ارائه روزانه ۷۰ هزار خدمت در درمانگاه‌های خصوصی مشهد| ۷ هزار پزشک و پرستار در مراکز درمانی خصوصی مشغول کار هستند علت آتش‌سوزی امشب و مشاهده دود در شرق تهران(خیابان دماوند) چه بود؟ (۱۸ مهر ۱۴۰۴) تعطیلی ۲۴ درمانگاه خصوصی مشهد در ۵ سال اخیر | بدقولی بیمه‌ها، بلای جان مراکز درمان سرپایی + فیلم دستگیری عامل اسیدپاشی به رئیس شورای شهر «درود» خراسان رضوی زندگی سالم با سلامت روان | گذری کوتاه بر مفهوم سلامت روان از منظر روان‌شناختی، جامعه‌شناسی، پزشکی و دینی آیا میزان مهریه کاهش می‌یابد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۱۸ مهرماه ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۱ درجه می‌رسد پیش‌بینی بارش باران و رعد و برق در برخی مناطق (۱۸ مهر ۱۴۰۴) شیدایی: آمادگی برای بحران ها، هدف مسابقات عملیاتی دوام ثامن نخستین شاخص توسعه کشور، آموزش و پرورش است | سخت‌ترین دوره تحصیلی، دوره ابتدایی است زمان پرداخت معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد (مهرماه ۱۴۰۴) پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت! درباره مجله «پست و تلگراف» که توسط اداره پست ایران منتشر شده است | اولین نشریه اداراتی ایران مددجویان در راه خانه بخت | آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی برگزار شد آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر
سرخط خبرها

شمارش معکوس پیر شدن ایرانیان در سایه بی‌تدبیری!

  • کد خبر: ۳۷۹۲۴
  • ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۷
شمارش معکوس پیر شدن ایرانیان در سایه بی‌تدبیری!
تقریبا هفت سال پیش بود که نمایندگان مجلس نهم به دنبال هشدار رهبر انقلاب درباره کاهش جمعیت، طرح جمعیت و تعالی خانواده را کلید زدند، اما با وجود سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب و الزام برنامه ششم توسعه به برنامه‌ریزی در راستای افزایش میزان باروری، همچنان در سطوح قانون‌گذاری و اجرایی کشور فقدان برنامه‌ریزی عملیاتی و نظام‌مند برای حل این مسئله مهم و راهبردی مشهود است.
به گزارش شهرآرانیوز، در بیانات اخیر رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان نیز مجددا، دو محور جمعیت و خانواده بسیار مورد تاکید قرار گرفت و بعد از این جریان با امضای ۱۰۰ نفر از نمایندگان درخواستی مبنی بر تشکیل کمیسیون جمعیت و خانواده شکل گرفت و قرار شد این مورد در دستور کار مجلس قرار گیرد، اما پرسش اساسی در این خصوص این است که آیا با وجود کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ایجاد کمیسیونی دیگر برای این مقوله ضرورت دارد و آیا این کمیسیون قرار است مانند کمیسیون‌های تخصصی مجلس به ایفای نقش بپردازد؟

احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره طرح نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده گفت:کمیسیون فرهنگی و اجتماعی می‌توانند به مسأله جمعیت و ازدواج تمرکز کنند، چرا که هر دوی این کمیسیون‌ها دارای کارگروه‌های مرتبط هستند، اما بر اساس ماده ۴۲ آیین‌نامه داخلی مجلس نمایندگان حق دارند که برای شکل‌گیری کمیسیون‌های ویژه تقاضا دهند و وکلای ملت باید تشخیص دهند که نیازی به تشکیل مجموعه‌ای جدید وجود دارد یا خیر.

امیرآبادی فراهانی تصریح کرد: قطعا مسأله ازدواج و خانواده امری مهم است، اما به نظرم کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی ظرفیت‌های لازم برای تمرکز بر این مسأله را دارند و شاید نیازی به تشکیل یک کمیسیون ویژه نباشد. قرار شد که کمیسیون فرهنگی طرحی برای جمعیت و خانواده به صحن مجلس بیاورد که اگر جامع بوده و مورد موافقت نمایندگان قرار گیرد تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده منتفی خواهد شد.

حجت‌الاسلام نیک‌بین، عضو کمیسیون فرهنگی در این‌باره معتقد است که با افزایش تعداد کمیسیون‌های مجلس، موازی‌کاری در کشور افزایش می‌یابد و نیازی به تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده نیست که بخواهد در راستای کمیسیون فرهنگی فعالیت کند. با این حال برخی نمایندگان در تلاش هستند با تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده اهمیت موضوع جمعیت را عنوان کنند. ما نیز بر اهمیت موضوع اشراف داریم، اما ضرورتی برای تشکیل دو کمیسیون موازی با هم نمی‌بینیم.

هشدار! جمعیت ایران کمتر از یازده سال دیگر پیر می‌شود


از طرفی برخی دیگر از نمایندگان معتقدند که شرایط رشد جمعیت و جایگاه خانواده در مرحله هشدار قرار دارد و باید حتما کار ویژه‌ای برای تسهیل ازدواج و فرزندآوری صورت گیرد، در غیر این صورت گرد پیری تا کمتر از یازده سال دیگر بر چهره کشور خواهد نشست. علی اصغر عنابستانی یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که معتقدم وضعیت رشد جمعیت کشور در حالت بحران قرار دارد و معمولاً یک کمیسیون ویژه برای شرایط بسیار خاص در مجلس تشکیل می‌شود تا عده‌ای از نمایندگان با توجه بیشتری به موضوع مورد نظر بپردازند تا از حالت بحران خارج شود.

وی افزود: متاسفانه آمار‌ها حاکی از آن است که میزان رشد باروری در ایران وضعیت خوبی ندارد و زنگ خطر به صدا درآمده است در حالی که قرار بود بر اساس سیاست‌های جمعیتی میزان باروری در سال ۱۴۰۰ رشد داشته باشد در حالی که این آمار روند کاهشی دارد، تا جایی که به لحاظ رشد جمعیت در جایگاه صد و چهل و سوم قرار داریم که این امر برای کشور ما خطرناک است.

عنابستانی تأکید کرد: هر کشوری نیروی جوان خود را از دست بدهد از خلاقیت، ابتکار و فناوری روز محروم خواهد ماند و نمی‌تواند توانمندی‌های خود را بروز دهد، بنابراین با ادامه روند فعلی جمعیت ایران قبل از سال ۱۴۱۰ پیر خواهد شد. متاسفانه قانون تسهیل ازدواج سالهاست که به تصویب رسیده، اما اجرایی نمی‌شود و هیچ کس در دولت نیز به دنبال اجرای آن نیست در حالی که هزینه‌ای هم به قوه مجریه و کشور وارد نمی‌کند.

وی ادامه داد: اگر دولت قانون تسهیل ازدواج را عملیاتی کند ما به بسیاری از اهداف افزایش میزان ازدواج و جمعیت دست خواهیم یافت، اما از آنجایی که این امر محقق نشده به شدت نیازمند کمیسیونی با هدف جمعیت و خانواده هستیم چراکه دیگر وقتی برای تعلل باقی نمانده و هر لحظه‌ای که در این امر مهم کوتاهی کنیم به آینده کشور خیانت کرده‌ایم.

طرحی برای تحکیم خانواده یک ماه دیگر به صحن مجلس می‌آید

احمد راستینه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در این‌باره به باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید که بنده و بسیاری از نمایندگان مجلس معتقدیم که باید کار ویژه‌ای برای امر ازدواج و خانواده صورت گیرد و در طول یک ماه گذشته مباحث مبسوطی در کمیسیون فرهنگی مطرح شد، با توجه به اینکه طرح‌های قبلی در مجلس به نتیجه نرسید، بنابراین در ابتدا طرح خانواده را با اصلاحات و الحاقات جدید در یک ماه آینده آماده کرده و به صحن می‌آوریم.

راستینه تصریح کرد: اگر بعد از مطرح شدن این طرح در صحن علنی مجلس ضرورتی برای تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده احساس شود این اقدام را انجام خواهیم داد، چرا که باید در مجلس یازدهم کار ویژه‌ای برای تقویت جایگاه خانواده انجام شود و مجموعه قوانین کاملی به تصویب برسد.

با توجه به اهمیت موضوع جمعیت و خانواده، برخی نمایندگان اذعان دارند باید کمیسیون ویژه تشکیل شود تا بتوان با استفاده از نظرات کارشناسان این حوزه، موضوعات مربوط به جمعیت، زنان و خانواده را به صورت تخصصی پیگیری کرد، چرا که با توجه به گستردگی موضوعات فرهنگی در دستور کار کمیسیون فرهنگی و وجود ۸ مصوبه و سیاست بر زمین مانده در حوزه جمعیت، منطقی‌ترین و سریع‌ترین راه برای رفع معضلات مربوط به بحران جمعیت و خانواده، تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده است، اما باید منتظر ماند و دید که آیا این طرح پس از مطرح شدن در صحن علنی مورد موافقت اکثریت نمایندگان قرار خواهد گرفت یا خیر.

منبع: باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->