سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

دلیل تند شدن غیرطبیعی ضربان قلب چیست؟

  • کد خبر: ۴۲۵۴۳
  • ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۴
  • ۲
دلیل تند شدن غیرطبیعی ضربان قلب چیست؟
ضربان تند قلب به ضربانی گفته می‌شود که سریع‌تر از حد طبیعی بتپد. ضربان قلب طبیعی بین شصت تا صد ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب، به سرعتی بالاتر از صد تپش در دقیقه اطلاق می‌شود.چه راه حلهایی برای پیشگیری و درمان وجود دارد؟ علت تند شدن ضربان قلب چیست؟
به گزارش شهرآرانیوز، ضربان قلب نرمال بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب به سرعتی بالاتر از ۱۰۰ تپش در دقیقه اطلاق می‌شود...

وقتی ورزش می‌کنید یا فعالیت دیگری انجام می‌دهید، قلب شما به طور طبیعی سریعتر خواهد تپید. این مسئله باعث می‌شود قلبتان خون را در سراسر بدن پمپاژ کند تا اکسیژن لازم را به بافت‌های بدن برساند. وقتی می‌ترسید یا احساساتی مثل اضطراب و استرس را تجربه می‌کنید هم ضربان قلبتان بالاتر می‌رود.

کسانیکه می‌توانند ضربان قلب خود را حس کنند احتمالاً دچار تپش قلب هستند. این مشکل می‌تواند به خاطر استرس، اضطراب، یا مصرف برخی دارو‌ها یا می‌تواند نشانه یک مشکل جدی قلبی باشد. اگر شما هم تپش قلب دارید، حتماً باید این مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارید.
 

تندی ضربان قلب می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که عبارتند از:

 
  • عفونت ریوی مثل سینه پهلو یا ذات الریه
  • عفونت خونی که می‌تواند منجر به تب شود
  • کم خونی
  • پایین بودن فشار خون
  • بی آبی بدن
  • مصرف الکل یا کافئین
  • دارو‌های ضد اشتها
  • اختلالات تیروئید
  • اختلالات قلبی مثل بی نظمی ضربان قلب

 

علائم بالا رفتن ضربان قلب

ممکن است هیچ علائمی از بالا بودن تپش قلبتان حس نکنید، ممکن هم هست که تپش قلبتان را حس کنید.

ممکن است احساس استرس و اضطراب کنید.

ممکن است احساس کنید قلبتان در سینه یا گلو می‌کوبد که باعث ایجاد درد و ناراحتی می‌شود. همچنین ممکن است احساس کنید که قلبتان در سینه می‌لرزد.

اگر کم خونی داشته باشید، احتمالاً احساس خستگی و ضعف بیش از حد میکنید و انجام فعالیت‌ها روزانه برایتان دشوار می‌شود.

برخی از افراد علاوه بر تپش قلب دچار درد سینه هم می‌شوند که ممکن است خفیف یا حاد باشد. شدت درد نشان نمی‌دهد که چقدر به عضلات قلب آسیب می‌رسد. اگر همراه با تپش قلب، در قفسه سینه احساس درد کردید، فوراً درخواست کمک کنید.

اگر تندی ضربان قلبتان به خاطر مشکلات ریوی است، ممکن است چه در حالت استراحت و چه انجام هر نوع فعالیت، دچار تنگی نفس شوید.

در تپش قلب‌هایی که از تنگی نفس ناشی می‌شود، بهتر است روی تخت دراز بکشید و دو بالش یا بیشتر زیر سرتان بگذارید. این تنگی نفس ممکن است شما را نصفه شب از خواب بیدار کند.

اگر مشکلات قلبی داشته باشید، ممکن است پاهایتان ورم کند به خصوص در نواحی قوزک پا به پایین. همچنین ممکن است احساس نفح کنید.
 

در زمان بالا رفتن ضربان قلب چه باید بکنید؟

 
*حتماً باید پزشکتان را درمورد دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید (حتی دارو‌های غیرتجویزی، ویتامین‌ها یا درو‌های گیاهی) آگاه کنید. به هیچ عنوان بدون تجویز پزشکتان از آسپیرین یا دارو‌ها حاوی آسپیرین استفاده نکنید.
 

اگر سابقه دیابت، یا بیماری‌های کبد، کلیه و قلب دارید، آنرا با پزشکتان درمیان بگذارید.

 
اگر در خانواده تان –فامیل درجه یک و دو-- سابقه بیماری‌های قلبی، سکته، کلسترول یا فشار خون بالا وجود دارد، ممکن است شما نیز در خطر ابتلا به این مشکلات باشید. در صورت وجود چنین بیماری‌هایی در خانواده تان، حتماً پزشکتان را مطلع کنید.

کشیدن سیگار ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب و بروز تپش قلب شود. اگر سیگار می‌کشید، حتماً باید آنرا کنار بگذارید. کشیدن سیگار همچنین احتمال ابتلا به تخریب رگ‌های قلب را نیز افزایش می‌دهد.

مصرف کافئین و الکل نیز می‌تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب و ابتلا به تپش قلب شود. مصرف کافئین و الکل را در برنامه غذاییتان کاهش دهید و احتمال از بین رفتن علائم این مشکل در شما وجود دارد.

حتماً تحت نظارت پزشکتان، ورزش کنید. پیاده روی، شنا، یا فعالیت‌های هوازی سبک، ضربان قلب شما را در حالت استراحت پایین آورده، به کاهش وزنتان کمک کرده و جریان اکسیژن را در ریه و خون تقویت می‌کند.

از تکنیک‌های تمدد اعصاب برای کاهش میزان اضطرابتان استفاده کنید. اگر احساس اضطراب می‌کنید، به محیطی آرام بروید و چشمانتان را ببندید. به آرامی چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به چیز‌هایی فکر کنید که به شما آرامش خاطر می‌دهد.

اگر برای درمان این اختلال، دارو استفاده می‌کنید، به هیچ عنوان مصرف دارو را قبل از دستور پزشک قطع نکنید و دقیقاً طبق تجویز پزشکتان آنرا مصرف کنید.

اگر مصرف یک وعده از قرصتان را فراموش کردید، حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.

اگر علائم یا عوارض جانبی مشاهده می‌کنید، به ویژه اگر حاد باشند، حتماً پزشکتان را از آن وضعیت آگاه کنید.
 

دارو‌هایی که ممکن است توسط پزشک تجویز شود:

این دارو‌ها به باز کردن و گشاد کردن رگ‌های خونی کمک میکند. فشارخونتان را پایین آورده و جریان خون به کلیه‌ها و سراسر بدن تقویت می‌کند. درصورت وجود دیابت یا پروتئین در ادرارتان برای محافظت از کلیه ها، پزشک معالجتان همچنین ممکن است دارو‌های زیر را تجویز کند: Enalapril Maleate (Vasotec)، Lisinopril (Zestril، و (Fosinopril Sodium (Monopril.
 

دارو‌های ضد اضطراب

اگر بالا رفتن ضربان قلبتان به خاطر اضطراب باشد، پزشک ممکن است دارو‌های ضد اضطراب که anxiolytic نامیده می‌شوند، برای شما تجویز کند. این دارو‌ها به آرام کردن شما کمک میکند. این دارو‌ها را حتماً باید در صورت احساس اضطراب مصرف کنید. اگر این دارو‌ها علائم شما را تخفیف نداد، حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.
 

دارو‌های Beta-blocker

این دارو‌ها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. درصورت نامنظم بودن ضربان قلب یا بالا بودن فشارخون این دارو برای شما تجویز میشود. برخی نمونه‌های این دارو عبارتند از: (metoprolol (Lopressor)، Propanolol (Inderal و (Tenormin) یا Atenolol.
 

بلاکر‌های شبکه‌ای کلسیم

این دارو‌ها برای درمان درد‌های سینه، فشارخون بالا یا نامنظم بودن ضربان قلب تجویز میشود. این دارو‌ها ضربان قلب را کند می‌کند. برخی از انواع متداول آن عبارتند از: Verapamil HCL یا (Calan)، و (Diltiazem (Dilacor.
 

دیگوکسین (Digoxin)

این دارو که دیجیتالیس نیز نامیده می‌شود، با کند کردن ضربان قلب و کارآمدتر کردن ضربان‌های قلب، کار می‌کند. این دارو گردش خون را در سراسر بدن بهبود می‌بخشد.
 

دارو‌های ادرارآور (Duretics)

این دارو‌ها با وادار کردن شما به ادرار کردن آب اضافه بدن، از نارسایی قلبی جلوگیری میکند. برخی نمونه‌های این دارو عبارتند از: furosemide (Lasix)، Hydrochlorthiazide. این دارو ممکن است به تنهایی یا همراه با دارو‌های دیگر تجویز شود.

به هیچ عنوان به طور ناگهانی مصرف هیچیک از این دارو‌ها را متوقف نکنید، چون ممکن است عوارض جانبی خطرناکی به دنبال داشته باشد.
 

چه موقع از پزشک کمک بخواهید؟

تب ۱۰۰.۵ درجه فارنهایت، سرد شدن بدن، گلو درد (نشانه‌های احتمالی عفونت).

تنگی نفس، درد و ناراحتی در قفسه سینه، ورم کردن لب‌ها یا گلو.

حس کردن تند شدن ضربان‌های قلب.

هرگونه جوش جدید روی صورت، به ویژه اگر به تازگی داروهایتان را عوض کرده باشید.

ورم غیر طبیعی پاها.

اضافه کردن وزن بیشتر از ۲ تا ۶ کیلو در یک هفته.
 

نکته بسیار مهم

 
شدیداً توصیه می‌شود که درمورد وضعیت سلامتی خود با پزشک مشاوره کنید. اطلاعات موجود در این مقاله فقط جنبه آموزشی داشته و نمی‌تواند جایگزین خوبی برای نظر و صلاح دید پزشک شما باشد.
 
منبع:بهداشت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۷
0
0
مفید بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۷
0
0
خیلی ممنون عالی بود
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->