهیدات ترافیکی پلیس راهور مشهد در ساعات قطع برق | ترافیک سنگین بزرگراهی و قطعی برق چراغ‌های راهنمایی برخی نقاط شهر (۲۳ آبان ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اجرای برنامه قطعی برق در مشهد پس از ۳ روز آتش سوزی یک کارخانه لاستیک سازی در رشت + فیلم (۲۳ آبان ۱۴۰۳) سومین کنگره بین‌المللی جراحی سرطان ایران در مشهد گشایش یافت شد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) اهمیت ملاحظات زیست‌محیطی در توسعه ظرفیت‌های گردشگری جزایر جنوب کشور انصاری: برای مقابله با تغییر اقلیم باید به طور برابر از فناوری‌های روز دنیا بهره‌مند شویم + فیلم آینده زمین در خطر است | نشانه‌ای از کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی نیست صدور فیش حقوق آبان ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همراه با متناسب‌سازی، از عصر امروز (۲۳ آبان) + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند کاهش دما تا صبح جمعه وزیر کار: اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود | افزایش ده‌درصدی دریافتی حداقل‌بگیران فعالیت‌هایی که انجام آن‌ها ذهن شما را ۴ سال جوان‌تر می‌کند بارش برف و باران و مه‌گرفتگی در محور‌های خراسان رضوی و ۱۰ استان دیگر (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) حدود ۲۴هزار مبتلا به ایدز در کشور ثبت شده است انتشار فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی در نوبت اول توضیحات قاضی پرونده عباس پالیزدار درباره چرایی طرح ادعا‌های جدید روایت زندگی تلخ دختری جوانی که در دام اعتیاد و اعمال غیراخلاقی افتاد آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون ارشد ۱۴۰۴، امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | ۴۷۷ هزار نفر ثبت‌نام کردند دادستان کازرون: خودکشی دانش‌آموز ارتباطی با مدرسه نداشته است
سرخط خبرها

تغییر نام خانوادگی بر مقررات ارث تأثیر دارد؟

  • کد خبر: ۴۰۹۲۷
  • ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۵
  • ۱
تغییر نام خانوادگی بر مقررات ارث تأثیر دارد؟
اساسا در قوانین کشور ما هیچ‌کس را به هیچ دلیلی (مگر موارد ذکرشده در قانون) نمی‌توان از ارث محروم کرد.
فرناز محمدیان | شهرآرانیوز؛ نام خانوادگی بخشی از هویت یک شخص است که بیانگر تعلق فرد به یک خانواده محسوب می‌شود. نام خانوادگی بر اساس قانون به صورت پیش‌فرض از پدر و اجداد پدری دریافت می‌شود. نسبت دادن نام خانوادگی به اشخاص در ایران از سال ۱۳۱۳‌خورشیدی به صورت قانون درآمد و اجباری شد، و از آن زمان، به‌مرور به مرحله اجرا رسید. قانون‌گذار همواره برای ثبات مشخصات هویتی افراد جامعه تلاش می‌کند. به همین دلیل، اجازه تغییر نام خانوادگی را بیش از یک مرتبه (آن هم در شرایط خاص) مجاز ندانسته است.
معمولا با وقوع طلاق بین زوجین دارای فرزند و پس از تعیین تکلیف درباره حضانت فرزند بر اساس توافق طرفین یا نظر دادگاه، اگر مادر عهده‌دار حضانت کودک شود، ممکن است تغییراتی ایجاد شود. این مسئله زمانی جدی‌تر می‌شود که زن دوباره ازدواج می‌کند و در ازدواج دوم صاحب فرزند می‌شود. از یک سو، تفاوت نام خانوادگی فرزندان سبب بروز برخی مسائل و اختلافات می‌شود. از سوی دیگر، باید برای جلوگیری از تغییر نام خانوادگی اشخاص و احترام به حقوق پدر کودک تلاش کرد. مسئله تغییر نام خانوادگی فرزندان پس از طلاق والدین به یکی از مسائل حقوقی مهم روز بدل شده است. در ادامه، به بیان نکاتی در‌این‌باره خواهیم پرداخت.

پیش از سن قانونی ممکن نیست

مادران متعددی به وکلا و کارشناسان مراجعه می‌کنند، از باقی ماندن نام خانوادگی همسر سابقشان بر فرزندشان گله دارند و درصدد تغییر آن هستند یا علاقه‌مندند نام خانوادگی خود را برفرزند بگذارند. دانستن این نکته ضرور است که اگر طلاق صورت گیرد و حضانت طفل با مادر باشد، تا قبل از سن رشد (هجده‌سالگی اصولا) نمی‌توان برای تغییر نام خانوادگی اقدامی ترتیب داد. به عبارت دیگر، حتی اگر پدر در طول این سالیان نفقه فرزندش را هم نپرداخته باشد یا حق امضا در تمامی اداره‌ها، سازمان‌ها، دفترخانه‌ها و ... را به مادر کودک داده باشد، نمی‌توان نام خانوادگی فرزند را تغییر داد.
با توجه به این موضوع، حتی ازدواج دوباره زن و تلاش برای تغییر نام خانوادگی فرزندش به نام خانوادگی همسر جدید یا خودش بی‌فایده خواهد بود. اگرچه احترام به حقوق پدر فرزند و حفظ نام خانوادگی طفل تا هجده‌سالگی ضرور به نظر می‌رسد، نباید از مشکلات ناشی از تفاوت نام خانوادگی حاصل از ازدواج سابق و جدید چشم پوشید. بدون شک، این مسئله آثار و عواقب متعددی برای فرزندان و به تبع آن برای والدین ایجاد خواهد کرد. قانون تغییر نام خانوادگی اشخاص با رعایت ضوابطی، بعد از هجده‌سالگی مجاز دانسته است به این صورت که پس از این سن، خود فرزند می‌تواند برای تغییر نام خانوادگی‌اش اقدام کند. البته برای تغییر نام خانوادگی به نام خانوادگی همسر جدید مادر باید همان شرایط قانونی که در سایر این موارد الزامی است مد نظر قرار گیرد و از دارنده حق تقدم آن نام خانوادگی اجازه کسب شود.

تغییر نام خانوادگی بر مقررات ارث تأثیر ندارد

نکته مهم دیگر آن است که تغییر نام خانوادگی فرزند نه سبب محرومیت از ارث بردن او از پدرش و نه سبب ارث بردن از همسر جدید مادرش می‌شود. اساسا در قوانین کشور ما هیچ‌کس را به هیچ دلیلی (مگر موارد ذکرشده در قانون) نمی‌توان از ارث محروم کرد. همچنین یکسان شدن نام خانوادگی فرزند با همسر جدید مادرش به معنای ارث بردن از او نخواهد بود، زیرا رابطه ارث‌بری براساس قانون تعیین شده است و صرف ایجاد شباهت‌هایی تأثیری بر این قضیه نخواهد داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کامران بهمنی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
0
0
باسلام واحترام من گواهینامه رانندگی پایه دوم می خوام
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->