مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دلیل تند شدن غیرطبیعی ضربان قلب چیست؟

  • کد خبر: ۴۲۵۴۳
  • ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۴
  • ۲
دلیل تند شدن غیرطبیعی ضربان قلب چیست؟
ضربان تند قلب به ضربانی گفته می‌شود که سریع‌تر از حد طبیعی بتپد. ضربان قلب طبیعی بین شصت تا صد ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب، به سرعتی بالاتر از صد تپش در دقیقه اطلاق می‌شود.چه راه حلهایی برای پیشگیری و درمان وجود دارد؟ علت تند شدن ضربان قلب چیست؟
به گزارش شهرآرانیوز، ضربان قلب نرمال بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب به سرعتی بالاتر از ۱۰۰ تپش در دقیقه اطلاق می‌شود...

وقتی ورزش می‌کنید یا فعالیت دیگری انجام می‌دهید، قلب شما به طور طبیعی سریعتر خواهد تپید. این مسئله باعث می‌شود قلبتان خون را در سراسر بدن پمپاژ کند تا اکسیژن لازم را به بافت‌های بدن برساند. وقتی می‌ترسید یا احساساتی مثل اضطراب و استرس را تجربه می‌کنید هم ضربان قلبتان بالاتر می‌رود.

کسانیکه می‌توانند ضربان قلب خود را حس کنند احتمالاً دچار تپش قلب هستند. این مشکل می‌تواند به خاطر استرس، اضطراب، یا مصرف برخی دارو‌ها یا می‌تواند نشانه یک مشکل جدی قلبی باشد. اگر شما هم تپش قلب دارید، حتماً باید این مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارید.
 

تندی ضربان قلب می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که عبارتند از:

 
  • عفونت ریوی مثل سینه پهلو یا ذات الریه
  • عفونت خونی که می‌تواند منجر به تب شود
  • کم خونی
  • پایین بودن فشار خون
  • بی آبی بدن
  • مصرف الکل یا کافئین
  • دارو‌های ضد اشتها
  • اختلالات تیروئید
  • اختلالات قلبی مثل بی نظمی ضربان قلب

 

علائم بالا رفتن ضربان قلب

ممکن است هیچ علائمی از بالا بودن تپش قلبتان حس نکنید، ممکن هم هست که تپش قلبتان را حس کنید.

ممکن است احساس استرس و اضطراب کنید.

ممکن است احساس کنید قلبتان در سینه یا گلو می‌کوبد که باعث ایجاد درد و ناراحتی می‌شود. همچنین ممکن است احساس کنید که قلبتان در سینه می‌لرزد.

اگر کم خونی داشته باشید، احتمالاً احساس خستگی و ضعف بیش از حد میکنید و انجام فعالیت‌ها روزانه برایتان دشوار می‌شود.

برخی از افراد علاوه بر تپش قلب دچار درد سینه هم می‌شوند که ممکن است خفیف یا حاد باشد. شدت درد نشان نمی‌دهد که چقدر به عضلات قلب آسیب می‌رسد. اگر همراه با تپش قلب، در قفسه سینه احساس درد کردید، فوراً درخواست کمک کنید.

اگر تندی ضربان قلبتان به خاطر مشکلات ریوی است، ممکن است چه در حالت استراحت و چه انجام هر نوع فعالیت، دچار تنگی نفس شوید.

در تپش قلب‌هایی که از تنگی نفس ناشی می‌شود، بهتر است روی تخت دراز بکشید و دو بالش یا بیشتر زیر سرتان بگذارید. این تنگی نفس ممکن است شما را نصفه شب از خواب بیدار کند.

اگر مشکلات قلبی داشته باشید، ممکن است پاهایتان ورم کند به خصوص در نواحی قوزک پا به پایین. همچنین ممکن است احساس نفح کنید.
 

در زمان بالا رفتن ضربان قلب چه باید بکنید؟

 
*حتماً باید پزشکتان را درمورد دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید (حتی دارو‌های غیرتجویزی، ویتامین‌ها یا درو‌های گیاهی) آگاه کنید. به هیچ عنوان بدون تجویز پزشکتان از آسپیرین یا دارو‌ها حاوی آسپیرین استفاده نکنید.
 

اگر سابقه دیابت، یا بیماری‌های کبد، کلیه و قلب دارید، آنرا با پزشکتان درمیان بگذارید.

 
اگر در خانواده تان –فامیل درجه یک و دو-- سابقه بیماری‌های قلبی، سکته، کلسترول یا فشار خون بالا وجود دارد، ممکن است شما نیز در خطر ابتلا به این مشکلات باشید. در صورت وجود چنین بیماری‌هایی در خانواده تان، حتماً پزشکتان را مطلع کنید.

کشیدن سیگار ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب و بروز تپش قلب شود. اگر سیگار می‌کشید، حتماً باید آنرا کنار بگذارید. کشیدن سیگار همچنین احتمال ابتلا به تخریب رگ‌های قلب را نیز افزایش می‌دهد.

مصرف کافئین و الکل نیز می‌تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب و ابتلا به تپش قلب شود. مصرف کافئین و الکل را در برنامه غذاییتان کاهش دهید و احتمال از بین رفتن علائم این مشکل در شما وجود دارد.

حتماً تحت نظارت پزشکتان، ورزش کنید. پیاده روی، شنا، یا فعالیت‌های هوازی سبک، ضربان قلب شما را در حالت استراحت پایین آورده، به کاهش وزنتان کمک کرده و جریان اکسیژن را در ریه و خون تقویت می‌کند.

از تکنیک‌های تمدد اعصاب برای کاهش میزان اضطرابتان استفاده کنید. اگر احساس اضطراب می‌کنید، به محیطی آرام بروید و چشمانتان را ببندید. به آرامی چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به چیز‌هایی فکر کنید که به شما آرامش خاطر می‌دهد.

اگر برای درمان این اختلال، دارو استفاده می‌کنید، به هیچ عنوان مصرف دارو را قبل از دستور پزشک قطع نکنید و دقیقاً طبق تجویز پزشکتان آنرا مصرف کنید.

اگر مصرف یک وعده از قرصتان را فراموش کردید، حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.

اگر علائم یا عوارض جانبی مشاهده می‌کنید، به ویژه اگر حاد باشند، حتماً پزشکتان را از آن وضعیت آگاه کنید.
 

دارو‌هایی که ممکن است توسط پزشک تجویز شود:

این دارو‌ها به باز کردن و گشاد کردن رگ‌های خونی کمک میکند. فشارخونتان را پایین آورده و جریان خون به کلیه‌ها و سراسر بدن تقویت می‌کند. درصورت وجود دیابت یا پروتئین در ادرارتان برای محافظت از کلیه ها، پزشک معالجتان همچنین ممکن است دارو‌های زیر را تجویز کند: Enalapril Maleate (Vasotec)، Lisinopril (Zestril، و (Fosinopril Sodium (Monopril.
 

دارو‌های ضد اضطراب

اگر بالا رفتن ضربان قلبتان به خاطر اضطراب باشد، پزشک ممکن است دارو‌های ضد اضطراب که anxiolytic نامیده می‌شوند، برای شما تجویز کند. این دارو‌ها به آرام کردن شما کمک میکند. این دارو‌ها را حتماً باید در صورت احساس اضطراب مصرف کنید. اگر این دارو‌ها علائم شما را تخفیف نداد، حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.
 

دارو‌های Beta-blocker

این دارو‌ها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. درصورت نامنظم بودن ضربان قلب یا بالا بودن فشارخون این دارو برای شما تجویز میشود. برخی نمونه‌های این دارو عبارتند از: (metoprolol (Lopressor)، Propanolol (Inderal و (Tenormin) یا Atenolol.
 

بلاکر‌های شبکه‌ای کلسیم

این دارو‌ها برای درمان درد‌های سینه، فشارخون بالا یا نامنظم بودن ضربان قلب تجویز میشود. این دارو‌ها ضربان قلب را کند می‌کند. برخی از انواع متداول آن عبارتند از: Verapamil HCL یا (Calan)، و (Diltiazem (Dilacor.
 

دیگوکسین (Digoxin)

این دارو که دیجیتالیس نیز نامیده می‌شود، با کند کردن ضربان قلب و کارآمدتر کردن ضربان‌های قلب، کار می‌کند. این دارو گردش خون را در سراسر بدن بهبود می‌بخشد.
 

دارو‌های ادرارآور (Duretics)

این دارو‌ها با وادار کردن شما به ادرار کردن آب اضافه بدن، از نارسایی قلبی جلوگیری میکند. برخی نمونه‌های این دارو عبارتند از: furosemide (Lasix)، Hydrochlorthiazide. این دارو ممکن است به تنهایی یا همراه با دارو‌های دیگر تجویز شود.

به هیچ عنوان به طور ناگهانی مصرف هیچیک از این دارو‌ها را متوقف نکنید، چون ممکن است عوارض جانبی خطرناکی به دنبال داشته باشد.
 

چه موقع از پزشک کمک بخواهید؟

تب ۱۰۰.۵ درجه فارنهایت، سرد شدن بدن، گلو درد (نشانه‌های احتمالی عفونت).

تنگی نفس، درد و ناراحتی در قفسه سینه، ورم کردن لب‌ها یا گلو.

حس کردن تند شدن ضربان‌های قلب.

هرگونه جوش جدید روی صورت، به ویژه اگر به تازگی داروهایتان را عوض کرده باشید.

ورم غیر طبیعی پاها.

اضافه کردن وزن بیشتر از ۲ تا ۶ کیلو در یک هفته.
 

نکته بسیار مهم

 
شدیداً توصیه می‌شود که درمورد وضعیت سلامتی خود با پزشک مشاوره کنید. اطلاعات موجود در این مقاله فقط جنبه آموزشی داشته و نمی‌تواند جایگزین خوبی برای نظر و صلاح دید پزشک شما باشد.
 
منبع:بهداشت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۷
0
0
مفید بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۷
0
0
خیلی ممنون عالی بود
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->