قیمت جدیدترین موبایل‌های سامسونگ و شیائومی در بازار چقدر است؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان شد آخرین وعده‌های بورسی نامزد‌ها چه بود؟ نظارت بر بازارسیاه نوار تست قندخون در مشهد جهش بورس در آخرین روز کاری قبل از انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، ارز و رمزارز‌ (۶ تیر ۱۴۰۳) | حباب سکه باد کرد قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا کرولا ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان شد قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت | رانا پلاس ۶۱۵ میلیون تومان (۶ تیر ۱۴۰۳) تعیین نرخ رشد اجاره‌بها در هجدهمین جلسه شورای‌ عالی مسکن درخواست از دولت برای ترمیم احکام حقوقی کارمندان چرا فروش طلای دست‌دوم ممنوع شد؟ | فرصت یک‌ماهه به فروشندگان طلای دست‌دوم برای تغییر رسته شغلی برای اصلاحات اقتصادی از کجا باید شروع کرد؟ دومین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۳ به بازار سهام می‌آید | چقدر نقدینگی لازم است؟ میوه و صیفی‌جات در بازار امروز مشهد چند؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) | آلو سیاه و زرد ۲۵ هزار تومان فناوری‌های دانش‌بنیان کشاورزی راهی به مزارع ندارند افزایش مشتریان سپرده‌های بلندمدت بانکی روند کاهشی قیمت برخی از کالاهای اساسی (۵ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات وضعیت واریز سود مرحله سوم سهام عدالت چه زمانی مشخص می‌شود؟ ثبت معاملات در سامانه املاک و مستغلات الزامی شد (۵ تیر ۱۴۰۳) آیا الان وقت خرید طلاست یا بعد از انتخابات؟ فروش طلای دست دوم به‌صورت رسمی ممنوع شد آیین‌نامه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (۴ تیر ۱۴۰۳) بیش از ۹۰ درصد از افرادی که وارد طلافروشی می‌شوند، به دنبال خرید طلای دست دوم هستند ارزان‌ترین موبایل‌های برند‌های مختلف کدام‌اند؟ (۴ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کلاس‌های حضوری به بازار کیف و کفش جان داد

  • کد خبر: ۴۱۷۶۱
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۲
کلاس‌های حضوری به بازار کیف و کفش جان داد
خبر بازگشایی مدارس توانست بازار کیف و کفش را از رکود مطلق خارج کند
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ «از بهمن پارسال تا ۲ روز پیش بازار خراب بود؛ طوری‌که در هفته فقط یک روز دستلاف داشتیم.». این جمله را یکی از فروشندگان کیف و کفش در خیابان دانشگاه مشهد می‌گوید؛ خیابانی که به بورس کیف و کفش مشهد معروف است و خیلی از مشهدی‌ها خریدشان را از آنجا انجام می‌دهند.
خیلی‌هایشان بهمن سال گذشته به امید دشت خوب در بازار شب عید، انبارهایشان را تا خرخره پر از جنس کرده بودند، اما دریغ از بازار شب عید که به کابوس کاسبان تبدیل شد. از ابتدای اسفند که خبر شیوع ویروس ناشناخته و مرگ‌آور کرونا همه بازار‌ها را به کما برد ۷ ماه گذشته و اکنون چشم امید کاسبان در اصناف مختلف به بازار پاییز است تا شاید بتوانند بخشی از اجناسی را که ۷ ماه است در انبارهایشان خاک خورده است، بفروشند.


فروش هفته، کمتر از فروش روزانه قبل کرونا

«هرچه در این قفسه‌ها می‌بینید مربوط به خرید‌های سال گذشته است. این مغازه یکی از قدیمی‌ترین فروشگاه‌های کیف مشهد است. محصولات ما چمدان سفری و کیف کاری است. اغلب مشتریان ما نیز قدیمی هستند. پیش از شیوع ویروس کرونا به‌طور متوسط روزانه ۸ تا ۱۰ عدد انواع محصولات را می‌فروختیم. اما اکنون در هفته هم این میزان فروش نداریم.». این جملات درباره وضعیت بازار کیف مشهد از زبان صاحب یکی از فروشگاه‌های قدیمی کیف مشهد بیان شده است. این فروشنده به خبرنگار شهرآرا گفت: میزان سفر‌ها به حداقل ممکن رسیده است. از سمت دیگر وضعیت درآمدی اغلب صنوف به شدت کاهش پیدا کرده است و مردم به‌جای خرید کالای جدید سراغ تعمیر کالای کهنه خود می‌روند.


تاثیر برگزار نشدن نمایشگاه پاییزه

بعد از انتشار خبر بازگشایی مدارس انتظار می‌رفت که بازار کیف و کفش و همچنین لوازم تحریر تکانی بخورد. این فرضیه را طی یک بازدید میدانی از بازار‌های کیف و کفش مشهد با فعالان این صنف در میان گذاشتیم. اغلب فروشندگان نیز تایید کردند که طی ۳ روز گذشته، مراجعات مردم برای خرید این محصولات افزایش پیدا کرده است، اما در بازار امیدی نیست که این روند مثبت طی روز‌های آینده ادامه یابد.


یکی از فروشندگان کفش در خیابان

راه آهن مشهد دراین‌باره به خبرنگار شهرآرا گفت: به محض انتشار خبر بازگشایی مدارس به‌صورت حضوری، بازار شلوغ شد و طی ۲ روز گذشته، فروش خوبی داشتیم. منظور از فروش خوب این است که بازار به روز‌های عادی گذشته بازگشته و مثل شهریور سال گذشته شده است.
او ادامه داد: بااین‌حال دیروز که ۳ روز از انتشار خبر بازگشایی مدارس گذشته و مدارس هم کارشان را شروع کرده‌اند، مراجعات مردم کاهش پیدا کرده و به همین نسبت فروش ما نیز کم شده است. گمان نمی‌کنم شرایط مثبت ادامه پیدا کند.


مثل زنجیر به هم ربط داریم

«۴ نفر در این مغازه مشغول به کار بودیم. خودم که صاحب فروشگاه هستم و ۳ شاگرد داشتم. اما الان خودم تنها اینجا هستم. چاره‌ای نداشتم. درآمدی نبود که بخواهم حقوق ۳ نفر را بدهم.». این توصیف مختصر وضعیت یکی از فروشگاه‌های بزرگ کیف و کفش در خیابان دانشگاه است.

صاحب این فروشگاه گفت: اقتصاد کسب‌وکار‌ها مثل یک زنجیر به هم متصل است. وقتی من درآمد نداشته باشم شما هم درآمدتان کاهش پیدا می‌کند. من واردات کیف و کفش داشتم و آگهی فروش محصولاتم را به رسانه‌ها می‌دادم. الان دیگر امکان چنین کاری را ندارم. وقتی بازار خراب است، برای همه خراب است.
او با اشاره به انبوه محصولاتش در فروشگاه گفت: آن ست چمدان سفری ۱۲ میلیون تومان قیمت دارد. اکنون اگر بخواهم همین محصول را دوباره بخرم باید حداقل ۱۷ میلیون تومان پول بدهم. اما بازار آن‌قدر خراب است که من حاضرم تمام محصولاتم را به قیمت قبل به فروش برسانم تا حداقل پول آن و سرمایه‌ام برگردد.

این توزیع‌کننده محصولات چرمی ادامه داد: مبلغ تسهیلات کسب‌و‌کار‌های آسیب‌دیده از کرونا در مقایسه با میزان ضرری که ما طی این ۷ ماه تجربه کردیم، خنده‌دار است. این تسهیلات هم با شروط فراوان پرداخت شد. یکی از شروط آن، عدم تعدیل نیرو بود. وقتی درآمدی نداریم، وقتی کاری نداریم، نیرو هم نمی‌خواهیم؛ پس وام ۱۶ میلیون تومانی هم نمی‌خواهیم.

براساس گفته‌های اسماعیل پور ملائکه رئیس اتحادیه کفاشان مشهد، کارگاه‌های تولید کفش در مشهد که تا پیش‌از شیوع کرونا با حدود ۸۰ درصد ظرفیت خود به تولید مشغول بودند، اکنون به‌دلیل رکود بازار و کاهش تقاضا، تولید خود را به کمتر از ۴۰ درصد کاهش داده‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->