کشف محموله بزرگ رتیل و عقرب قاچاق در فرودگاه امام خمینی ۸ مصدوم در پی تصادف در جاده مشهد (اول شهریور ۱۴۰۴) ورود روزانه ۱۸۰۰ اتوبوس به مشهد برای بازگشت زائران دهه آخر صفر کشف و امحای ۷ تُن مواد غذایی ناسالم در موکب‌های پذیرایی از زائران | موکب‌ها به توصیه‌های بهداشتی توجه کنند خبر خوب وزیر بهداشت برای دانشجویان پزشکی: افزایش ۳۰درصدی حقوق رزیدنت‌ها از ماه جاری مرگ مشکوک رقیه حاتمی‌پور فعال گردشگری در بیمارستان | ایا پای قصور پزشکی در میان است؟ کاهش ۷۷ درصدی تصادفات فوتی دهه پایانی ماه صفر در خراسان رضوی جزئیات ابر و بخار شکل‌گرفته بالای قلۀ دماوند به روایت فیلمبردار آن + فیلم توزیع حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار گذرنامه زیارتی با پست در ایام اربعین جزئیات داستان ۲ سال قهرمانی پیاپی تیم ملی المپیاد نجوم ایران در جهان بازار شیرخشک‌های معمولی و رژیمی در بهترین وضعیت هستند (یکم شهریور ۱۴۰۴) توضیحات رئیس سازمان ملی تربیت کودک درمورد شهریه کودکستان‌ها + ویدئو بیماری آلزایمر چگونه حس بویایی را از بین می‌برد؟ آزادی ۸۸۸ زندانی نیازمند، از زندان‌های خراسان رضوی در پویش《به عشق امام رضا میبخشم》 معروف‌ترین جا‌های دیدنی قم کدام است؟ آیا آمپول‌های لاغری می‌توانند جایگزینی برای جراحی‌های چاقی باشند؟ فعالیت‌های سنگین بدنی شایع‌ترین علت گرفتگی عضلانی است پیام تبریک رئیس جمهور برای قهرمانی تیم ملی نجوم و اختر فیزیک ایران آیا دوره کارشناسی دانشگاه‌ها ۳ ساله می‌شود؟ + ویدئو معاون وزیر نیرو: ورود فقط ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب از هیرمند | فاصله معنادار با دریافت حق‌آبه ۸۲۰ میلیون مترمکعبی کسب درآمد ۱۰ میلیارد دلاری از گردشگران خارجی تا پایان سال در لیست اهداف وزارت میراث فرهنگی (یکم شهریور ۱۴۰۴) افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌های تنفسی در تجمعات فصلی بیماری‌های کلیه در کودکان را جدی بگیرید سخنگوی آموزش و پرورش: در سال جاری ۷۲ هزار نفر در وزارت جذب شدند (یکم شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، یکم شهریور ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوای مشهد با وزش باد و گردوخاک دارو‌هایی که نباید با دمنوش مصرف کنیم «سرماخوردگی چشمی» بیماری شایعی که به سرعت اعضای خانواده را درگیر می‌کند پیام گرامیداشت رئیس کل سازمان نظام پزشکی به مناسبت روز پزشک کاهش تولد و افزایش ازدواج در اردستان اصفهان
سرخط خبرها

«ارسی»، پنجره‌ای رو به گردشگری ایران

  • کد خبر: ۴۱۷۸۲
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۹
  • ۱
«ارسی»، پنجره‌ای رو به گردشگری ایران
استاد عباس مجاور، یکی از قدیمی‌ترین استادکاران گره چینی و مشبک کاری ایران، ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ درگذشت و از خود یادگارانی همچون در‌های مشبک باغ دولت آباد یزد، مسجد ملااسماعیل، کتابخانه مسجد روضه محمدیه یزد، مسجد اسلامیه تفت و بیش از صد‌ها منبرچوبی از جمله منبر گره چینی شده چهارقل برای حرم امام رضا (ع) به جا گذاشت.
مرجان جاودانی | شهرآرانیوز؛ قند سینمای ایران ۹ سال پیش به دهان جهانیان شیرین آمد. فیلم زیبای «یک حبه قند» که به قول کارگردانش، رضا میرکریمی، تمام صحنه‌ها و فیلم برداری اش از قبل مهندسی شده بود و طوری قاب‌های رنگی و خانه‌های تاریخی یزد را به چشم مخاطب می‌آورد که تردیدی برای یک گردشگر باقی نمی‌گذاشت. به عقیده نویسندگان، سنت و تاریخ یزد در سال ۱۳۹۰ بار دیگر از قاب اهالی رسانه به دنیا معرفی شد. فیلم «یک حبه قند» آن قدر پنجره‌های رنگارنگ، مشبک کاری‌ها و ارسی‌ها را خوب قاب بندی کرده بود که تمام دوستداران میراث فرهنگی سر ذوق آمدند، اما امروز نه به بهانه شیرینی «یک حبه قند» بلکه به مناسبت تلخی سالگرد درگذشت بزرگ‌ترین استاد مشبک کار ایران به سراغ یزد رفتیم.
شاید تا به حال نام «ارسی» را نشنیده باشید یا کمتر درباره آن مطلب خوانده باشید، اما یاد دستان هنرمند استاد عباس مجاور انگیزه‌ای است که شما را برای دیدن «مستند جام: ارسی» تشویق می‌کند، مستندی که پنجره‌ای جدید به پنجره‌های تاریخی یزد می‌گشاید.
 
 

هنرمند تاریخ ساز

استاد عباس مجاور، یکی از قدیمی‌ترین استادکاران گره چینی و مشبک کاری ایران، ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ درگذشت و از خود یادگارانی همچون در‌های مشبک باغ دولت آباد یزد، مسجد ملااسماعیل، کتابخانه مسجد روضه محمدیه یزد، مسجد اسلامیه تفت و بیش از صد‌ها منبرچوبی از جمله منبر گره چینی شده چهارقل برای حرم امام رضا (ع) به جا گذاشت.
 
 

باغ دولت آباد و ارسی‌های خیره کننده

یکی از زیباترین ارسی‌های شهر یزد در باغ دولت آباد جای دارد، باغی که در ۳ ضلع آن ارسی‌ها چشم نوازی می‌کنند. بد نیست بدانید ارسی را مهم‌ترین عامل تزیین خانه‌های بزرگان و تجار یزد قدیم می‌نامند.
ارسی در خانه‌های سنتی با مجمعی از نور به استقبال مهمان تمام قد ایستاده است. از آن نمونه می‌توان به خانه‌های تاریخی لاری ها، محمدی‌ها و رسولی‌ها اشاره کرد.
 
 

ویژگی‌های بی نظیر ارسی

شاید تاکنون ارسی‌ها را با نگاهی گذرا دیده باشید، اما با دیدن مستند «ارسی» متوجه می‌شوید که ارسی‌ها پرکاربردترین نما‌های دوران قدیم بوده اند. این پنجره‌های زیبا علاوه بر اینکه کمترین فضا را در خانه‌ها اشغال می‌کردند گرمای جان کاه تابستان را به واسطه چوب و شیشه‌های رنگی تلطیف می‌کردند و در زمستان قامت بلند ارسی نفوذ نور خورشید را در قلب سرد خانه میسر کرده است. جالب است بدانید که ارسی‌های ضلع شمالی تزیین شیشه رنگی بیشتری دارند و ارسی‌های ضلع جنوبی برای راه دادن گرما به خانه کمتر شیشه رنگی در خود جای داده اند. همچنین ارسی به دلیل ایجاد رنگ، مانع حضور حشرات در داخل خانه می‌شود.
 
 

سال خوردگان بلندقامت تاریخ یزد

پیشنهاد می‌کنم «مستند جام: ارسی» را ببینید تا راز‌های پرســـــــتاری از ایــــــن سال خوردگان بلند قامت تاریخ یزد را بیش ازپیش دریابید. رنگ و ریتم دلنواز ارسی حاصل ترکیبات چوب و شیشه است که شدت حس و عشق سازنده را به بیننده منتقل می‌کند. استاد عباس مجاور و استاد اکبر عقیلی ۲ مرمت کار ارسی و گره چینی یزد که در باغ دولت آباد گرم پرستاری از سال خوردگان بلند قامت تاریخ یزد بودند تا ما همواره با دلی گرم از زیبایی‌های تاریخ یزد یاد کنیم. اگرچه امروز استاد مجاور دیگر نمی‌تواند تاریخ یزد را تیمار کند، امیدواریم شاگردان این استاد بزرگ پنجره‌های تاریخ ایران را برای آیندگان دریابند.
 
بعد از دیدن مستند «ارسی» و رفع خطر بیماری کرونا با نگاهی متفاوت راهی یزد شوید و این بار دقیق‌تر در رنگ و ارسی هایش غرق شوید تا زیبایی‌های آن همچون «یک حبه قند» به جانتان بنشیند.
 
تلخ و شیرین پنجره‌های گردشگری ایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
آوا
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
0
0
تی کاش می تونستم به یزد سفر کنم و از نزدیک این هنر ها را مشاهده کنم.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->