پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

درمان تومور خارج از جمجمه بیمار ۷ ساله به روشی نوین در بیمارستان رضوی

  • کد خبر: ۴۲۳۵۶
  • ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۲
درمان  تومور خارج از جمجمه بیمار ۷ ساله به روشی نوین در بیمارستان رضوی
برای نخستین‌بار در شرق کشور، بیمار ۷ ساله نوروبلاستومی به روشی نوین در بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی تحت درمان قرار گرفت.
به گزارش شهرآرانیوز، رئیس بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی ضمن اعلام این خبر عنوان کرد: برخی تومور‌ها در اطفال مبتلا به سرطان وجود دارند که برخی در داخل جمجمه و برخی خارج از آن را درگیر می‌کنند و نوروبلاستوم شایعترین تومور خارج از جمجمه محسوب می‌شود و میزان مرگ و میر بسیار بالایی را ایجاد می‌کند.
 
دکتر نسیم نوروزبیگی، افزود: این تومور از سلول‌های نوروبلاست منشاء می‌گیرد که در سیستم زنجیره‌ای سمپاتیک بدن جای دارد و شایع‌ترین اندامی که ابتلای آن در این زنجیره این تومور به صورت اولیه ظهور پیدا می‌کند، غدد فوق کلیوی است و بیمار مبتلا به این بیماری بر اساس اینکه بیماری‌اش در چه مرحله‌ای قرار دارد، با علائم مختلفی مراجعه می‌کنند؛ برخی اوقات بیمار با درد پهلو، بزرگی شکم، کاهش وزن یا بی‌اشت‌هایی و گاهی درد‌های استخوانی با منشأ نامشخص مراجعه می‌کنند.

دکتر نوروزبیگی اضافه کرد: متأسفانه ۶۰ درصد از اطفال مخصوصاً نوزادان با سن کمتر از ۱۸ ماه با درگیری منتشر شده در بدن مراجعه می‌کنند که به آن متاستاز گفته می‌شود؛ یعنی خود بیماری در غده آدرنال است، اما شایع‌ترین درگیری‌هایی که در بدن اتفاق می‌افتد، در اندام‌هایی مثل کبد، استخوان، مغز استخوان و غدد لنفاوی ایجاد می‌شود.

این متخصص پزشکی هسته‌ای در خصوص این بیماری بیان کرد: در واقع، این بیماری به چهار مرحله تقسیم می‌شود به طوری که در دو مرحله قابل جراحی و در دو مرحله بیمار برای جراحی آماده نیست. هدف اصلی درمان به روش رادیواکتیو MIBG حذف توده به وسیله جراحی، شیمی‌درمانی و در نهایت، آماده کردن بیمار برای پیوند مغز استخوان است. پس تمام این فعالیت‌هایی که برای بیماران انجام می‌شود برای این است که به سلامت کامل بیمار برسیم.

وی ادامه داد: در برخی از موارد که بیمار با بیماری پیشرفته مراجعه می‌کند، قابلیت جراحی ندارد بنابراین در برخی از بیماران دارو‌های شیمی‌درمانی استفاده می‌شود تا سایز توده کوچک شود و بتوان آن را جراحی کرد. حال اگر بیمار مقاوم به روش‌های شیمی درمانی باشد یعنی همه روش‌ها اعم از جراحی، رژیم‌های شیمی‎درمانی را گرفته و پیوند مغز استخوان نیز برای بیمار صورت گرفته و تومور مجدداً عود می‌کند.

دکتر نوروزبیگی با بیان اینکه پس از عود مجدد، یک طرح درمانی برای بیمار ارائه می‌شود که استفاده از رادیواکتیو MIBG یکی از آن‌هاست، گفت: در مشهد دو مرکز پزشکی هسته‌ای وجود دارد که اتاق‎های بستری با قابلیت این روش درمانی را دارند که یکی از آن‌ها بیمارستان رضوی است. در بیمارستان رضوی اتاق درمانی مجهزی وجود دارد که برای درمان انواع سرطان طرح‌های درمانی قابل اجراست و اکنون این مرکز تنها مرکزی است که در شرق کشور برای نستین بار این روش را اجرایی کرده است.

وی با اشاره به اینکه این روش برای نخستین بار در دو مرکز واقع در تهران انجام شد، عنوان کرد: این روش از پرتودهی به بیمار عوارضی از قبیل تهوع، استفراغ و بی‌اشت‌هایی ایجاد می‌کند که همگی با استفاده از سرم‌تراپی قابل کنترل است و به همین دلیل، بیمار سه روز در این بخش بستری بوده و تحت مراقبت پرتو قرار خواهد گرفت. شایع‌ترین عوارض دیررس این روش درمانی، سرکوب مغز استخوان است و به همین دلیل، باید طی روز‌های بستری آزمایش خون از بیمار گرفته و بررسی شود که بیمار دچار مشکل نباشد.

دکتر نوروزبیگی متذکر شد: به دلیل اینکه بیمار ما طفل است، معمولاً یکی از والدین یا پرستار آن کودک باید طی این سه روز در کنار کودک باشد، ولی با فاصله و استفاده از لوازم حفاظت فردی و نیز از پشت حاجب سربی به فاصله یک متر می‌تواند در کنار کودک باشد. اشعه وارد شده به کودک از طریق تعریق، ادرار و مدفوع دفع می‌شود.

گفتنی است، اکنون پس از گذشت سه روز از اجرای این طرح درمانی در بیمارستان رضوی، ملیکای ۷ ساله که ساکن جغتای بوده و طی چند روز اخیر برای انجام این فرایند درمانی در مشهد مقدس میهمان حضرت رضا (ع) بوده، با دریافت هدیه ویژه حرم مطهر از این مرکز درمانی فوق تخصصی مرخص شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->