گروه جامعه شهرآرانیوز | علیاصغر حسنی با اعلام این مطلب افزود: همزمان با آغاز دهه اول محرم و مراسم عزای حسینی، ۴۳۶ بازرس در قالب ۲۰۳ گروه، بازرسی و نظارت خود را آغاز کردند.
وی ادامه داد: در کنار گروههای یادشده، ۷۸۰ همیار سلامت مستقر در اماکن عزاداری، بر روند پروتکلهای بهداشتی نظارت و گزارشهای لازم را به کارگروه مشترک نظارت و بازرسی عزاداری حسینی اعلام میکردند.
حسنی خاطرنشان کرد: پخش نذرها در دهه اول محرم با نظارتهای شدید و نمونهبرداریهای بهداشتی انجام شد، بهگونهای که از ۵۲۰ آشپزخانه بازدید شد و در آن از ۱۵۸۳ نذر گرم و آماده بستهبندی نمونهبرداری شد.
مدیر امور بهداشت محیط و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به گشتهای مشترک با سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر دستگاههای متولی و مأمور از سوی ستاد استانی کرونا گفت: ۲۳۵ بازرسی از مجموع بازدیدها در قالب گشتهای مشترک بوده که در آن به ۲۱۷ گزارش مردمی رعایتنکردن پروتکلهای بهداشتی رسیدگی شده است.
حسنی درباره آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریورماه نیز گفت: دراینباره جلسات مقدماتی با آموزشوپرورش برگزار شده است و از این دستگاه خواستهایم در صورت برگزاری کلاسهای درس بهصورت حضوری، زیرساختهای بهداشتی خود را بررسی و گزارش آن را به ما اعلام کند تا ضمن بررسیهای لازم، درباره چگونگی برپایی کلاسها تصمیمگیری نهایی شود.
نیروی انتظامی مسئول برخورد با هیئات متخلف بوده است
حجتالاسلام همتیفر، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، درباره بازخوردها و اقدامات این سازمان در دهه اول محرم گفت: همانگونه که از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام شده است، ۲۳۵ گشت مشترک زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی انجام شده و به تمام گزارشهای ارسالی ترتیب اثر داده شده است.
وی ادامه داد: همچنین سامانه پیامکی اعلام تخلفات که پیش از شروع دهه اول اطلاعرسانی شده بود، هر روز بررسی و نیروهای داوطلب به هیئتها معرفی میشدند و مراجعه و به مشکلات اعلامشده رسیدگی میکردند.
همتیفر درباره برنامههای مذهبی مساجد تصریح کرد: روند نظارت بر مساجد در حیطه اختیارات ما نبود و سازمان تبلیغات اسلامی متولی بررسی و نظارت بر ۲۵۰۰ مجوزی بوده است که برای هیئات مذهبی سراسر استان صادر کرده است و ۱۰۰۰ مجوز برای مشهد صادر شد.
وی درباره رعایتنکردن پروتکلهای بهداشتی برخی هیئات شهر مشهد خاطرنشان کرد: تا آنجا که نظارتها و گزارشهای ما نشان میدهد، تمام هیئتهای دارای مجوز، دستورالعملهای ابلاغی را رعایت کردند و اگر هیئتی تخلف بهداشتی کرده، نیروی انتظامی وظیفه برخورد و تذکر را داشته است نه ما.
همتیفر ادامه داد: ستاد استانی محرم از پیش از آغاز این ایام تشکیل شد و تمام دستگاههای مرتبط با عزاداری حسینی در جلسات شرکت میکردند و در اینجا، نهادهای انتظامی باید نقش فعالانهتری را ایفا میکردند، زیرا در محرم امسال به هیچ ایستگاهی مجوز پخش نذر ندادیم و با اجرای طرح معبر حسینی، صرفا در ۳۵ نقطه از شهر به انجام برنامههای فرهنگی و تبلیغی پرداختیم.
وی با اشاره به اهمیت مشهد در دهه پایانی صفر و ممنوعیت حضور زائر خارجی در اربعین امسال در عراق گفت: قطعا با جمعیت فراوانی مواجه خواهیم شد و مواکب حسینی مقصدشان مشهد خواهد بود؛ بنابراین از الان جلسات هماهنگی دهه آخر صفر را آغاز کردهایم تا با برنامهریزی مناسب، هم نکات بهداشتی را رعایت کنیم، هم ایرادات امسال را آسیبشناسی کنیم و هم عزاداری پرشوری را در مشهد امامرضا (ع) برپا کنیم.
همتیفر با اشاره به حفظ سلامت مردم بهعنوان خط قرمز سازمان تبلیغات اسلامی گفت: ما بهعنوان متولی عزاداری امسال، تأمین سلامت عزاداران را وظیفه خود میدانیم، اما مجلس امامحسین (ع) برگرفته از عوالم روحی و قلبی میباشد و از مردم عزیز خواهشمندیم ما را در برگزاری صحیح مراسم ایام پیش رو همراهی کنند.