برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

کدام استان‌ها رکورددار بیشترین و کمترین فاصله ازدواج تا نخستین فرزندآوری هستند + ویدئو و نمودار

  • کد خبر: ۴۱۱۵۴
  • ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۹
کدام استان‌ها رکورددار بیشترین و کمترین فاصله ازدواج تا نخستین فرزندآوری هستند + ویدئو و نمودار
بر اساس آخرین آمار سازمان ثبت احوال کشور میانگین فاصله تولد نخستین فرزند با ازدواج مادرانی که در سال ۱۳۹۷ صاحب فرزند شده‌اند در کل کشور ۳.۷ سال است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ باروری مهم‌ترین عامل تأثیرگذار به‌روی نوسانات جمعیتی است؛ رفتارهـای بـاروری یـک جامعه را به‌روش‌های مختلفی می‌توان بررسی کرد، یکی از این روش‌ها بررسی مـدت زمـان ازدواج تـا تولد فرزند اول است.

تا سـال ۱۳۵۷ سیاست جمعیتی کشور در جهت کاهش باروری بوده است؛ از سال ۱۳۵۸ این سیاست حـذف و تشویق به باروری شد، این روند تـا سـال‌هـای ۶۵ ــ ۱۳۶۴ ادامه یافت؛ از سال ۱۳۶۶ بـه بعـد بـا آغاز برنامه‌هـای تغییـر سیاسـت جدیـد تنظـیم خـانواده رفتـار باروری به‌شدت در جهت کاهش موالیـد تغییـر کرد.

تغییـرات رفتـار باروری در ایران در سـال‌هـای ۱۳۵۵ تـا ۱۳۷۵ بسیار زیاد و دور از انتظار بوده است به‌طوری که نرخ باروری زنان در طول دوره باروری‌شان از حدود ۶ فرزند به زیر ۲ فرزند سقوط کرد؛ یکی دیگر از اهداف مهم برنامه‌های تنظیم خانواده نیز فاصله‌گذاری تـا نخستین تولـد بود.
 
مازندران و سیستان و بلوچستان، استان‌های دارای بیشترین و کمترین فاصله زمانی
بر اساس آخرین آمار سازمان ثبت احوال کشور، میانگین فاصله تولد نخستین فرزند با ازدواج مادرانی که در سال ۱۳۹۷ صاحب فرزند شده‌اند در کل کشور ۳.۷ سال است؛ این در حالی است که استان مازندران با ۴.۴ سال و استان سیستان و بلوچستان با ۲.۱ سال از بیشترین و کمترین فاصله زمانی میان ازدواج تا تولد نخستین فرزند برخوردارند.

فرزندآوری، طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده، کاهش جمعیت، غربالگری مادران باردار، سازمان ثبت احوال کشور.
 
کدام استان‌ها رکورددار بیشترین و کمترین فاصله ازدواج تا نخستین فرزندآوری هستند + نمودار
استان تهران نیز با ۴.۳ سال بعد از استان مازندران دارای مقام دوم در این فاکتور جمعیتی است؛ این آمار نشان‌دهنده افزایش بازه زمانی نخستین فرزندآوری میان زوج‌هاست؛ هرچه این بازه زمانی افزایش پیدا کند به همین نسبت احتمال کاهش فرزندآوری زوج‌ها نیز در آینده افزایش می‌یابد.

فاصـله‌گـذاری کوتاه و شناخت عوامل مؤثر در افـزایش فاصله ازدواج تا نخستین تولد برای جامعـه دارای اهمیت است، زیرا تأخیر در تولـد نخستین فرزنـد به معضلاتی همچون کاهش باروری منجر می‌شود؛ از این رو اگر افـزایش تـأخیر در تولـد اول بـه جبـران تعـداد فرزندان دلخواه در سال‌های آینده، تـأثیری بـر بــاروری کــل نداشــته باشــد، اما باعــث بــروز تفاوت‌هایی در بـاروری مقطعـی و سلامتی مادران مـی‌شـود.

عوامـل مختلفـی بـه‌طـور مستقیم یا غیرمستقیم در کـاهش یـا افـزایش نــرخ بــاروری تــأثیر دارنــد از جملــه وســایل پیشگیری از بـارداری، بـالا رفـتن سـن ازدواج، تأخیر در تولد نخستین فرزند و افزایش فاصله بین تولدها. آخرین آمار منتشرشده توسط سازمان ثبت احوال کشور در سال ۱۳۹۸ نیز نشان می‌دهد که تعداد ازدواج‌های ثبت‌شده در این سال، ۵۳۰۲۲۵ مورد بوده است؛ این رقم از سال ۹۲ تا سال ۹۸، ۳۳ درصد کاهش داشته است!

قانون تسهیل ازدواج جوانان و طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده، دو بستری هستند که مشکلات را برطرف و راه ازدواج و فرزندآوری جوانان را هموار می‌کنند؛ متأسفانه بعد از گذشت ۱۵ سال از تصویب قانون تسهیل ازدواج جوانان، هیچ یک از بند‌های آن اجرایی نشده و مشکلات جوانان در زمینه ازدواج همچنان باقی مانده است و طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده نیز طی دو دوره گذشته، در پیچ و خم مجلس شورای اسلامی گرفتار شده است، حال با توجه به آمار، انتظار می‌رود مجلس یازدهم برای احقاق حقوق جوانان به‌صورت جدی به این ماجراو مسائل پیرامون آن ورود کند و با توجه به نقش نظارتی خود، دولت‌ها را ملزم به اجرای قوانین و طرح‌های حیاتی مربوط به ازدواج کند تا سلامت جامعه ایران محفوظ بماند.

قصد فرزندآوری کم شده است
پیش‌تر نیز رئیس کمیته مطالعات جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در شبکه خبر اظهار کرد: اگر هر خانواده دو فرزند هم بیاورد باز نرخ رشد جمعیت ما صعودی نخواهد شد.
 
محمدجواد محمودی، رئیس کمیته مطالعات جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه ۱۸/۳۰ شبکه خبر گفت: روند تولد‌ها کاهشی شده است.
محمودی افزود: افزایش جمعیت در دهه ۶۰ اتفاق افتاد و این موج در سال ۹۰ با کاهش مواجه شد و بعد از آن هم سال به سال نرخ رشد جمعیت کمتر شده است.
وی گفت: ما تبیلغ کردیم، اما زیرساخت‌ها را برای افزایش جمعیت تغییر ندادیم.
رئیس کمیته مطالعات جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سیاست‌های افزایش جمعیت به کار گرفته نشد یعنی به صورت عملی زیرساختی برای این طرح مهیا نبود.
محمدجواد محمودی افزود: سال ۹۸ تعداد تولد‌ها بی سابقه کم شد.
وی با بیان اینکه ازدواج‌ها هم کاهش پیدا کرده است، گفت: ازدواج‌های خارج از عرف انگیزه و وقتی برای فرزندآوری ندارد.
رئیس کمیته مطالعات جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: گرایش‌های فردگرایانه موجب شده افراد علایق شخصی خود را بر فرزند آوری اولویت بدهند.

همچنین اکبری، مشاور عالی وزیر بهداشت هم با اشاره به خطر کاهش نرخ رشد جمعیتی گفت: باز امروز وضعیت جمعیتی کشور نسبت به سال‌های آینده خیلی خوب است؛ در افق ۲۰ سال آینده وضع مناسبی از نظر جمعیتی نداریم.
وی افزود: ساختار‌ها به هم خورده است؛ یعنی جمعیت جوان کم و سالمندان زیاد می‌شود.
اکبری با بیان اینکه هیچ جای دنیا سالمندان نیروی فعال جامعه نیستند، افزود: سالمندی فعال نداریم و این حرف است.
وی گفت: فرزند آوری نسخه جمعیتی است و راهکار دیگری ندارد.
اکبری گفت: سیاست‌های بهداشتی کاملاً علمی ابلاغ شده است، اما عملیاتی شدن آن راه کار‌های دیگری را می‌طلبد.
 
 
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->